Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Заглавие: Re: Форуме, I lost! Вече всички(ако все още не)играете The G
Публикувано на: 08 Юли 2010 16:25

Captain Hero написа:
Не се излагайте. Нивата е рядък боклук.

lol.

Нивата е топ-енд ловджийска кола / хайде-на-лозето-мобил. За това е правена, това е. Рядко добър иструмент на труда е.

Цена, издръжливост, чар.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 08 Юли 2010 16:49

indigo написа:
Captain Hero написа:
Не се излагайте. Нивата е рядък боклук.

lol.

Нивата е топ-енд ловджийска кола / хайде-на-лозето-мобил. За това е правена, това е. Рядко добър иструмент на труда е.

Цена, издръжливост, чар.

Всъщност е доста low-end ловджийска кола, не знам дали си запознат за какво говориш въобще. И е правена за low-end хайде-на-лозето-мобил, заради което по начало сравнението й с SUV-ta kato Q7, X5 и кво още каза са нелепи. А да се каже, че Нивата даже е по-добра е просто абсурдно. :lol:

Цената е ниска, издръжливостта е никаква, освен трудно чупещите се части, а чар... по-скоро не. Или по-скоро никак. :lol:

Не ви пиша тука въздух под налаягане, ами имам баща авджия, който направи грешката да си купи чисто нова Лада Нива за да обикаля баирите с нея. През 2 седмици тая кола излизаше от движение и влизаше в сервиз. На няколко пъти е закъсвал без да може да оправи колата, та са го дърпали, за радост в града. Возията й беше никаква. Накрая дойдоха някви типове с някъф Мерцедес ML в 4 сутринта преди около година пред офиса, избиха свирката, задърпаха я, запалиха я и отпрашиха с нея, щото и толкова трудно се разбива и краде тая велика кола, а ние си гледахме на запис от камерите как си я влачат.
С парите от застраховката баща ми си купи втора ръка Нисан Терано 2ка, който е в пъти по-добър във всяко едно отношение, може ми малко в проходимостта отстъпва на двувратата нива, щото е дълга база. Та в крайна сметка май му свършиха услуга че я откраднаха, та да не се мъчи да я продава, дейба боклука руски. Пък вие си я хвалете, ебал съм ви и кошника. ;)

Профил ICQ

Публикувано на: 08 Юли 2010 17:02

Нивата е бръкма, верно! Има къде, къде по-добри.

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 08 Юли 2010 17:12

Captain Hero написа:
Нисан Терано е по-добър оф роуд от нова Нива.

Хахаха, добре. Друго няма да коментирам, не е учтиво да говоря за баща ти.

Имам доста опит с Лади, не пиша "каквото ми е казал дядото комунист" или каквото там беше. Точно пък издръжливостта не виждам защо башваш, един тип нагоре по улицата я беше оставил 4 години навън, полвин метър затънала в кал беше и за точно 2 часа я измъкна, запали и ходихме на риба с нея.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 17:24

indigo написа:
Captain Hero написа:
Нисан Терано е по-добър оф роуд от нова Нива.

Хахаха, добре. Друго няма да коментирам, не е учтиво да говоря за баща ти.

Имам доста опит с Лади, не пиша "каквото ми е казал дядото комунист" или каквото там беше. Точно пък издръжливостта не виждам защо башваш, един тип нагоре по улицата я беше оставил 4 години навън, полвин метър затънала в кал беше и за точно 2 часа я измъкна, запали и ходихме на риба с нея.

ОК. :D

Когато добиеш опит с нещо различно от боклучави Лади, тогава се вади компетентен, че сега само изглеждаш смешен. :wink:

Нивата е добра кола, за цената си. Имайки предвид колко струва, обаче, е мощно изхвърляне да я сравняваш с... Абе с каквото и да е, всъщност. :lol:

Профил ICQ

Публикувано на: 08 Юли 2010 17:50

напрао ме е срам да изкоментирам колко ми харчи алфата, честно
ма аз съм си кретен на тая тема, пък и на газ няма да мина, ако ще турско да е.. и без тва 1.6 и е малко

