Автор |
Съобщение |
Edwin Odesseiron
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Окт 2007 19:48
The.Rampage.Rado написа: @Notorious™, батка обещавам кажи къде, ще дойда сам и ще ти се стори тесен света... Паляк пъпчив...
Оооо ти си бил тежък
Като свършат стачките ела в моето училище (108СОУ в Дружба) като си толкова здрав
___________________________________ I'm busy, okay? I'm busy!
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Окт 2007 19:54
Много ще те бия и много ще ти се смеят. Пък и после ще си имаш удобно извинение, че не си си взел матурката... - лежал в болница...
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Окт 2007 20:05
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
DeViL
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Окт 2007 20:11
The Chameleon написа: :ROFL:
___________________________________ Пука ми, че ми дреме
|
|
|
|
|
Telba
|
|
В момента играе: Planetside 2 Guild Wars 2 World Of Tanks Team Fortress 2
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Окт 2007 20:17
Матурите имат и за цел да отсеят "тия дет си плащат",защото на матура да "си платиш" е далеч по-трудно.
В последните години поколенията са от тъпи по-тъпи.Излезте от кафенетата и учете,ей !
Матурите били зле,ми хубаво бе,ама с петиция да ви видя къде ще стигнете.
|
|
|
Edwin Odesseiron
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Окт 2007 20:58
The.Rampage.Rado написа: Много ще те бия и много ще ти се смеят. Пък и после ще си имаш удобно извинение, че не си си взел матурката... - лежал в болница...
Той си вярва
Добре, Рамбо, когато решиш
|
|
|
|
|
Поливача
|
|
|
|
Заглавие: НЕ на матурите Публикувано на: 16 Окт 2007 21:40
Защо имаме право да искаме отмяна на държавни зрелостни изпити?
Скъпи съвипускници,
За да ви отговоря на този въпрос първо ще ви запозная с приветствието на Министъра на Образованието и Науката Даниел Вълчев по случай първият учебен ден:
„Не мислете, че малко неща зависят от вас, не вярвайте, като ви казват, че един човек не може да промени света. Историята пази много примери за противното и всеки от вас може да бъде този човек.”
Ето основните въпроси и проблеми относно държавните зрелостни изпити:
1. Несъгласуваност между Закона за Народната Просвета и МОН, т.к. има липса на
координираност в прилагането на задължителните държавни зрелостни изпити и вход към висшите училища.
• Каква роля и тежест играят държавните зрелостни изпити за нашето кандидатстване и прием във ВУЗ?
• Възможен ли е парадоксът държавни зрелостни изпити и кандидатстудентски изпити да съвпаднат по дати?
2. Липса на позитивна нагласа на учениците, която ще докажем с нашата протестна подписка.
3. Според:
- чл. 23 ал. 1 от Закона за Народната Просвета :
„ Основното образование се осъществява на два етапа: начален – от I до IV клас включително, и прогимназиален – от V до VIII клас включително.”
• чл. 23 ал. 3 от Закона за Народната Просвета :
„ Придобиването на основно образование се удостоверява със свидетелство за завършено основно образование, което е окончателно.”
• чл. 23 ал. 4 от Закона за Народната Просвета :
„ Свидетелство за основно образование се получава след завършен VIII клас и дава право за продължаване на образованието или професионалното обучение.”
3.1. Профилираните гимназии получават свидетелство за основно образование след завършен IX клас. Защо това не е описано в Закона за Народната Просвета?
3.2. Според Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка (2006-2015 г.) „всички ученици завършват основно образование, получават свидетелство и преминават в следващия етап на образование в един и същи момент” и „в края на учебната 2013/2014 г. ще завърши и ще положи държавни зрелостни изпити първият випуск, обучаван изцяло в рамките на новата образователна структура.”
Каква е правотата в провеждането на държавни зрелостни изпити за нас, като преходен випуск, при положение, че учим по различни учебни програми? И не сме ли поредния „опит, надявам се- сполучлив” както казва и г-жа Валентина Богданова (депутат от Коалиция за България) на заседанието на Комисията по образованието на 19 април 2006г. ?
4. 12 клас на випуск 2007/ 2008 г. са в по-неблагоприятно положение в сравнение с 12 клас на предходните випуски, които са нямали задължителни държавни зрелостни изпити, но през 2008 г. наравно с нас могат да кандидатстват за висши учебни заведения.
