Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 22:52

The Chameleon написа:
" вярващите и невярващите - първите успяват да разберат скрития смисъл в тези думи, а другите не успяват "

О, хайде.. това е като даскалката ми по БЕЛ , която обича да казва " Тук авторът е имал в предвид ... " :roll:

Няма скрит смисъл в Библията.. всичко си е написано чисто и точно. :)

Всъщност няма скрит смисъл, има тълкувания. И точно това казвам - всеки човек си тълкува нещата, както си иска. Ако си вярващ - намираш желаните от теб неща и се убеждаваш, че си на прав път, а ако не си - намираш някакви противоречия. Но с какво те променя това? С нищо. Т.е. няма смисъл да се чудиш въобще защо нещата са така.
Всъщност е наистина като по БЕЛ - авторът се опитва да каже нещо. Ако го разбереш, се замисляш над това и евентуално се променяш, осъзнавайки го, ако не го схванеш не се променяш с нищо и именно затова тези думи ти изглеждат лишени от смисъл.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 22:52

Помним нечовеко едно време беше рекъл ''Нов вариант на Старио завет :arrow: Новио завет''

А Библията, ако искате я приемайте като еврейски народни приказки, ако искате като мерило на ценности, морал и действия... Един атеист, който се парви налево и надесно на зъл и богохулник, всъщност неосъзнато спазва що годе нормите, които ги пише и в Библията, връз която би се изпикал. Мисълта ми е, че не виждам защо трябва да е толкова божествена една книга, в която просто може да са написани неща, които трябва да се спазват за благото на народа ( сиреч да се не тепеме, да се не краднеме и т.н... ) От друга страна некой гнусен гей дето се пише яко християнин и носи кръстчета наред с другите ланци и блинг-блинг лайнотии, нарушава поне половината от писаниците у Библията с простотията си ... До какъв извод стигаме ? Че няма християни. Има един идеал и хората го следват и се опитват да го достигнат.

Е може и да не е по темата, ама това ми беше на главата сега, друг път нема се сетим ...

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 22:53

AcTivE написа:
А, чакай да се разберем. Без такива аргументации "ябълките са зелени, щото не са сини". Мисля, че Божият син не е толкова "ГОТИН" заради произохда си, а заради поведението през земният си път, така да го кажем.

Това, може да е така, но е така само за тези 'дето вярват в него. :wink:

Профил Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 22:55

Ахахаха, Кирето е най-прав.

Абе, не се ли отклоняваме от темата. Да не вземе да стане офф-топик :lol:

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 22:57

MetalGearRex написа:
всеки човек си тълкува нещата, както си иска.

Всъщност е наистина като по БЕЛ - авторът се опитва да каже нещо.

Даскалката ми не може да знае какво се е опитвал да каже автора.. т.е. тя го тълкува както си иска.. което не прави нещата правилни.

Ако си вярваш разбира се , че няма да откриваш грешки и ще си мислиш, че си на прав път / познал / верния избор и т.н... :wink:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:00

Кире_Гръчата написа:
Мисълта ми е, че не виждам защо трябва да е толкова божествена една книга, в която просто може да са написани неща, които трябва да се спазват за благото на народа ( сиреч да се не тепеме, да се не краднеме и т.н... )

Като разбереш ето това нещо, доста неща ти светват. Защото ако всички спазват нормите, поставени от християнството, човечеството ще живее доста по-добре. А няма значение дали ти си казваш, че като ги следваш, си благ на Бога, или не.
Хамелеоне - именно всеки си ги тълкува нещата, както си иска. И поради това не може да се каже обективно, че написаното е вярно или невярно. Защото ако го тълкуваш по начин, добър за теб и останалите, то написаното е правилно, ако го тълкуваш по начин, изнасящ само на теб (действително предимно нещата, написани в Стария завет), то не е правилно, а ако не можеш да го разтълкуваш, то не значин нищо.