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 08 Юли 2010 17:53

Една Нива ще ти мине през реката докато един Q7 като му се намокрят гумите и ще замине.А кажи на баща си да си изкара таен ключ от бобината и така,щото всяка Лада не специално Нива,се отваря за 5 минути.Ама си праиш ключе на бобината и ще запалят утре :lol: Не търси возия от Нива,не е направена за това.Направена е да издържа на студа в Сибир и да те прекара от където другите не могат.И го прави ;) 2 Ниви сме имали в рамките на 20 години,никога някакви сериозни повреди.А е минала от къде ли не,бащата е ловец и е видяла доста зор.Проблеми никакви,само консумативи за смяна.Не ви знам каква нива сте взели,купуваш 2121 най първия модел и няма чупене.По принцип Нива да се стигне до ниво да не може да запали дори не знам предния собсвеник какво е правил :Х Японски джип имаме Pajero 2.5 дълга база мога да ти кажа че няма място в коша да си тикнеш ръката,ако се счупи нещо на пътя ще си гледаш двигателя с пръст фостата.И за боклучавите Лади беше смешно.

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 08 Юли 2010 19:15

Max , не се обиждай, ама мирогледа ти е яко тесен и явно изобщо не схващаш за какво става въпрос.Това, че Е30 е един от най-добрите модели на BMW не променя факта, че това е кола на ДВАДЕСЕТ години, която независимо дали е на газ, на бензин или на дизел - не може да бъде дълго време в добро състояние, освен ако не й бутнеш някоя запазен двигател от Е36/39... А бръщолевините, че Нива > all , моля те, кажи ги в Off-road форума.Там поне знаят, че УАЗ е класи над Нива като проходимост.Бе като цяло знаем, че твойто си е най-хубаво, ама...Аджеба можеше да имаш акъл.

Както и да е, за да не се преебе двигателя от газта съм писал какви са нужните мерки за сигурност, ама трябва някой да чете...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 19:25

Да сравняваш Нива със SUV (Q7, etc) е като да сравняваш гаечни ключове с портокали...

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Публикувано на: 08 Юли 2010 20:27

Да сравняваш кола с друга кола не е като да сравняват инструмент с плод. нещо си се объркал. :?

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 08 Юли 2010 21:15

Squiz написа:
Max , не се обиждай, ама мирогледа ти е яко тесен и явно изобщо не схващаш за какво става въпрос.Това, че Е30 е един от най-добрите модели на BMW не променя факта, че това е кола на ДВАДЕСЕТ години, която независимо дали е на газ, на бензин или на дизел - не може да бъде дълго време в добро състояние, освен ако не й бутнеш някоя запазен двигател от Е36/39... А бръщолевините, че Нива > all , моля те, кажи ги в Off-road форума.Там поне знаят, че УАЗ е класи над Нива като проходимост.Бе като цяло знаем, че твойто си е най-хубаво, ама...Аджеба можеше да имаш акъл.

Както и да е, за да не се преебе двигателя от газта съм писал какви са нужните мерки за сигурност, ама трябва някой да чете...

E30-ka 2.5is направена,турбинирана,с нови бутала,генерация,всичко ребилднато един вид,ще наказва и е36ци и е39 ;) Това една кола на колко години е нищо не значи.И аз карам 16 годишна Астра GSI C20NE само с един чеп и колектор 4-2-1 ама доста такива дето съдят по годините паднаха.Последно един Мерцедес CLK 200 кабрио уж много нов ама с 2 коли разлика,не им знам моторите на Мерцедесите не го знам колко коня е.

Цитирай ми къде съм написал че УАЗката е зле моля те :? И двата джипа са много добри руски машини.Руските вседеходи са най добрите за мене,Нива > алл имах предвид тия другите марки дето ги смятат за големите джипове.То много ясно че УАЗ минава от всякъде щом го ползат Спецназ :lol: Не случайно уазките зимата хората си влизат в тях и излизат веднага а тия с новите "офроудъри" трябва първо да изринат снега че да мъчат да излезнат :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 08 Юли 2010 21:52

Mercedes написа:

Това е доста старо :/

До колкото знам светкавица го е ударила.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 22:04

До колкото прочетох името на клипа, и аз така разбрах - светкавица ще да е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 22:08

Е то е нормално понеже ако е бил най-висок в радиос от 100 метра го е праснала ;с

съжелявам но вече съм пия нс;

