Автор |
Съобщение |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 10:54
Александър Македонски.
___________________________________ http://www.citadelata.com - сайт за фентъзи и фантастика
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 11:31
Великий князь Русi Святослав Хоробрий.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
hit_man
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 11:44
Август, Наполеон, Хитлер и Император Хирохито. Доста са 
___________________________________ Deutschland erwache aus deinem bosen Traum!
Gib fremden Juden in deinem Reich nicht Raum!
|: Wir wollen kampfen fur dein Auferstehn!
Arisches Blut soll nicht untergehn!
|
|
|
|
 |
Sarge`
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 11:53
hit_man написа: Август, Наполеон, Хитлер и Император Хирохито. Доста са 
Хитлер не е бил император и никога няма да бъде.
___________________________________ The Reason of War is not to die for your country,but to make the other bastard,die for his!
Bulgarian
|
|
|
|
 |
Kriss
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 12:35
Darth Sidious е най-великия император
Иначе сериозно за мен е Симеон I и Август 
|
|
|
|
 |
hit_man
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 13:28
Е до колкото виждам може и пълководци  Но ако погледнем реално какво е император - едноличен управник на повече от един народ . А и Райх в превод е империя => водачът на империята как се нарича? 
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 13:54
hit_man написа: Е до колкото виждам може и пълководци  Но ако погледнем реално какво е император - едноличен управник на повече от един народ . А и Райх в превод е империя => водачът на империята как се нарича? 
Да,но не това е важното.Щом не му е дадена титлата,значи той не е такъв.Симеон и Асен II също са имали власт над много територии,но не са императори,а царе.А и определението ти е непълно.императорите/империите претендират за световно господство.
п.п.Въппреки,че са много...бих казал Юстиниан I...
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
 |
Shady
|
 |
|
|
|
|
|
 |
Disturbеd7470
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 14:09
ScooBy написа: hit_man написа: Е до колкото виждам може и пълководци  Но ако погледнем реално какво е император - едноличен управник на повече от един народ . А и Райх в превод е империя => водачът на империята как се нарича?  Да,но не това е важното.Щом не му е дадена титлата,значи той не е такъв.Симеон и Асен II също са имали власт над много територии,но не са императори,а царе.А и определението ти е непълно.императорите/империите претендират за световно господство.
Цар = император. И двете идват от Цезар.
___________________________________ The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
|
|
|
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 15:39
___________________________________ http://www.citadelata.com - сайт за фентъзи и фантастика
|
|
|
|
 |
Алминатора
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 15:46
Ако трябва да бъдем честни "Кой е най-любимият ви император в историята на света?" не е никак тактичен въпрос.
За да създадеш империя,трябва да поробиш много други народи,да ги претопиш и откъснеш от корените им.
Нито на французите им е било весело,когато Хитлер ги е подчинил,макар и за кратко.
Нито на римляните им е било весело,когато Ханибал е щъкал из земите им.
Нито на траките им е било весело,когато римската империя ги е подчинила под свой контрол.
И нито на нас,българите ни е било весело,когато Османската империя набирала мощ.
Думата "император" е свързвана с човек,единствен по рода си,който успява успешно да подчини и асимилира,частично или напълно,други народи.
И точно тук идва проблемът на империите-владетелят умира и поробените народи се вдигат на бунт.
|
 |
botlik3
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 16:26
Алминатора написа: ...Думата "император" е свързвана с човек,единствен по рода си,който успява успешно да подчини и асимилира,частично или напълно,други народи...
Те такова животно нема!
___________________________________ И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
|
|
|
|
 |
† iMMortality †
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 17:37
Алминатора написа: Ако трябва да бъдем честни "Кой е най-любимият ви император в историята на света?" не е никак тактичен въпрос. За да създадеш империя,трябва да поробиш много други народи,да ги претопиш и откъснеш от корените им. Нито на французите им е било весело,когато Хитлер ги е подчинил,макар и за кратко. Нито на римляните им е било весело,когато Ханибал е щъкал из земите им. Нито на траките им е било весело,когато римската империя ги е подчинила под свой контрол. И нито на нас,българите ни е било весело,когато Османската империя набирала мощ. Думата "император" е свързвана с човек,единствен по рода си,който успява успешно да подчини и асимилира,частично или напълно,други народи. И точно тук идва проблемът на империите-владетелят умира и поробените народи се вдигат на бунт.
Бъркаш термините, Алминаторе.
Според мен въпросът за велик император е малко не на място.По-точно би било да се зададе въпросът"Кой е най-великият завоевател?"Всеки 1 от изброените от вас е бил първо такъв и в последстие е успял или неуспял да установи (трайна,силна) държава.За неуспелите имам в предвид:Александър Македонски и Наполеон.Александър просто е завземал земи,а когато решава да основе държава,тя не просъществува дълго в тази си форма,която я оставя Александър след смъртта си,да не каже,че още щом той спира да завзима земи,почва моментално да ги губи бавно по бавно.Наполеон?Той е същата работа,но неговата алчност,го докарва до самия му край.Цезар...Да гениален стратег и военоначалник,но той е бил 1 вид Диктатор,а Рим е трябвало да се управлява от сената(форма на демокрация),който в последстие убива самия Цезар.
