Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 19:39
Аltеr Ego написа: Винаги се измъква и никой нищо не може да му каже. Партията му вече е утвърдена като една от водещите политически сили в България и то не само защото има много турци тук, а основно поради факта, че останалите са гъзолизци и нищо не могат да направят по въпроса.
С част от това съм съгласен, но фактът че е мазно копеле не го прави голям политик. Стамболов е голям политик.
АлШу, да добавим също, че е изгонен от СУ заради лош успех, и Държавна сигурност му урежда място в някакъв университет в Шумен май.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 20:40
Аltеr Ego написа: .........и то не само защото има много турци тук, а...........
В България няма турци, има само "турци".  Това ни се внушава целенасочено, за да предизвика омраза, с която да се извлекат дивиденти от БСП и ДПС, които са заинтересовани да "има" турци.
Докато ни държат в страх, всичко е в техни ръце.
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 22:26
Аз написа: Аltеr Ego написа: Ледник написа: .........и то не само защото има много турци тук, а........... В България няма турци, има само "турци".  Това ни се внушава целенасочено, за да предизвика омраза, с която да се извлекат дивиденти от БСП и ДПС, които са заинтересовани да "има" турци. Докато ни държат в страх, всичко е в техни ръце.
Сигурно в мен е проблемът, но нещо не схванах какво точно искаш да кажеш? Смяташ, че нарочно ни се насажда идеята, че турците са опасни за страната ни, а това не е така ли? И най-вече се възмуштавам защо винаги в последните няколко години винаги, когато се каже турци, се спряга името на БСП... Това, че са в коалиция с ДПС не означава, че са едно с тях. Всъщност, ДПС са били коалиция и със СДС, и с НДСВ, а с по-новите партии като Атака и ГЕРБ не са, защото тези са само от няколко години (да, кой знае, един ден може да видим и коалиция Атака/ДПС, не бързайте да го отхвърляте на 100%!).
Това, което прави Доган и ДПС наистина силен всъщност сме си ние, българите! Не някакви си турци, не роми, не арменци, евреи, каракачани и т.н. всякакви други етноси, които живеят в България. Каквото и да си говорим, българите все още сме си бая голям процент от населението на страната (тук някой може и да приведе точна оценка, но ще е голяма), така че гласовете на някакви си етноси далеч не са толкова определящи, колкото си мислят всички.
Същинският проблем, който и прави гореспоменатите етноси наистина "определящи", е, че НИЕ българите НЕ гласуваме. А турците, ромите и останалите етноси ГЛАСУВАТ, почти всички. Било за ДПС или не, било продавайки гласа си (на когото и да било - ДПС, БСП, СДС, ГЕРБ...) или не, но ГЛАСУВАТ! И поради ниската ни (наша/българска) изберателна активност, тези гласове на другите етноси се превръщат от не особено голям процент от общите (демек от всички ГЛАСИМАЩИ), в голям процент от гласувалите. От тук и се явяват като, както казаха по новините, "апетитен дял от гласовете", било за агитиране, било за купуване.
Така че всички, които постоянно викат "турците това, турците онова" трябва "да спрат да гледат все в чуждата паница, а да погледнат в своята". Демек спрете да говорите против турците/ромите/други, а говорете против ниската избирателна активност на БЪЛГАРИТЕ! ТЕ са тези, които трябва да се побутнат, подбудяд и т.н. Защото истинският проблем сме си ние, не другите етноси!
В тази връзка и определено може да се каже, че Доган и ДПС са си провели най-успешно предизборната кампанията, защото отново успяха да накарат електората си (който да, предимно е от небългарските етноси) да гласува. А всички "български" партии отново не можаха да сторят същото с нас, българите. Вероятно проблемът не е само в управляващите, а е в нас. И то в нас, че сме вече отчаяни, понеже "всички са маскари". Но замислете се - ромите например гласуват за своите интереси, били те повече права (още ли?), повече помощи за бедни/безработни/многодетни, било то за данъчни облекчения, било то за работа, било то за интегриране и образование, било то за едните 20лв. за гласа им в тъмната стаичка. Докато ние българите все си гледаме "нашите" си интереси, не гласуваме, защото "нямаме добър кандидат, всички са боклуци", какво ли още не, и накрая само се оплакваме от другите, в случая, етноси.
