Автор |
Съобщение |
ivanatora
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:20
За повечето (хубави) позиции търсят хора за постоянно, а не само за летните месеци. Включително всякаквите кодерски/девелоперски места - има такива бол - но първите месеци се водят обучение и заплатата е минимална. Къде само Java търсели? Имам познати във фирми, където от месеци не могат да си намерят свестни PHP програмисти. Да не говорим за C за контролери и фрези, заплатите са четирицифрени суми.
Ако все пак толкова те мързи че ти 'се работи от вас' - http://rentacoder.com - пълно е с български, румънски и индийски кодери, пишещи за жълти стотинки.
А за през летните месеци - ставайте бармани, сервитьорки и продавачи на сладолед - не е срамно.
___________________________________ 1: Пищови за Технически Университет 2: Void and Null 3: Експерименти с PIC16F88
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:29
Срамна работа няма ... но не ми е ясно при положение ,че толко циклите на тея компютри защо не се фанете като оператор в геймнет ... Видях има оферта за работа в някакъв мания и във матрицата не се иска никаква квалификация освен да си комуникативен да се вписваш във тийма и да поназнайваш малко уърда ...
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:34
Преровил съм над 200 обяви. С embedded developer търсят от EPIC. Писах им. От SAP също търсят С/С++ девелопер, но онзи ден ми звъннаха и третия въпрос беше "Имате ли опит с Java". В "Нови Интернет Технологии" кандидатствах за позиция Desktop Application Developer. На интервюто малко след запознаването с шефа въпросът беше "Имате ли опит с Java?". В Мусала май има място за С++ девелопер, тия дни съм на интервю с тях.
Повечето други обяви за С/С++ в общи линия са за Senior Developers с 3+ години опит, какъвто още не съм.
Като цяло след цяла вечер търсене се намериха 20-25 предложения не-свързани с Java, 10-15 от които за Senior Developers. Не ми е проблем да науча смотаната жаба, но това отнема време, а със С/С++ имам не лош опит.
rentacoder го знам, но както каза там е пълно с народ, който върши нещата за жълти стотинки. И като цяло се търси стабилна работа, с която да се плаща гориво, ток, живот
ЕДИТ:
Цитат: Срамна работа няма ... но не ми е ясно при положение ,че толко циклите на тея компютри защо не се фанете като оператор в геймнет ...
Оператор в РС клуб взима 300-350лв.
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
Алминатора
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:40
Засега си намерих като уебмастър,3 часа през целия месец трябва да работя,100 лева месечно.Офертичка си е,пък могат и други фирми да ме поискат за уеб мастър.
И сега ще си потърся нещо друго,пак от компютър.Някой от вас видя ли това?
http://vbox7.com/show:jlist
|
|
Albtraum
|
|
В момента играе: Singularity
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:50
Цитат: Срамна работа няма ... но не ми е ясно при положение ,че толко циклите на тея компютри защо не се фанете като оператор в геймнет ... Цитат: Оператор в РС клуб взима 300-350лв.
Дааа що и при нас не взимаха по толкова ?
П.П: Т'ва ще бачкам лятото пак ще цигля пред комп...
___________________________________ Aber selbst nachdem ich dass zugebe Gibt es keine Katharsis.... Dieses Geständniss war völlig bedeutungslos...
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:55
@LordOfDarkness - Ми пич тука повечето са лапетии мислиш ли ,че са им малко тея пари ? Това си е една средна работна заплата за правене на едно голямо нищо ...
Аз където съм пиар зимам по 850 лева и чакам покачване на заплатата, но работата е непрекъсната комуникация със чужденци киснене пред компютър а.к.а бодене на очички и занимаване със хорска простотия (най-вече Българска) ...
Трябва да си на разположение денонощно случвало ми се е да ми званят от Египетското в 2 часа да поемам хора на летището и т.н ...
Прави си сметка ...
|
|
|
|
|
Gastly
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 18:58
Миналата година работих лятото...Моя съвет - НЕ СИ ПРЕЕБАВАЙ ЛЯТОТО, ЗАРАДИ ЕДНИТЕ КИНТИ...По-нататък, ще имаш предостатъчно време да работиш...даже няма да имаш време за почивка...