5. До провеждане на задължителни държавни зрелостни изпити за даден випуск(т.е. 2007/2008 г.) се провеждат пробни такива за предните випуски. Защо не са обобщени, разпространени и съпоставени резултатите от пробните изпити, за да бъде установено не само актуалното състояние на училищното образование, но и да се проследят тенденциите в неговото развитие за да бъдат държавните зрелостни изпити съобразени не само с интересите на МОН, но и с възможностите на нас- учениците?
6. До този момент МОН не е излязло с официално становище и не дава убедителни аргументи относно смисъла и ползата от държавните зрелостни изпити, наложени в този вид, в този момент и по този начин. Тези държавни зрелостни изпити не са критерий за грамотност и зрялост. Те не могат да бъдат нито унифициран изход на средното образование, нито вход за ВУЗ.
7. В момента съществена част от учебния процес е изведена извън училището под формата на платени курсове и частни уроци. Приетите до момента нормативни документи не осигуряват предпоставки за връщане на обучението в класната стая. Те не само няма да ограничат практиката на допълнителна платена подготовка , а напротив - ще увеличат необходимостта от такава.
Потвърждавайки желанието си за реформиране на българското образование по смислен и цивилизован начин и отчитайки всички наслоени проблеми и противоречия относно провеждането на държавните зрелостни изпити в настоящата учебна година, ние като буден и единен випуск имаме пълното право да отстояваме позициите си.
___________________________________ Windows 2015 for users. Minimum requirements: 486 processor, 4 MB RAM, mouse. Requirements for more or less acceptable operation: Pentium XII-33 GHz, 64 GB RAM, digital Internet connection, game gloves.
|
|
|
|
|
Lord of the dreams
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Окт 2007 21:59
EvilHead написа: Blue написа: bOtLik3 написа: DeViL написа: zip0 написа: Подписах се... не че ще помогне...
___________________________________ а.к.а. Nixon http://bulgariansounds.blogspot.com/
|
|
|
|
|
Kazim
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Окт 2007 22:34
Notorious™ написа: The.Rampage.Rado написа: Много ще те бия и много ще ти се смеят. Пък и после ще си имаш удобно извинение, че не си си взел матурката... - лежал в болница... Той си вярва Добре, Рамбо, когато решиш
А така, Влади, кажи си му, пък после го бий!
___________________________________ Това на аватара не съм аз :/
|
|
|
|
|
Vermic
|
|
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 08:46
Лично се надявам тази подписка да помогне !
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
|
DeViL
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 11:20
Vermic написа: Лично се надявам тази подписка да помогне !
Което е малко вероятно
___________________________________ Пука ми, че ми дреме
|
|
|
|
|
Necro Terrorizer
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 11:23
Матурите са направени за да покажеш какво си научил през годините в които си учил, така мисля поне. Защото има разни субекти дето си пишат името с 9 грешки, но иначе имат средно образование. Така ли трябва да е, според вас?
___________________________________ Kuutamo hasta vittu perkele.
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 11:48
Ocean Soul написа: Матурите са направени за да покажеш какво си научил през годините в които си учил, така мисля поне. Защото има разни субекти дето си пишат името с 9 грешки, но иначе имат средно образование. Така ли трябва да е, според вас?
А трябва ли според тебе някой, който знае 98% от нещата и през годината няма нито отсъствие, нито оценка под 5, да бъде съсипан заради това, че не е направил матурата? Тая матура не покрива всичко, падат се някои неща. Ако нямаш късмет-изгаряш. Ако първите 2-3 въпроса са ти трудни и се панираш-изгаряш. Ако просто ти е кофти тоя ден-изгаряш. Я сега замени буквата "ш" с "м" и повтори няколко пъти на глас, гадно е чувството. Тея дето не могат и да пишат има къде да ги провалят, нарича се работно място. Никой шеф не иска калпав работник. Та всеки си получава заслуженото.
