Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: The Zeitgeist
Публикувано на: 26 Ное 2009 00:53

Marv написа:
Minotaur King и аз не бих могъл да го кажа по-добре... Гадното на тези теми е, че по много подъл начин екслоатират невежеството на по - голямата част от хората, карат ги да се чувстат "умни" и "просветени" и печелят маса пари на техен гръб. Този филм, тоновете шит написан от Дан Браун, 2012 и т.н.
Би могъл да се замислиш за взаимозависимостта между хората и между природата ,преди да заключиш ,че някаква идея е секта или измама ... можеш да се замислиш върху това ,че самосъхранението и развитието ТИ зависят пряко или не пряко от другите (и от технологиите ,и от природата) ,че оцеляването и развитието НИ ще (или) зависят по един или друг начин от теб АКО ТИ САМИЯ ПОЖЕЛАЕШ ТОВА....няма организъм или цивилизация ,който да съществуват или да се развиват напълно самостоятелно от средата.(примерите от живота са безброй ) .Когато осмислиш всички тези естествени условности и взаимозависимости,ще проумееш ,че това което правиш за другите и за околната среда ,го правиш и за себе си ,свободната ти воля и инстинктът за самосъхранения ще заработят във съвсем друга посока, не към теб самия ,а към обществото и средата ,в която живееш.
Когато аз реша да помогна на някой ,не го правя защото някой ми го е внушил ,не го правя защото следвам някаква конкретна идея ,нито защото съм религиозен ...разбиранията ми за живота и света ,като за един общ "организъм" са основата на това решение...насочването на естествения егоизъм и инстинкт за самосъхранение към общото е парадокс задвижващ психологически механизми наподобяващи "перпетомобиле" ,колкото повече толкова повече.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 26 Ное 2009 01:14

Минотавъра го каза най - точно!!!!

:devious: :devious: :devious:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 26 Ное 2009 01:31

Ако човек започне да търси зависимостите и условностите във света в крайна сметка ще стигне до заключението ,че свободата е почти невъзможна ...аз смятам че единствения начин за непрестанно реализиране на свободата е да си в хармония със средата около теб ,а единствения благоприятен начин за постигане на хармония с другите е да осъзнаваш ,че си част от средата.

Профил

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Публикувано на: 26 Ное 2009 09:04

Дееба, я се стегнете малко!!! Пишете ми по 10 абзаца реферати! Я си го кажете с 2 думи и не се опитвайте да пишете на "висок" стил. В тоя форум олигофрените нищо няма да разберат, а единствените хора които биха го разбрали (олдфаговете :lol: ) пък няма да им пука!!!

П.С. И ако има конспирации, какво? Нещо не мога да си обясня какво толкова ако масони, ционисти, педали или каквато и друга сволоч ни управлява "тайно"... Ебете си майките!

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2009 09:52

Stan40_San написа:
Дееба, я се стегнете малко!!! Пишете ми по 10 абзаца реферати! Я си го кажете с 2 думи и не се опитвайте да пишете на "висок" стил. В тоя форум олигофрените нищо няма да разберат

Не съди за другите по себе си.
А до колкото до конспиративните теории-има нещо вярно в тях, но просто дъпращите конците не са нитоилюминати, нито каквито и да е древни, зли и сатанински организации. Обаче манипулация съществува и наистина медийте не са свободни.

Профил

Заглавие: Re: Re:
Публикувано на: 26 Ное 2009 14:56

High_voltage написа:
Minotaur King написа:

Добре казано.

В такъв случай, нека класифицираме хората, които не вярват в теории на конспирацията.

Това са хора самонадеяни, които не обичат да си дават сметка за ставащото около тях, още по-малко да поемат отговорност. Следователно и хора, които не допринасят с нищо за промяна на нещата към по-добро. Хора, които като коне с капаци карат лудо напред без да спират, повтаряйки същите грешки и нанасяйки същите щети. Това са същите хора, които биха обвинили съседа за всичките си мъки.

Лесно е, нали?
Колкото повече хора споделят мисленето ти толкова по голяма ще е възможността за развиването на един по добър свят ...

Профил

Публикувано на: 26 Ное 2009 15:00

Мир написа:
Stan40_San написа:
Дееба, я се стегнете малко!!! Пишете ми по 10 абзаца реферати! Я си го кажете с 2 думи и не се опитвайте да пишете на "висок" стил. В тоя форум олигофрените нищо няма да разберат

Не съди за другите по себе си.
А до колкото до конспиративните теории-има нещо вярно в тях, но просто дъпращите конците не са нитоилюминати, нито каквито и да е древни, зли и сатанински организации. Обаче манипулация съществува и наистина медийте не са свободни.
За мен не е важно дали наистина съществуват подобни конспирации и организации ,а възможността и условията за реализация на представените конспирации ...опасна условност която произтича и се захранва от фундаменталната същност и устройството във сегашния свят ...

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 26 Ное 2009 15:28

Недей се пъна да гониш сложен изказ.

Профил ICQ

Публикувано на: 26 Ное 2009 15:41

...............................................