Затова мисля, че всички подобни въпроси се свеждат до един много по-прост - вярващ ли си или не. И лично според мен и да си, и да не си, това не те определя като човек. Трябва да се покажеш с действия. Защото има добри и лоши хора и от едните, и от другите.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:02

Еми то понякога тълкуването е буквално. Каквото пише, такова четеш... после се чудиш тези хора със Стария Завет идиоти ли са. Например това: (от BrickTestament.com)

Deuteronomy 22:28
'If a man happens to meet a virgin woman who is not engaged to be married...'

'...And he seizes her and rapes her...'

'...but is caught in the act...'

Deuteronomy 22:29
'...the rapist must pay the girl's father fifty silver shekels.'

Deuteronomy 22:29
'She must marry the rapist, because he has violated her. And so long as he lives, he may not divorce her.'

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:04

The Chameleon написа:
Ако си вярваш разбира се , че няма да откриваш грешки и ще си мислиш, че си на прав път / познал / верния избор и т.н... :wink:

А има ли нещо лошо в това, ако този ти път те прави добър в човешки план (не религиозен)?

Даскалката ти всъщност може и да знае какво се е опитвал да каже авторът, защото нерядко самите автори го разкриват. От друга страна нещата, които даскалките казват, че "авторът е искал да каже", са точно отново с цел да ни направят по-добри хора като ни показват един правилен път (отново в човешки план), който да следваме. Т.е. и авторът да е искал да каже друго, то е по-добре в училище да ни преподадат това, защото то е по-добро, т.е. и по-важно за нас.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:04

Indulgence instead of abstinence!

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:05

MetalGearRex написа:
Затова мисля, че всички подобни въпроси се свеждат до един много по-прост - вярващ ли си или не. И лично според мен и да си, и да не си, това не те определя като човек. Трябва да се покажеш с действия. Защото има добри и лоши хора и от едните, и от другите.

Много ми хареса това изказване и го подкрепям напълно.

Аз например дори и да не съм вярващ, това не ме прави по-малко човек от останалите. Ако правиш добри дела (колко изтъркано звучи, ама карай), със сигурност няма как да не се заплатят подобаващо и да се забележат и оценят, разбира се, в този ред на мисли. :)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:08

А какво разбирате под това ''да си вярващ'' ? Исус тръгнал по водата , а Петър искал да го последва. Исус му казал да дойде и Петър потънал. След това Исус казал ''Ти не повярва, Петре''. Нима с едната вяра ще може човек да ходи по вода, да лети и т.н. ? Да приемем, че един човек, краен християнин, спазващ всички ( доколкото му е възможно ) норми, покайващ се за всеки грях и напълно отдал живота си на Бог, реши да скача от десетия етаж с думите ''АЗ ВЯРВАМ И БОГ Е С МЕН''. Е , що за щуротия ...

Профил Skype WWW

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:08

Glory for the Emperor 8)

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:10

Уорхамър нърд...

Гръча - http://vbox7.com/play:5a1aa18c

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:13

" Защото ако го тълкуваш по начин, добър за теб и останалите, то написаното е правилно,

Затова мисля, че всички подобни въпроси се свеждат до един много по-прост - вярващ ли си или не."

Ако аз си мисля, че моето е вярно и ти си мислиш, че твоето е вярно, а моето е противоположно на твоето и стават 2 верни неща ? вярното - не вярно ? добре - за един вярно за друг не, ама след като за единия едното е вярно, а за другия другото, това не прави ли общо 2 верни неща на брой :О Т.е. всичко е верно и всичко е неверно и разбира се напълно съм съгласен с : всички въпроси се свеждат до един много по-прост - вярващ ли си или не .

Оттам нататък надминаваме Исус, надминаваме и Бог.

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:13

Кире, смисълът е друг. Твоят пример е много краен. Никой няма да тръгне да скача от небостъргач само защото е изключително вярващ, че няма да се размаже на тротоара. Това са крайности. Смисълът тук, е че ако тръгнеш да вършиш нещо без вяра, че ще успееш, то наистина е малко вероятно да успееш. Един вид ти вече се настройваш, че нищо няма да направиш и се предаваш, без дори и да си опитал. Наистина има много интересни поуки в Книгата.

