Автор |
Съобщение |
Мастър Люх
|
|
В момента играе: ❚█══█❚
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 16:11
Ма аз за фитенса ти требе да мога, нъле.
___________________________________ TAPAKO PROST...
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 16:31
Всички известни фитнес ютюбъри, които съм гледал, пропагандират, че за релеф не ти трябва никакво кардио, а само правилно хранене. Ама те са по-отдадени от нас и хапват по-добре.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 16:36
Gipo написа: Всички известни фитнес ютюбъри, които съм гледал, пропагандират, че за релеф не ти трябва никакво кардио, а само правилно хранене. Ама те са по-отдадени от нас и хапват по-добре. Ами, кажи какво трябва да се разбира под „правилно“. Аз мисля, че една добра диета просто помага да не качваш излишни килограми и постепено да сваляш същевременно. Ако искаш да си добре оформен обаче, няма как да стане без фитнес, спорт и тичане съответно.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 16:48
трябва overall да намалиш подкожните мазнини, щото и да блъскаш за корем и за която и да е мускулна група, ако имаш един слой сланина отгоре, файда за всичките мускули отдолу дето я се оформили, я не
и намалянето на тия мазнини ( и кат цяло тоя индекс body fat ) става на 90% само с правилното хранене, като ние тука и наполовина не мож да го докараме тва правилно хранене, щото изисква пълен дедикейшън и лишения и вманиачаване
те същите тия батки по блогове и форуми говорят, че плочките ги правили с хранене само, а не с тренировки, което на всеки започващ да тренира би му звучало абсурдно
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 16:55
Миии... сутрин мюсли/ядки/овес/плод, по обед една манджичка в РАЯ , по едно-две бананчета следобеда и вечер - я салатка, я малко кисело млеко. Сладко и мазно - нула. От месото - само пиле и риба, никво свинско. Никви безалкохолни - само вода. Редовно три-четири дневно хранене ей тъй, само пиенийето е процесна намаляне, а кафето, вече ако го спра и него, ше ми стане много криво. Толкоз правилно за ся, инструкторО ше видим кво ше каже тая седмица. Я си споделете хранителните режими, fellow-батки.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 17:22
Ами няколко примера: - пилешки гърди на скара (само гърди, защото от бут е с повече мазнини) - пуешко - риба - нищо пържено - никаква захар (има я натурално в много неща, та няма как да останеш без никаква) - плодове, но не прекалено много, защото това все пак са въглехидрати - зеленчуци заради витамини, минерали и фибри (благодарение на които храносмилаш по-добре) - канела - разгражда захарта в тялото (с което директно помага за намаляването на мазнините) - никакви слънчогледови и тиквени семки - бадеми, лешници, орехи... това са едни от малкото мазнини, които трябва да приемаш - обезмаслени млечни продукти - никакво свинско - телешкото е ок - почти всички калории да идват от белтъчините, тъй като част от аминокиселините имат функция да се борят с мазнините - никакви купени сосове, майонеза, кетчуп...
Нещата са супер много, пропуснал съм много.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 17:42
друг много добър източник на мазнини - маслините и към всяка манджа / салата, за тия дето готвят повечко - зехтин и нещо, което на много хора им е трудно да го повярват - плодовете не се ядат след хранене. Плод за десерт, както ви е учила баба едно време, е много тъпо и вредно и не го правете. Отне ми месеци да убедя наще, примерно, че това е грешно, като техните доводи бяха, че щом така се правело едно време и в детските градини на децата давали лелките плодче след обяд и вечеря - значи е legit В тоя ред на мисли, не слушайте майките си и бабите си за диети и такива неща. Аз ако слушах майка ми, примерно, която е лекар, уж, щях да съм 150 килограмов труп вече.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 16 Авг 2014 17:56
Точно така за плодовете. Много по-бързо се разграждат от другата храна. Затова трябва да се хапват самостоятелно, тоест поне час и половина след друго ядене. Ако ги ядеш след обяд да кажем, те седят на опашката, развалят се заради високата температура и когато храносмилателната система стигне до тях взима предимно бързи въглехидрати и почти никакви витамини, минерали и фибри.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 17 Авг 2014 03:05
яденето трябва да е на най-много на 3 часа, за да се вдигне метаболизма и да нямаш проблеми. 4-5-6 хранения - колкото повече, толкова повече вечерта, преди лягане, понеже това ти е последното ядене - изварка, щото се разгражда много бавно и е доста ок
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 13:22
Ми, я препоръчайте некоя изварка или квото има в кварталния, а shub niggurat да обади за тва фастъчено масло.