Профил

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Публикувано на: 26 Ное 2009 21:24

Ink написа:
Недей се пъна да гониш сложен изказ.

Евала!!! И аз се опитвах да намеря точните думи, ама съм ПРОСт, като за двама :lol:

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2009 23:38

Минотавърът, може би и сам не осъзнава колко е прав.

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re:
Публикувано на: 26 Ное 2009 23:57

Minotaur King написа:
По принцип, имам една теория, че 90% от хората на света са идиоти, но този факт се осъзнава само от останалите. Е, понякога ме обхваща някакъв неоправдан оптимизъм и почвам да си мисля, че може би мнозинството не е чак толкова тъпо, но винаги в такъв случай реалността ми плесва отрезвяващо приятелско шамарче, един вид потупване по бузата и иронично-подигравателен поглед.

Един пример за такова ме споходи, четейки коментарите под една статия на Капитал за теориите на конспирацията и баламите, които вярват в тях...

Провокираха ме, разбира се доволното количество писания, на които съм попадал на тема масонско-илюминатския заговор, книги от "капацитети" като Георги Ифандиев (това е един ненормалник от телевизия Скат) за това как ционистите контролират света, както и множество коментари, препоръчващи ми да гледам филмите на Майкъл Мур и вездесъщия Zeitgeist.

Прости обяснения на сложни проблеми

Хората, които вярват в разните му там теории на конспирацията просто чувстват безпомощни че не могат да схванат какво и защо се случва около тях, не успяват и да контролират собствения си живот - затова са склонни приемат простичките обяснения че злите сили владеят света и те самите нищо не могат да направят. Нищо, освен да ни досаждат с глупостите си, разбира се.

Ясно е за всеки, претендиращ да подслонява под шапката си малко повече сивота от Барека, че да се вярва безрезервно на казионните медии не е много добра идея. Но някои хора винаги са се изкушавали от мисълта, че светът е толкова просто устроен, че даже те могат да го разберат. За предпочитане без особени усилия или, не дай си боже, някакво образование, четене на дебели книги и т.н. Колко по-лесно е да кажеш, че юдео-масоните са виновни за всичко...

Чак смешно ми става, като някой ми препоръча да гледам филма Zeitgeist с апломб и увереност: "гледай го и ще разбереш!". Демек от някакъв филм ще получа просветление свише и ще ми станат кристално ясни основните движещи сили на световната икономика, общество и политика. Хиляди години учени и мислители се опитват с променлив успех да разберат какво движи света, ама кво знаят те - всичко, което ни трябва е да гледаме 90 минутно филмче, започващо с откраднат от един от любимите ми комици монолог за религията и продължаващ с конспиративен и назидателен тон с няколко съшити с бели конци елементарни обяснения на сложни световни проблеми.

Шамарчето

То не, че е кой-знае какво шамарче, ама просто леко се потресох като видях коментари под статии, които доста агресивно се противопоставят на гледната точка на автора и го обвиняват... в какво друго - че е купен от юдео-масоните, за да въвежда народонаселението в заблуждение, така щото американците и илюминатите имат интерес да държат България слаба и народа й глупав, за да ни управляват по-лесно.

Не съм предполагал, че такова голямо количество хора страстно вярват в конспиративни приказки. Ама кво се учудвам, щом "лекарство", което се самовъзхвалява, че с него едновременно можете да си излекувате СПИН-а и да си лъснете сребърните лъжици е най-продаваната хранителна добавка у нас, повече хора вярват на хомеопатията отколкото на витамините, а игри с есемеси, астролози, магове и екстрасенси се харчат като топъл хляб по всички телевизии.

Ама все пак, ако посмея да завърша неоправдано оптимистично и да използвам един път и аз един апломб, прогресът винаги е бил движен от науката, а религиите (независимо дали се казват социализъм, християнство, фашизъм, анти-глобализъм, конспирации и т.н. масови заблуди) са били само пясък, понякога и чакъл де, в колелата му :)

Браво, специални адмираций за този пост :) И аз не бих могъл да го кажа по-добре. Мисля, че всичко казано по въпроса за конспирацийте след това ще е напълно излишно. :icq26: :icq25: :clap2:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2009 00:00

Stan40_San, защо си толкова тъп :shock:
За мнението на минотавъра-хората, които вярват в конспиративните теории не са толкова много, преувеличаваш. И да смяташ, че 90% от хората са тъпи...ами разшири социалните си контакти вместо да изтъкваш очевидното по форумите.
Като пренебрегвате на всичко, различно от общоприетото светогледът ви не се разширява особено...

Профил

Публикувано на: 27 Ное 2009 14:41

Много е добро мнението на Минотавър Кинг :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Публикувано на: 27 Ное 2009 14:57

По принцип мислех да напиша по въпроса нещо като сбито резюме по темата, ама Минотавъра го е казал достатъчно красноречиво и няма смисъл да се повтаряме. В кратце - не всичко, което лети се яде и не всичко гадно в шибания ти живот е ционистка конспирация :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2009 18:51

кви евреи бе
би му майката

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 27 Ное 2009 18:59