___________________________________ I stand for courage, strength, loyalty and bravery. I am a hard working animal, who will excell in what I do. I will give it all I got. I was bred to never quit. ~American Pit Bull Terrier
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 19:11
@Dutchman зависи какво можеш, какво работиш и как го работиш. На 14 лятото изкарах 600, 15 беше към 900, 16 над 1200, това лято ще го видим какво ще даде.
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
WolfMan™
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 19:19
Аз ся смятам да бачкам във електроснабдяване Варна - E on (или там както се пише ) Ще въвеждам сметки във компютъра Излиза по 2-3ст. на сметка Един съученик ги вади по около 9-10 лв на ден
___________________________________ Are you ready... Тo take one step.. Out to the wild... To be a wild wolf.. Then, follow me..
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 19:20
Естествено всичко зависи от сферата на работа ... мойта е само и единствено работа със хора, контакти запознанства и т.н при теб е циклене пред монитор , но не това е показателното ... важната работа се определя по отговрността която поемаш докато работиш ... Един френд разботи като сглобява щандове по панаири и взима по 1800 лева на месец сега ще ходи във испания за 1 месец и се сещаш как ще скочи заплатата му(всичко е шанс), но това му кове от здравето както на теб от очите и още 2 неща но да не ги споменавам ... Идеята е ,че някои изработват по 1000 и кусур лева но това е сезонно или за няколко месеца а показателно като приятелят ми вече 3 години работи там и му е постоянна и не се притеснява дали ще си търси работа другаде, дали ще го наемат и т.н ...
|
|
|
|
|
ivanatora
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 19:51
LordOfDarkness написа: И като цяло се търси стабилна работа, с която да се плаща гориво, ток, живот Ъъъ, ти на каква възраст си? LordOfDarkness написа: Повечето други обяви за С/С++ в общи линия са за Senior Developers с 3+ години опит, какъвто още не съм.
Ами намери си проекти и натрупай опит. Знаеш rentacoder-а - там има работа колкото си искаш. Бачкаш по N проекта, развиваш си уменията, по-важното - не оставяш мозъка си да закърнее, изкарваш си джобни пари. Завършил си тези N проекта - не са ли те добра добавка в CV-то ти? И всичкото това в свободното си време, без да си обвързан с офиси, телефони, шефове... Gastly написа: Моя съвет - НЕ СИ ПРЕЕБАВАЙ ЛЯТОТО, ЗАРАДИ ЕДНИТЕ КИНТИ.
Мда. Едно време имах едни съученици, ходеха да работят на морето. На есен единия се върна с телефон Нокия 1100 (струваше тогава към 120 лв), единия се върна на нулата, трети се върна набит от мутри, четвърти се върна с дългове и аборт И един път не отишли на плаж за цяло лято.
Сега имам колеги с подобна нагласа да ходят по студентски бригади в Англия. Гледат хората се връщат, накупили техника, че и с пари да пият месеци наред. Връщат се с пари, защото няма там къде да ги изхарчат. Казват че са ги заточили в някакво местно Горно Надолнище на 2 часа път от нормален град... по 8 часа работа на ден - на полето, под слънцето.
Един добър човек трябва да знае цената на парите. Труд, здраве, пропуснати ползи. И че цената не се вързва с количеството им
___________________________________ 1: Пищови за Технически Университет 2: Void and Null 3: Експерименти с PIC16F88
|
|
|
|
|
Sirius
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 21:14
Хах, ми аз не смятам да работя, просто няма защо, а и не виждам смисъл да си губя времето през деня, респ. съня, ако е нощна смяна.
Работата на тези години си е просто модерно и в желанието за 2-3 стотачки/месечно сте готови да си похабите цялото лято. После къде ще ги харчите? Нов телефон? Едва ли. Нови дрехи? Ако взимате маркови, ще стигнат за 4-5 тениски и евентуално панталон. Нито кола се купува с тея пари, нито нищо. ОК, ще прекарате няколко зарибяващи вечери някъде и дотам. Ебати, да си пропиеш заплатата...how low is that?
