Моридине, и аз имам подобен проблем - понякога си губя времето тотално при напълно запазено съзнание, че това е толкова деградантско. При положение, че съм отраснал в някаква амбициозна семейна среда, и при условието, че обичам да отлагам работите и ме домързява, изпитвам супер кофти натрапчиви мисли, когато например легна да спя и съвестта ми говори: "Днес живя като лайно и загуби още един ден от живота си".
Много е депресиращо, брат. И увлича
Вчера супер се изнервих, за пръв път реших да призная проблемите и се самодефинирах като личност:
Написах си на гърба на стария календар какво
мразя в себе си. Веднъж в живота ми да бъда честен, без да се прикривам с хумор или арогантност. Излезе нещо такова:
- мразя мърди
- мразя да бягам от работата си
- мразя да се тъпча
- мразя да живея в кочина
- мразя да съм мекушав
Нарочно направих негативна характеристика за себе си, защото така има повече заряд.
![[Twisted Evil] :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Щях да добавя и, че мразя да барам меча, но това не е проблемът

Та назовал и приел тия неща, които горе-долу си бяха верни за мен, осъзнах, че повтаряйки това грешно поведение 4 дни в седмицата, аз ставам пълен аутсайдер. И понеже това не ми харесва, съм тъжен, да го еба. Говоря за наистина гадни емоции.
И изведнъж спрях да бъда всичко това. Оправих си стаята, купих си пиле и плодове, учих чисто 5 часа (с 2 часа пауза между тях, разбира се) и си легнах и спах добре. Една малка крачка към истината, нищо повече.
Исках да кажа, че всичко си е навик и ако свикнеш да отложиш нещо дори за малко, дори ако свикнеш да се храниш на дивана вместо на масата или да не си оправяш леглото или нещо такова незначително, при някои индивиди като мен, които имат предиспозиция за тия неща, този лайфстайл се програмира в мозъка ти, на другия ден искаш единствено да се наядеш с понички, без да ставаш от леглото и ако случайно решиш, че това не е здравословно и решиш да се промениш, леле, организмът ти се съпротивлява неистово. Вярвам го

Така че излизай от комфортанта си зона, прави нещата, които не ти харесват, ако трябва мини в другата крайност - стани някакъв маниак или работохолик, според мен това само ще те направи по-уравновесен и приспособим човек.
Всичко е шибана игра на нерви