За мен велик завоевател е Чингиз Хан,а чудото велик император за мен няма.
___________________________________ † Harbinger of Death †
|
|
|
|
 |
Кмето на Катрище
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 19:39
Оно през 1986 беше мнажка студенле.Он тогавашнио кмет се казуваше Павел Диневио.От убав род произлизаше.Жалкос спомина се човляко,ама он са е у райо-там му е место.Та и бех заразказвал...зимаска е,студено е,ората нема сос що да се греят.И оно на кмето мо досветна и собра бригада,та нацепиа дръвето от неговия имот та го раздадоа на ората.Оно са цела зима стигна...
___________________________________ Я сакам биксвиди да ручам.Обичам да маам бръболе насред село,со мойте пущиняци.Моя отбор,со бръболе се казува "Странджа Катрище 1952",ако сакате че ви турим и я там,аз една ока домаджана и вий че маате со пръвенците у селскио шампионата( "Я" Група )
|
|
|
|
 |
<GLaDiaToR>
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 20:01
Marine написа: hit_man написа: Август, Наполеон, Хитлер и Император Хирохито. Доста са  Хитлер не е бил император и никога няма да бъде.
Това не пречи всеки човек в развития свят да го е чувал.
Кой всъщност е великия човек?
Кой са великите дела?
Това са тези дела, които времето не заличава.
По същия начин е и със личностите.
___________________________________ Изтървем ли България,
изтървали сме всичко.
Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва. Конфуций
|
|
|
|
 |
AcidSoul
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 22:40
вярно темата не е много точно ...както каза някой по добре беше да е за военоначалник но както и да е...
Александър Македонски (Велики) : кой е превзел повече градове от него? кой е покорил Вавилон ? кой е основал толкова градове като него ? кой е провъзгласен за Фараон в египет ? кой е завладял територия на 3 КОНТИНЕНТА ? и ако не е била няква мижава болест за да умре от нея нз докъде е щял да стигне...е ааа щях да забравя...едно от 7-те чудеса на света е негово дело...макар и да го няма сега...Александрийския фар....
(от книгата за него)
Аз съм Александър Превеликият,син на Амон,цар на Македония,Хегемон на елините,фараон в земята Египет,владетел на Вавилония,на Персия и на Мидия,господар на земите в Азия и в Индия до страната на Петтке реки.
Рождението ми беше предречено.Поетите възпяга красотата ми.Моята сила и моята храброст нямаха равни на себе си.Пред мен превиха гръб народите на три континента.Животът и смъртта в моите ръце изгубиха своята обичайна тежест.
Никой по бързо не е очертал по-обширна империя,не е изнесъл повече сражения,не е основал повече градове.Никой не е наложил своя закон на повече народи.
Не съм бил победен от никого,освен от самия себе си.В света на боговете аз съм наравно с Ахил,Херакъл и Дионис.Моят пример ще тревожи вековете,но не ще може да бъде надминат.
Когато господството на Амон свърши и мракът се спусне над храмовете в Египет,моят произход и моето естество ще останат вечна загадка за ума.
|
 |
Sparhawk
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 11 Яну 2007 23:51
AcidSoul написа: вярно темата не е много точно ...както каза някой по добре беше да е за военоначалник но както и да е... Александър Македонски (Велики) : кой е превзел повече градове от него? кой е покорил Вавилон ? кой е основал толкова градове като него ? кой е провъзгласен за Фараон в египет ? кой е завладял територия на 3 КОНТИНЕНТА ? и ако не е била няква мижава болест за да умре от нея нз докъде е щял да стигне...е ааа щях да забравя...едно от 7-те чудеса на света е негово дело...макар и да го няма сега...Александрийския фар.... (от книгата за него) Аз съм Александър Превеликият,син на Амон,цар на Македония,Хегемон на елините,фараон в земята Египет,владетел на Вавилония,на Персия и на Мидия,господар на земите в Азия и в Индия до страната на Петтке реки. Рождението ми беше предречено.Поетите възпяга красотата ми.Моята сила и моята храброст нямаха равни на себе си.Пред мен превиха гръб народите на три континента.Животът и смъртта в моите ръце изгубиха своята обичайна тежест. Никой по бързо не е очертал по-обширна империя,не е изнесъл повече сражения,не е основал повече градове.Никой не е наложил своя закон на повече народи. Не съм бил победен от никого,освен от самия себе си.В света на боговете аз съм наравно с Ахил,Херакъл и Дионис.Моят пример ще тревожи вековете,но не ще може да бъде надминат. Когато господството на Амон свърши и мракът се спусне над храмовете в Египет,моят произход и моето естество ще останат вечна загадка за ума.
Култово и много вярно! 
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Яну 2007 00:05
Бойко Борисов
|
|
|
|
 |
Parabola
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Яну 2007 00:17
Калоян от българските владетели(въпреки че не е император)
Ханибал-от древните(въпреки че и той не е император)
___________________________________ Imagine there's no heaven...
|
|
|
|
 |
hit_man
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 12 Яну 2007 09:46
За Ханибал има една много хубава мисъл - "Ханибал е знаел как да извоюва победата, но не и как да я използва" 
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|