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 22:11

Max. написа:
Една Нива ще ти мине през реката докато един Q7 като му се намокрят гумите и ще замине.А кажи на баща си да си изкара таен ключ от бобината и така,щото всяка Лада не специално Нива,се отваря за 5 минути.Ама си праиш ключе на бобината и ще запалят утре :lol: Не търси возия от Нива,не е направена за това.Направена е да издържа на студа в Сибир и да те прекара от където другите не могат.И го прави ;) 2 Ниви сме имали в рамките на 20 години,никога някакви сериозни повреди.А е минала от къде ли не,бащата е ловец и е видяла доста зор.Проблеми никакви,само консумативи за смяна.Не ви знам каква нива сте взели,купуваш 2121 най първия модел и няма чупене.По принцип Нива да се стигне до ниво да не може да запали дори не знам предния собсвеник какво е правил :Х Японски джип имаме Pajero 2.5 дълга база мога да ти кажа че няма място в коша да си тикнеш ръката,ако се счупи нещо на пътя ще си гледаш двигателя с пръст фостата.И за боклучавите Лади беше смешно.

Нивата ще мине през реката, щото е направена да минава през реката, докато Q7 не е. Ти дори представяш ли си Q7 с тая дълга база да катери някъде? Или пък си виждал Q7 с поне A/T гуми и шнорхел? На баща ми Ладата отече отдавна, та ключове за бобината няма за какво да вади. И неговата Лада не се е трошила, проблеми създаваше най-често в електрониките и финната механика, но в сервиза беше през 2 седмици, никога нищо сериозно, влиза и излиза в един, макс 2 дена, до след още 2 седмици.
А тия другите марки дето ги смятат за големи джипове, ги смятат за такива с причина. Струва ми се, че и вашто Pajero въпреки дългата база ше изкара по-висока проходимост от Нивата, а някое Suzuki, я Samurai я Jimmy ше оставят нивата да пръска кал с часове там където те са минали за секунди, а стигнем ли до английските машини вече няма и смисъл да спорим. Това, че Нивата е стара и проста механика и ако се счупи можеш да я поправиш по-лесно от някой по-модерен джип не го виждам в плюс, това само означава, че Нивата е стара и неоптимизирана, щото всичките й подобрения след първия модел направо ебават майката на колата, както при баща ми. Ама и каква стабилна електроника да очакваш от руска машина... :lol:

И сериозно, Нивата е известна и широкоразпространена главно, че и единствено заради цената си. Щото е нисък клас кола и струва мизерни пари. Единствения показател, по който Нивата е въобще конкурентоспособна, е проходимостта й, в която има МНОГО коли, които я надминават. Само че идете ги вижте колко струват. Затова и изцепките Нива > алл са забавни, затова и наричам Ладите "боклучави". :wink:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2010 22:18

Много се кефя на разбирачите от коли и то коли за който нямат пари да си ги купят :D

Дайте повече газ момчета така не става колкото повече пари има човек толкова по-умен е той!

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Юли 2010 00:25

Макс, кфо викаш, Е30ката е ТУРБИНИРАНА, правена и тунингована и се е преебала от газта? :lol: Айде моля те, покажи ми една такава кола, която 3 години след интервенциите е в цветущо здраве. И да, възрастта на колата е показателна за възможността тя да се развали - не за това колко върви или нещо такова.Астрата ти не върви лошо, особено след като си я отпушил, но не може да я наречеш сигурна кола - на 16 години е, сам го каза.Иначе, вадил си нож на умряло - Мерото е 163кс, ама е над 1600 килограма...
Що се отнася, Нива>all може да е вярно само ако цената на all е като цената на нивата.

Вермик, не е нужно да притежаваш нещо, за да си осведомен.

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 09 Юли 2010 10:03

Гъби О.О О.О

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 09 Юли 2010 10:17

Squiz написа:
Вермик, не е нужно да притежаваш нещо, за да си осведомен.

Даже е препоръчително да си осведомен преди да го притежаваш. :?

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Юли 2010 11:45

Към Омегата - направих първото засичане на газта.Вчера почна да мига лампата и карах около 10-12км след това.Сипах за 10лв, до днес съм минал около 58-60км, включващи снощи през нощта спокойно движение, малко ръчкане, и днес задръствания.Лампата е на 0, но още не мига - демек ще минавам около 70км с 10лв газ, което са 9л.Което прави 10.8 разход в толкова смесени условия - което е прекрасно, само в задръствания колата на бензин харчи 13, демек като гледам ще си запазя разхода, с разлика до половин литър.Доста доволен съм, сега остава за замеря извънградско :)

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost