Crеаt0r написа:
Баща ми, бидейки гинеколог, има някакви сетове от игли за акупунктура, от които навремето се интересувал, но в крайна сметка не се занимавал.
Прочее, в Щатите доста дерат за медицински услуги, при все че имаш здравна застраховка. Когато аз си нарязах пръстите, на 60-тата минута си тръгнах от Пирогов анестезиран, дезинфекциран, зашит и превързан с добро отношение.
Подобен случай на българин на бригада в Щатите - порезна рана от ножица на палеца. Много кърви. Приет е в спешното на болницата, сложена му е сребърна сол и е превързан. Цена - към 200 долара. Казали му, ако продължава да кърви, да дойде пак. Вика, аз ако бях останал за няколко дни, щях да платя хиляди.
Мен ме ухапа едно куче, за 5 мин точно ме оправиха, сложиха ми тап и ме пуснаха да си ходя
въобще в кърджалийската бърза помощ са адски коректни като се замисля
като бях болен от бронхопневмония се бях обезводнил и пак така супер бързо ми сложиха физиологичен разтвор 1 или 2 банки беше и пак ме пуснаха да си ходя
и никога не са ми искали пари, нищо
чак сега се усещам, че бързата помощ в България е безплатна
и като се замисля, поне в Кърджали, никога не съм могъл да кажа нещо лошо за който и да е лекар - винаги отношението им е било добро и коректно
трябва да се радваме, че ги няма тия филми за един порязан пръст да ти взимат 200 долара
всъщност трябва да се радваме, че въобще не ти искат нищо
а ситуацията, дето я описа, за хирурга и връщането на пръсти - като се замислих над това, почвам вече да съжалявам, че не съм решил да стана лекар
пф