Да чукна на дърво, аз не смятам да работя докато не завърша висшето си образование. Доходи си имам постоянни, различни от родителите ми ( не съм взимал пари от тях откакто навърших 16...) , а и си залагам стабилно на мачове из Нета и си докарвам нелоши пари ( REAL MADRID >>> ALL в тоя ред на мисли). Въобще, лятото ще си вея оная работа из Пловдив и Слънчев бряг и ще се наслаждавам на заслужен отдих ^^
rollside, марш в пясъчника бе
|
|
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 21:20
Sirius написа: Хах, ми аз не смятам да работя, просто няма защо, а и не виждам смисъл да си губя времето през деня, респ. съня, ако е нощна смяна. Работата на тези години си е просто модерно и в желанието за 2-3 стотачки/месечно сте готови да си похабите цялото лято. После къде ще ги харчите? Нов телефон? Едва ли. Нови дрехи? Ако взимате маркови, ще стигнат за 4-5 тениски и евентуално панталон. Нито кола се купува с тея пари, нито нищо. ОК, ще прекарате няколко зарибяващи вечери някъде и дотам. Ебати, да си пропиеш заплатата...how low is that?
Да чукна на дърво, аз не смятам да работя докато не завърша висшето си образование. Доходи си имам постоянни, различни от родителите ми ( не съм взимал пари от тях откакто навърших 16...) , а и си залагам стабилно на мачове из Нета и си докарвам нелоши пари ( REAL MADRID >>> ALL в тоя ред на мисли). Въобще, лятото ще си вея оная работа из Пловдив и Слънчев бряг и ще се наслаждавам на заслужен отдих ^^
Знаем
___________________________________ Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 21:44
И аз не бачкам. Правя интериорни визуализации на софийски баровци и си печеля добре. Пари от нашите не взимам, само ми готвят ^^
Sirius,
Коефициентът в края на първото полувреме беше супер... и го хванах мача!!! Айде честито на теб, с радост да си харчиш печалбата!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Юни 2007 23:00
Sirius написа: Хах, ми аз не смятам да работя, просто няма защо, а и не виждам смисъл да си губя времето през деня, респ. съня, ако е нощна смяна. Работата на тези години си е просто модерно и в желанието за 2-3 стотачки/месечно сте готови да си похабите цялото лято. После къде ще ги харчите? Нов телефон? Едва ли. Нови дрехи? Ако взимате маркови, ще стигнат за 4-5 тениски и евентуално панталон. Нито кола се купува с тея пари, нито нищо. ОК, ще прекарате няколко зарибяващи вечери някъде и дотам. Ебати, да си пропиеш заплатата...how low is that?
Ахахахах
|
|
|
|
|
BG-GeorGi
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Юни 2007 02:51
Еми пратих си CV-то на 2 места, от едното ми звъннаха ама е много далече и автобусна карта би ми струвало много.
Ще почакам до следващата седмица ако не ще отидя на мясно на тая работа дето ми е близко.
Иначе и двете са в Calling Center дето звъня на хората да ги питам глупости и да им давам промоции...абе 36-38 часа на седмица ама добри пари като за мойта възраст (почти 17)
|
|
|
|
|
Sparhawk
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Юни 2007 08:09
На първо време трябва да си взема сесията, а след това да напиша своята дипломна работа. Иначе вероятно ще правя рецензии.
___________________________________ http://www.citadelata.com - сайт за фентъзи и фантастика
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Юни 2007 10:29
Много хора ви го казаха, прекарвайте си хубаво времето, докато сте млади, пък после работете, цял живот си имате зад гърба. Аз лично докато не навърша 18 няма да се хвана да работя(то и не ми остава много де). Като се върна от Германия тогава ще мисля за каквато и да е работа.
|
|
|
Aware
|
|
|
|
Заглавие: Re: Работа през лятото. Публикувано на: 10 Окт 2014 18:27
На 15 най-много да ми ядеш лайната братле.
|
|
|
|
|
Aware
|
|
|
|
Заглавие: Re: Работа през лятото. Публикувано на: 10 Окт 2014 18:27
На 15 най-много да ми ядеш лайната братле.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|