Лично мисля, че това горното си е типична черта на манталитета ни, същият този манталитет, който ни пречи "да се оправим" вече над 50 години (да, визирам от края на Втората Световна). Същият този манталитет, поради който само се оплакваме, гледаме да се скътаме, да пазим личното си и да нехаем за общото, само да сочим с пръст и да хулим всеки и всичко. Същият този манталитет, поради който НЕ сме граждани, а живущи в България, хора с тесен светоглед (да, точно поради това и сме толкова подвластни на медиите, понеже никой не се интересува, а само чака да му го сервират "смляно" по новините), хора, неспособни да вземат бъдещето си в свои ръце, а "само чакащи НЯКОЙ да ги оправи", някой "месия", както аз му викам. Само дето все се намира някой, който точно "да ни оправи"... отзад.
Докато не променим този си манталитет, не се почувстваме и започнем да се държим като граждани, с гражданска позиция и съвестно използващи и изпълняващи гражданските си права (лично според мен - задължения), няма да се подобри положението в България. Млади хора ще продължават да емигрират в чужбина, престъпници и мутри ще продължават да се разпореждат в страната, оставайки безнаказани и т.н. и т.н. неща, от който се оплакваме. А ние ще продължаваме САМО да се оплакваме.
Замислете се над това, което казах, кажете си "тоя к'ви ги плямпа" и продължете нататък с живота си... точно както винаги досега!
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
 |
R@Z0R
|
 |
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 22:37
Доги, не бягай - каза R@Z0R и от Русе към София полетя атомна бомба 
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 22:40
Ледник написа: АлШу, да добавим също, че е изгонен от СУ заради лош успех, и Държавна сигурност му урежда място в някакъв университет в Шумен май.
Абе не учеше ли някой друг български политик, водач на политическа партия в някакъв Шуменски университет?
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 22:41
R@Z0R написа: Доги, не бягай - каза R@Z0R и от Русе към София полетя атомна бомба 
Уф, идиът, дори не схващаш лафа. 
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
R@Z0R
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 22:51
Пък на тебе да ти се схване врата...и други неща 
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 22:53
R@Z0R написа: Пък на тебе да ти се схване врата...и други неща 
Поне не живея в кучи гъз, като теб. ;р
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
R@Z0R
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 22:54
The Chameleon написа: R@Z0R написа: Пък на тебе да ти се схване врата...и други неща  Поне не живея в кучи гъз, като теб. ;р
Е па не се оплаквам...поне парно не плащам 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 23:37
Sophos написа: Ледник написа: АлШу, да добавим също, че е изгонен от СУ заради лош успех, и Държавна сигурност му урежда място в някакъв университет в Шумен май.
Абе не учеше ли някой друг български политик, водач на политическа партия в някакъв Шуменски университет?
Ако е живял в или близо до Шумен, нормално е.
За Доган пак казвам, май беше в Шумен, не съм сигурен. Не е това същественото. Същественото е останалата част от изречението.
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 06 Ное 2007 23:43
за Доган - завършил си е Су-то, дори е правил аспирантура или нещо такова.
Сидеров - 2години студент в Шумен (2001-2003 или нещо от тоя род). "Синът" му - прекъснат 3ти семестър.
Или с две думи - ПРИВЕТСТВАЙТЕ ТАТО!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2007 00:18
Sophos написа: за Доган - завършил си е Су-то, дори е правил аспирантура или нещо такова. Сидеров - 2години студент в Шумен (2001-2003 или нещо от тоя род). "Синът" му - прекъснат 3ти семестър. Или с две думи - ПРИВЕТСТВАЙТЕ ТАТО!