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 13:41
И аз мислех да задам такъв въпрос. Все пак реших да отслабна малко и се подложих на нещо като НВД, само че малко по-екстремно. Това комбинирано с домашните тренировки за които споменах в предишен пост, като добавих и кардио ( изкачване на стълбите на блока = 13 етажа ) Досега се тъпчех само с едни вакуумирани пилешки пържоли, ама 15 лв килото ми излиза много скъпо и затова храненето ми е доста ограничено. Видимо се смалих за една седмица, ама това май не ме кефи много. Ако набивам в големи количества многократно по-евтината обезмаслена извара, дали ще има по-добър ефект? Замислям се и за някакъв протеин на прах, нека някой да препоръча читава марка.
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 13:57
Фъстъчeното масло има много наситени мазнини - яжте умерено
Говорихте си за солта как трябва да се избягва - ми бате, да, ако си бодибилдър с 5% мазнини в тялото. Тогава ще си личи ако прекалиш със солта. Иначе може - естествено, пак умерено
Дръжте фибрите около 35гр., понеже с тях ако се прекали се получава malnutrition и си изсирате протеина и всичкото
Туй е май, отиам да дигам
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
Deprivd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 14:02
vanmx написа: И аз мислех да задам такъв въпрос. Все пак реших да отслабна малко и се подложих на нещо като НВД, само че малко по-екстремно. Това комбинирано с домашните тренировки за които споменах в предишен пост, като добавих и кардио ( изкачване на стълбите на блока = 13 етажа ) Досега се тъпчех само с едни вакуумирани пилешки пържоли, ама 15 лв килото ми излиза много скъпо и затова храненето ми е доста ограничено. Видимо се смалих за една седмица, ама това май не ме кефи много. Ако набивам в големи количества многократно по-евтината обезмаслена извара, дали ще има по-добър ефект? Замислям се и за някакъв протеин на прах, нека някой да препоръча читава марка. оптимум или от myprotein правят доставки и до България това кардио... ако ги изкачваш на спринт 2 пъти подред ще влезе изварката е мана небесна, дори пълномаслената пак е почти само белтъчини и не е много калории. грешката, която се прави често при нея е да я смесиш с плодове, бисквити или нещо подобно... малко солчица или канела и ручай колко ти душа сака EDIT сетих се за някакъв бях видял как обяснява на докторката си - ям мюсли, то е полезно, колкото повече, толкова по-добре, и го смесва със пълномаслена сметана, плодове и конфитюр и тя му вика - ми мой, изяждаш по 2500 калории само на закуска
___________________________________ МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 14:09
да, нема кво да се препоръчва чак извара - каквато има в кварталния, иначе и до вкус опират нещата, щот има една дето е пластмаса, ама е най-обезмаслената
нея не мога я ям така без нищо щот се едно да преглъщам вар и песък
а фъстъченото масло ми е в дните, когато тренирам, за закуска - филийка хлеб с лимец намазан с фъстъчено и банан тая схема само сутрин се прай
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 15:49
е, ванка, кви са тия пилешки пържоли 15 лв килото, пък и колко време ги ядеш? аз си вземам замразено или охладено пилешко, гърди направо, и като свариш една тенджера ориз с малко броколи/царевица/грах, яденето за една седмица излиза добре. добра оферта са и консервите с риба тон - бях изловил някъде по 1.50 на промоция, стигат да едно ядене с малко зеленчук, щом културистите го ядат, значи е ок. изварата си е извара, ама без месо не може. тя конкретно не трябва да е кой знае каква, особено кашкавалена не препоръчвам. всеки си има начини да се бори с нея някак си, като добър вариант е да изсипеш малко протеин на прах(шоколадов примерно, ягодата също не е лоша), бъркаш, и става доста по-приемливо. аз съм пробвал със сладко, ама ефекта малко се губи. други слагат копър, лютеница, трети я бъркат с вода и пият...сякви варианти има.
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 16:03
Мерси за фийдбека, мочмета. Зафащам се скоростно.
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 16:07
Ами май не са баш 15 лв, ама пак ми излиза скъпо предвид малкото количество което ям от тях. Иначе не се сетих за разните рибени консерви, май са добра идея. Довечера ше направя една обиколка на билата и ще видим какво ще става . Това че изварата е безвкусна не ми е проблем, трябва ми просто да е евтино и да напълня стомаха ако усетя глад п.п Благодарности за фийдбека и от мен
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 16:09
Е па тука си имаме пици за по 1.50 две парчета, за три лева пълниш стомаха. Иначе лятно време много ми вървят сирене с домати, каша с орехи, варени картофи.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 16:25
E то и тук у Бургас я има тая оферта и това ми беше основната храна в продължение на 3 години, понеже се продават точно срещу входа на унито и ме изкушаваха. Сега се опитвам да залича последиците
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Фитнес темата Публикувано на: 18 Авг 2014 19:00
каква каша с орехи за тия пици - знам, че е изкушаващо, ама нали се опитваме да влезем във форма някаква, а това значи да си пълним стомаха не с какво да е
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|