Лол, тая тема наистина расте със скоростта на светлината :shock: Радвам се и стискам ръката на автора за интересната и провокативна тема! :thumbsup:

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:14

Кире_Гръчата написа:
А какво разбирате под това ''да си вярващ'' ? Исус тръгнал по водата , а Петър искал да го последва. Исус му казал да дойде и Петър потънал. След това Исус казал ''Ти не повярва, Петре''. Нима с едната вяра ще може човек да ходи по вода, да лети и т.н. ? Да приемем, че един човек, краен християнин, спазващ всички ( доколкото му е възможно ) норми, покайващ се за всеки грях и напълно отдал живота си на Бог, реши да скача от десетия етаж с думите ''АЗ ВЯРВАМ И БОГ Е С МЕН''. Е , що за щуротия ...

ДА, ДА , ДА , ДА !!!! ТОВА Е ! И ако повярваш истински ще тръгнеш по вода. И ако повярваш истински ще полетиш. И АКО ПОВЯРВАШ ИСТИНСКИ ЩЕ СТАНЕШ БОГ.

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:15

Кире_Гръчата написа:

Кой, отново питам, гарантира за истината на Светото писание ? Не може да бъде толкова тъпо, дебилно и смешно да се "отдадеш" на вярата и да вярваш на написаното без да го оспорваш. И точно многото тълкувания на всички неща, писани в Библията, размиват всичката "истинност" на същността на вярването. Не може да има ЕДНА истина и всеки да си я променя както си иска - това е парадокс, защото хората не могат да променят реалността и истината (моля ви, не ми говорете НА МЕН за свръхестествени лайнотии, много мразя тия глупости).

Та да си кажа аз (те го е - отново тълкувание (вероятно без знания)) - Дади спомена за плода, който Адам и Ева не е трябвало да късат от дървото. След като Бог е забранил да го късат, тогава защо змията е дошла и ги е подмамила ? Кой я е пратил тази змия ? Ако не бог, не знам кой, ахахаха. Тогава Бог сам е подтикнал своите създания към "греха". Ако прочета Библията ще ми стане ли ясно това ?

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:15

Blue написа:
Уорхамър нърд...

Гръча - http://vbox7.com/play:5a1aa18c

По-скоро Loyalist :lol:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:17

Nocturno написа:
Та да си кажа аз (те го е - отново тълкувание (вероятно без знания)) - Дади спомена за плода, който Адам и Ева не е трябвало да късат от дървото. След като Бог е забранил да го късат, тогава защо змията е дошла и ги е подмамила ? Кой я е пратил тази змия ? Ако не бог, не знам кой, ахахаха. Тогава Бог сам е подтикнал своите създания към "греха". Ако прочета Библията ще ми стане ли ясно това ?

Седемте смъртни гряха са грехове, защото това е самата природа на човек. По този начин задължително ще "съгрешиш" и ще даваш пари на църквата, за да ти опростят греховете.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 23:19

Nocturno написа:

Кой, отново питам, гарантира за истината на Светото писание ? Не може да бъде толкова тъпо, дебилно и смешно да се "отдадеш" на вярата и да вярваш на написаното без да го оспорваш. И точно многото тълкувания на всички неща, писани в Библията, размиват всичката "истинност" на същността на вярването. Не може да има ЕДНА истина и всеки да си я променя както си иска - това е парадокс, защото хората не могат да променят реалността и истината (моля ви, не ми говорете НА МЕН за свръхестествени лайнотии, много мразя тия глупости).

Нокти - там е работата, ако дори за миг съмнението се появи из съзнанието ти - губиш. рухваш. умираш. както искаш го примери.. Ние променяме реалността, независимо дали го осъзнаваме или не.

Да, Бог е всезнаещ, да Бог е всичко и навсякъде. Да, Бог е знаел, че Сатаната ще ни подмами, да Бог знае, че тази вечер ще си ударя злобарка, да БОГ Е ВСЕЗНАЕЩ и въпреки че знае ВСИЧКО точно какво кога къде ще стане. Той чака, той гледа, ТОЙ Е САДИСТИЧНО И ИЗВРАТЕНО КОПЕЛЕ. това е християнския Бог, който е лъжливо представян за добър. Но какво е добро ? какво е зло ? За един доброто е зло, за друг обратното...

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com