Отново изпускаш смисъла на това, което ти говоря, и влачиш темата към дребнави спорове!
Все едно, Доган си е учил, но е бил преместен за слаб успех от СУ.
Докато Волен не знам кой университет е завършил, но две неща мога да кажа със сигурност:
Първо, разбира от богословие повече, отколкото ти би се надявал, и второ, за разлика от Доган, не е завършил с помощта на Държавна сигурност.
А, и ако ще критикуваш Димитър Стоянов за нещо, прави го пред хора, които не го познават лично - само те биха ти повярвали. Аз лично имам удоволствието да го познавам, и ако смяташ да пускаш обичайните клишета по негов адрес, може да си спестиш труда.
Все едно. Темата ни е за Доган. Волен можем да си го плюем навсякъде другаде, то дори стана модерно.
Както казах, Доган не е добър политик. За да е добър политик, трябва да е сторил нещо добро за държавата, а той не е. Може да е добър крадец, добър измамник и слагач, но е катастрофален за държавата ни политик.
Може да разглеждаме нещата и от другата им страна - той е добър ТУРСКИ политик. Фактът, че е в българския парламент, не е от особено значение.
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2007 00:32
За Доган: Скъпи Ледни, ти просто си криворазбрал цялата идея на българската политическа система. Системата е такава, че никой не го ебе за държавата, а за това колко повече може да отркадне. Просто и ясно. За това и Ахмед Доган е успешен политик. Мами, краде, шантажира, прави ни на идиоти и все пак на всеки четири години е в парламента. Това, че е турчин мисля че е незначителен факт.
За Волен и Сие:
Г-н Сидеров, няма висше образование, поне аз не видях такова в биографията, ако има моля те поправи ме. Завършил е фотографски техникум и после чрез връзки навлиза в политиката( и силен глас, който да вика по митингте и от телевизионния екран).
Димитър Стоянов, може да е самия шибан Исус, ако иска, но това не променя факта, че е прекъснал в 3ти курс, специалност "Право" в СУ.(дори ако не ме лъжа памета, беше заради неизпълнение на студентските права). С това аз нямам проблем, но ми направи изключително лошо впечатление, факта че той се кичи с титлата "юрист", която според мен не му подхожда. А според теб?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2007 00:40
Sophos написа: Скъпи Ледни, ти просто си криворазбрал цялата идея на българската политическа система. Системата е такава, че никой не го ебе за държавата, а за това колко повече може да отркадне. Просто и ясно. За това и Ахмед Доган е успешен политик. Мами, краде, шантажира, прави ни на идиоти и все пак на всеки четири години е в парламента. Това, че е турчин мисля че е незначителен факт.
6 милиона имащи право на глас ги ебе. Ние нямаме ли право на глас?
И повярвай ми, разбирам системата не по-зле от теб, дори може би по-добре, просто защото съм отделил немалко време за да я проуча без партийно пристрастие. Разликата между мен и теб е, че ти приемаш за нормално в България да се краде, като го махваш с ръка и казваш "Българска политика" или "Българска му работа".
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2007 00:45
Ледник написа: Sophos написа: Скъпи Ледни, ти просто си криворазбрал цялата идея на българската политическа система. Системата е такава, че никой не го ебе за държавата, а за това колко повече може да отркадне. Просто и ясно. За това и Ахмед Доган е успешен политик. Мами, краде, шантажира, прави ни на идиоти и все пак на всеки четири години е в парламента. Това, че е турчин мисля че е незначителен факт. 6 милиона имащи право на глас ги ебе. Ние нямаме ли право на глас? И повярвай ми, разбирам системата не по-зле от теб, дори може би по-добре, просто защото съм отделил немалко време за да я проуча без партийно пристрастие. Разликата между мен и теб е, че ти приемаш за нормално в България да се краде, като го махваш с ръка и казваш "Българска политика" или "Българска му работа".
