Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Окт 2007 19:48

The.Rampage.Rado написа:
@Notorious™, батка обещавам кажи къде, ще дойда сам и ще ти се стори тесен света... Паляк пъпчив...

Оооо ти си бил тежък
Като свършат стачките ела в моето училище (108СОУ в Дружба) като си толкова здрав

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Окт 2007 19:54

Много ще те бия и много ще ти се смеят. Пък и после ще си имаш удобно извинение, че не си си взел матурката... - лежал в болница...

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 16 Окт 2007 20:05

:ROFL:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Окт 2007 20:11

The Chameleon написа:
:ROFL:

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Заглавие:
Публикувано на: 16 Окт 2007 20:17

Матурите имат и за цел да отсеят "тия дет си плащат",защото на матура да "си платиш" е далеч по-трудно.
В последните години поколенията са от тъпи по-тъпи.Излезте от кафенетата и учете,ей !
Матурите били зле,ми хубаво бе,ама с петиция да ви видя къде ще стигнете.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Окт 2007 20:58

The.Rampage.Rado написа:
Много ще те бия и много ще ти се смеят. Пък и после ще си имаш удобно извинение, че не си си взел матурката... - лежал в болница...

Той си вярва :shock:
Добре, Рамбо, когато решиш

Профил

Аватар
Заглавие: НЕ на матурите
Публикувано на: 16 Окт 2007 21:40

Защо имаме право да искаме отмяна на държавни зрелостни изпити?
Скъпи съвипускници,
За да ви отговоря на този въпрос първо ще ви запозная с приветствието на Министъра на Образованието и Науката Даниел Вълчев по случай първият учебен ден:
„Не мислете, че малко неща зависят от вас, не вярвайте, като ви казват, че един човек не може да промени света. Историята пази много примери за противното и всеки от вас може да бъде този човек.”
Ето основните въпроси и проблеми относно държавните зрелостни изпити:
1. Несъгласуваност между Закона за Народната Просвета и МОН, т.к. има липса на
координираност в прилагането на задължителните държавни зрелостни изпити и вход към висшите училища.
• Каква роля и тежест играят държавните зрелостни изпити за нашето кандидатстване и прием във ВУЗ?
• Възможен ли е парадоксът държавни зрелостни изпити и кандидатстудентски изпити да съвпаднат по дати?
2. Липса на позитивна нагласа на учениците, която ще докажем с нашата протестна подписка.
3. Според:
- чл. 23 ал. 1 от Закона за Народната Просвета :
„ Основното образование се осъществява на два етапа: начален – от I до IV клас включително, и прогимназиален – от V до VIII клас включително.”
• чл. 23 ал. 3 от Закона за Народната Просвета :
„ Придобиването на основно образование се удостоверява със свидетелство за завършено основно образование, което е окончателно.”
• чл. 23 ал. 4 от Закона за Народната Просвета :
„ Свидетелство за основно образование се получава след завършен VIII клас и дава право за продължаване на образованието или професионалното обучение.”
3.1. Профилираните гимназии получават свидетелство за основно образование след завършен IX клас. Защо това не е описано в Закона за Народната Просвета?
3.2. Според Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка (2006-2015 г.) „всички ученици завършват основно образование, получават свидетелство и преминават в следващия етап на образование в един и същи момент” и „в края на учебната 2013/2014 г. ще завърши и ще положи държавни зрелостни изпити първият випуск, обучаван изцяло в рамките на новата образователна структура.”
Каква е правотата в провеждането на държавни зрелостни изпити за нас, като преходен випуск, при положение, че учим по различни учебни програми? И не сме ли поредния „опит, надявам се- сполучлив” както казва и г-жа Валентина Богданова (депутат от Коалиция за България) на заседанието на Комисията по образованието на 19 април 2006г. ?
4. 12 клас на випуск 2007/ 2008 г. са в по-неблагоприятно положение в сравнение с 12 клас на предходните випуски, които са нямали задължителни държавни зрелостни изпити, но през 2008 г. наравно с нас могат да кандидатстват за висши учебни заведения.
5. До провеждане на задължителни държавни зрелостни изпити за даден випуск(т.е. 2007/2008 г.) се провеждат пробни такива за предните випуски. Защо не са обобщени, разпространени и съпоставени резултатите от пробните изпити, за да бъде установено не само актуалното състояние на училищното образование, но и да се проследят тенденциите в неговото развитие за да бъдат държавните зрелостни изпити съобразени не само с интересите на МОН, но и с възможностите на нас- учениците?
6. До този момент МОН не е излязло с официално становище и не дава убедителни аргументи относно смисъла и ползата от държавните зрелостни изпити, наложени в този вид, в този момент и по този начин. Тези държавни зрелостни изпити не са критерий за грамотност и зрялост. Те не могат да бъдат нито унифициран изход на средното образование, нито вход за ВУЗ.
7. В момента съществена част от учебния процес е изведена извън училището под формата на платени курсове и частни уроци. Приетите до момента нормативни документи не осигуряват предпоставки за връщане на обучението в класната стая. Те не само няма да ограничат практиката на допълнителна платена подготовка , а напротив - ще увеличат необходимостта от такава.
Потвърждавайки желанието си за реформиране на българското образование по смислен и цивилизован начин и отчитайки всички наслоени проблеми и противоречия относно провеждането на държавните зрелостни изпити в настоящата учебна година, ние като буден и единен випуск имаме пълното право да отстояваме позициите си.

Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Окт 2007 21:59

EvilHead написа:
Blue написа:
bOtLik3 написа:
DeViL написа:
zip0 написа:
Подписах се... не че ще помогне...