___________________________________ Заповядай в Comics Bistro - мястото за български уеб-комикси
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 12:20
Shady - живота е тва батка... Ти да не мислиш, че в следващата институция на образованието ще те гледат като писано яйце. Ще ти дават по 20 шанса?! И ще ти звънят по ГСМа дали е удобно да дойдеш да те изпитат (щот и за такива изцепки съм чувал в гимназията). Никой не те кара да седиш 24/7 в училище, както и никой не те кара да учиш в университет. Е, гледай колко "образовани" хора сме се събрали, вкючая и аз... Се ще ти уредим по-добър живот, ако ти толкова не можеш... А после, ако почнеш работа - беее днеска ме боли главата, кажи на тея инвеститори, да си..... лелина, няма да ходя на работа....
За сега не може да стане тая да се кандидатства с тая матура щото не е унифицирана обстановката в България - всяко училище е на различно дередже и не може да си иска такава стандартизация в сегашния момент... Забравете и за това поне за 5 години напред....
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 12:30
The.Rampage.Rado.....
Не съм казал, че за себе си говоря. Нито че всичко трябва да е по план. Ама е ТЪПО да се решава всичко от 1 изпит, вместо от представянето през цялата година. Ако гледам себе си, с 1 изпит би било по-добре. Ама не съм само аз и не трябва да е така.
___________________________________ Заповядай в Comics Bistro - мястото за български уеб-комикси
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 12:38
Ако отивайки на тая матура не си сигурен (или нямаш късмет щот и такива много има) в себе си. И изложиш ли се поради някакъв фактор това може да говори само лошо за теб. Ако си я вземеш си само 1 от тези, които продължават нагоре да се борят за власт, пари и "образование разбира се.."
Това просто ти е 2рия по-важен изпит в живота.. Кво след 7ми клас да махнем изпитите, щот разбираш ли били много стресиращи за децата и за техните родители... Сега е абсолютно същото, дори е по-добре щот човека вече е малко по-голям, може да направи сметка кво иска от себе си, защо трябва да учи (или да не учи, кой както му идва)...
Влизайки в университета имаш на 1ви курс ~5-10 изпита (всеки с 3 опции за взимане) - учиш, не учиш.. оправяш се накяк..
После идва трудното завършил си само след 4-5-10 години (яяя виж колко малко време). И вече ХОРА висят под теб и зависят от теб какво ще направиш ти. Тея оценки вече не са само в бележника/студ. книжка... Насереш ли в сублимния момент стават 100 неща...
Така, че тея дета реват да се седат на задниците вече не сте малки (нали средната възраст била 16 и нещо на форума) и да почват да правят неща от себе си.. Не като мене да седят тука и да пишат по форуми и да си мислят, че учат нещо задочно...
|
|
|
|
|
Cpl. D.Hicks
|
|
В момента играе: Friendzone Escape 2: Fuck This Shit
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 13:11
Не знам, ама аз съм най-прецакан от всички тука май. Защото ще кандидатсвам в музикалната консерватория в София и нито 1 оценка от дипломата ми от гимназията не ми трябва, и сега тая матура само може да ми провали кандидатстването. И Радо, много е лесно да говориш, когато не ти е на главата
|
|
|
Edwin Odesseiron
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 16:42
Fler, не му говори толкова смело че ще дойде да те бие
А иначе "аргументите" му са смешни
Ми не, няма да те гледат като писано яйце в следващата институция и ако не си за там ще се провалиш.
Изобщо Шеди го каза много правилно
Който не може да се оправя ще се издъни след гимназията така или иначе
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 17:30
Принципно матурите, доколкото аз разбирам, са 'убаво нещо. Нали са един вид приравнителен изпит, за да се види на какво ниво точно си. Щот' шестици, дадени в първо помощно в с. долно нанагорнище не са равни на шестици, дадени в някакво убер-мега-хипер училище, нали? Само че в момента се прави и матура, и входно за университет и сума ти други кажгодета. Ъъъ, нали? Та, не'а ли да е по-умно да си има само един тест, който да е задължителен, и ако искаш, да кандидатстваш с него?
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Окт 2007 17:34
Аз ще имам матура (готвене по литература и англииски), държавен (готвене по икономическите предмети) и кандидантски за университет (математика + още нещо). Значи трябва да се разпукам по тамън 4-5 предмета. И да знам всичко, че Бог знай какво ще ми дадът. Освен това да имам грам социален живот и да си върша работата у нас (селската работа не е кой знае колко трудна, но отнема бая време). Как го виждате това?
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|