Малка поправка, световната политическа система е такава, разликите са в това колко ще е явно краденето, защото винаги се краде. Това приемам за нормално. Друга поправка, аз нямам политическо пристрастие, такова каквото ти имаш(да не кажем, че твоето е малко в повечко). А "Българската работа" е докато те крадат, ти да им даваш още.
Ето тук идва разликата, ти искаш да спреш това, докато аз искам да съм част от това.
|
|
|
|
 |
Shady
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2007 01:25
Нито в БЪлгария е нормално да се краде, нито по света. Ама се краде. ДОган е добър политик, дотолкова доколкото получава това което поиска. Друг въпрос е, че не иска нищо добро за държавата...
Ледник, поздрав за аватара, приятно съм изненадан.
___________________________________ Заповядай в Comics Bistro - мястото за български уеб-комикси
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2007 07:48
Ледник написа: За да е добър политик, трябва да е сторил нещо добро за държавата, а той не е. Не че подкрепям мангала, ама наскоро излизах извън града и трябваше да минем през едни турски села.. знаеш ли какви хубави първокласни пътища са направили между тях. О.о Аз се озадачих!
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Bethrezen
|
 |
Мнения: 308 Местоположение: In a sinister state of your mind.
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2007 12:21
Просто не разбирам как можеш да наречеш Доган политик? Човека си е бизнесмен. Не мутра, а истински бизнесмен. За него държавата и всичко в нея (и на югоизток от нея) е просто една голяма фирма, на която той е "директор", а всички останали - работници. Купуването на гласове е просто добра инвестиция и съм сигурен, че него не го грее кой ще гласува за неговата партия, въпроса е да се гласува. Той принадлежи към определена етническа група, естествено е да агитира главно нея. Пък, за да е сигурен, плаща на някой, за който "всички са еднакви", за да не са му еднакви вече (а за да се пре-пресигури си докарва и "туристи" от една определена държавица).
Ми да, са ше кажете, че то това е политиката и е така навсякъде. Ми да - това е политиката, и винаги е била! Още от дълбока древност, във всяка държава е така - краде се, върти се бизнес и т.н. Ма хората знаят колко да крадат. Не са малко свалените и обезглавени крале. В демокрацията няма крале за сваляне, но има партии, които можем да обезглавим на изборите. Обаче понеже "всички са еднакви, всички крадат" ние не гласуваме (знам, че повтарям мнението на MetalGearRex, ама е така). Ми както каза Слави Трифонов преди време: "Аз ще гласувам! Ще гласувам за НДСВ. Не защото ги подкрепям, а за да не влезе този човек (говори за Сидеров) в Парламента."
Ми и аз казвам да гласуваме ! Да гласуваме, за да намалим власта на Доган (щото нема начин той да не влезе в Парламента, но поне няма да е 3 по-сила партия) защото той прекалява с краденето, а и го прави показно, с гордост.
Не ви казвам да гласувате за НДСВ, обаче. Гласувайте, за който решите - аз примерно на тези избори гласувах за личната си лекарка (за кмет), защото я познавам лично и за ГЕРБ (общински съветници), щото мама беше в листата. Пък, ако нямате лично мнение за някой кандидат или партия, гласувайте за примерно този, който изглежа симпатичен или за партия с любимият ви цвят и т.н. Въпроса е да гласувате.
забележка: Скоро май ще има избори за правителство - помислете!
___________________________________ Victims aren't we all?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2007 12:33
Bethrezen написа: Пък, ако нямате лично мнение за някой кандидат или партия, гласувайте за примерно този, който изглежа симпатичен...
Ахаха. Току що каза най-голямата глупост. Ако трябваше да гласувам по симпатичност, това би означавало всеки път да гласувам за прическата на Първанов, усмивката на Доган, елегантността на СерГЕЙ и дързостта на ББ.
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
 |
Хор
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 07 Ное 2007 12:48
"Ако не щете война ке ядете турски лайна"
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|