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Окт 2007 22:34

Notorious™ написа:
The.Rampage.Rado написа:

Той си вярва :shock:
Добре, Рамбо, когато решиш

А така, Влади, кажи си му, пък после го бий! :D

:shock:

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 08:46

Лично се надявам тази подписка да помогне !

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 11:20

Vermic написа:
Лично се надявам тази подписка да помогне !

Което е малко вероятно :roll:

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 11:23

Матурите са направени за да покажеш какво си научил през годините в които си учил, така мисля поне. Защото има разни субекти дето си пишат името с 9 грешки, но иначе имат средно образование. Така ли трябва да е, според вас?

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 11:48

Ocean Soul написа:
Матурите са направени за да покажеш какво си научил през годините в които си учил, така мисля поне. Защото има разни субекти дето си пишат името с 9 грешки, но иначе имат средно образование. Така ли трябва да е, според вас?

А трябва ли според тебе някой, който знае 98% от нещата и през годината няма нито отсъствие, нито оценка под 5, да бъде съсипан заради това, че не е направил матурата? Тая матура не покрива всичко, падат се някои неща. Ако нямаш късмет-изгаряш. Ако първите 2-3 въпроса са ти трудни и се панираш-изгаряш. Ако просто ти е кофти тоя ден-изгаряш. Я сега замени буквата "ш" с "м" и повтори няколко пъти на глас, гадно е чувството. Тея дето не могат и да пишат има къде да ги провалят, нарича се работно място. Никой шеф не иска калпав работник. Та всеки си получава заслуженото.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 12:20

Shady - живота е тва батка... Ти да не мислиш, че в следващата институция на образованието ще те гледат като писано яйце. Ще ти дават по 20 шанса?! И ще ти звънят по ГСМа дали е удобно да дойдеш да те изпитат (щот и за такива изцепки съм чувал в гимназията). Никой не те кара да седиш 24/7 в училище, както и никой не те кара да учиш в университет. Е, гледай колко "образовани" хора сме се събрали, вкючая и аз... Се ще ти уредим по-добър живот, ако ти толкова не можеш... А после, ако почнеш работа - беее днеска ме боли главата, кажи на тея инвеститори, да си..... лелина, няма да ходя на работа....

За сега не може да стане тая да се кандидатства с тая матура щото не е унифицирана обстановката в България - всяко училище е на различно дередже и не може да си иска такава стандартизация в сегашния момент... Забравете и за това поне за 5 години напред....

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 12:30

The.Rampage.Rado.....

Не съм казал, че за себе си говоря. Нито че всичко трябва да е по план. Ама е ТЪПО да се решава всичко от 1 изпит, вместо от представянето през цялата година. Ако гледам себе си, с 1 изпит би било по-добре. Ама не съм само аз и не трябва да е така.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 12:38

Ако отивайки на тая матура не си сигурен (или нямаш късмет щот и такива много има) в себе си. И изложиш ли се поради някакъв фактор това може да говори само лошо за теб. Ако си я вземеш си само 1 от тези, които продължават нагоре да се борят за власт, пари и "образование разбира се.."

Това просто ти е 2рия по-важен изпит в живота.. Кво след 7ми клас да махнем изпитите, щот разбираш ли били много стресиращи за децата и за техните родители... Сега е абсолютно същото, дори е по-добре щот човека вече е малко по-голям, може да направи сметка кво иска от себе си, защо трябва да учи (или да не учи, кой както му идва)...

Влизайки в университета имаш на 1ви курс ~5-10 изпита (всеки с 3 опции за взимане) - учиш, не учиш.. оправяш се накяк..

После идва трудното завършил си само след 4-5-10 години (яяя виж колко малко време). И вече ХОРА висят под теб и зависят от теб какво ще направиш ти. Тея оценки вече не са само в бележника/студ. книжка... Насереш ли в сублимния момент стават 100 неща...

Така, че тея дета реват да се седат на задниците вече не сте малки (нали средната възраст била 16 и нещо на форума) и да почват да правят неща от себе си.. Не като мене да седят тука и да пишат по форуми и да си мислят, че учат нещо задочно...

Профил

Аватар
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 13:11

Не знам, ама аз съм най-прецакан от всички тука май. Защото ще кандидатсвам в музикалната консерватория в София и нито 1 оценка от дипломата ми от гимназията не ми трябва, и сега тая матура само може да ми провали кандидатстването. И Радо, много е лесно да говориш, когато не ти е на главата :wink:

a.k.a Хикс

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 16:42

Fler, не му говори толкова смело че ще дойде да те бие :lol:
А иначе "аргументите" му са смешни
Ми не, няма да те гледат като писано яйце в следващата институция и ако не си за там ще се провалиш.
Изобщо Шеди го каза много правилно
Който не може да се оправя ще се издъни след гимназията така или иначе

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 17:30

Принципно матурите, доколкото аз разбирам, са 'убаво нещо. Нали са един вид приравнителен изпит, за да се види на какво ниво точно си. Щот' шестици, дадени в първо помощно в с. долно нанагорнище не са равни на шестици, дадени в някакво убер-мега-хипер училище, нали? Само че в момента се прави и матура, и входно за университет и сума ти други кажгодета. Ъъъ, нали? Та, не'а ли да е по-умно да си има само един тест, който да е задължителен, и ако искаш, да кандидатстваш с него? :oops:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Окт 2007 17:34

Аз ще имам матура (готвене по литература и англииски), държавен (готвене по икономическите предмети) и кандидантски за университет (математика + още нещо). Значи трябва да се разпукам по тамън 4-5 предмета. И да знам всичко, че Бог знай какво ще ми дадът. Освен това да имам грам социален живот и да си върша работата у нас (селската работа не е кой знае колко трудна, но отнема бая време). Как го виждате това?

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com