Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Каква е най-неловката ситуация, в която сте изпадали?
Публикувано на: 04 Ное 2018 15:38

Да, но повечето сгради "от царско време" са реставрирани и в доста добро състояние. Впечатленията ми пътувайки из България (а аз пътувам доста) са че подобни сгради в другите населени места се поддържат доста по-зле, макар че се наблюдава цялостно подобрение на всякъде. Графити пък къде има в центъра, освен в подлезите, под мостове и т.н. Като цяло е относително чисто, особено в сравнение с каквото беше.

А пък що се отнася до панелките, панелки има в цяла България така че това не е нещо специфично конкретно за София. И в Каварна да отидеш и там има типичните Дружбенско-Люлински пейзажи. СОЦ архитектурата се стели от тук та чак до източна Германия, така че какъв му е проблема точно със София?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 16:57

iskam_keri_russell написа:
Стрела, супер яка е твоята на тази снимка! :)
А дано ви съберат! :D

Мерси, ма отдааавна си имам жена :D пък и тя самата е омъжена вече. Но пак не бих я върнал де :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 18:27

Абе хора казах ви какво ме дразни, без да твърдя че съм обективен:

1) Арогантното и елитарно отношение на т.н софиянци, предвид факта че живеят в най-добрия случай в същия тип дупка, само че претъпкана.

2) Фактът че ако искаш да постигнеш нещо трябва да отидеш точно там. Някакъв затворен кръг става - всички бягат към София защото всички бягат към София.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 04 Ное 2018 19:10

Хора = нужди.

Нужди = работа => повече нужди = повече работа.

Следователно

Повече хора = повече работа.

Спирала. :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 19:21

Плюс това, струпването на много квалифицирани хора е добре за компаниите защото създава добавена стойност, изгражда добра корпоративна култура и спомага в комуникацията между различните служители и екипи. За съжаление, дори в ИТто не може всяка работа да е remote.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 20:51

vanmx написа:
1) Арогантното и елитарно отношение на т.н софиянци, предвид факта че живеят в най-добрия случай в същия тип дупка, само че претъпкана.

Най-големите елитарници са тия, които са дошли НА София преди няколко години, вече живеят тук и се смятат за нещо повече от другите, които тепърва идват НА София.
Сигурен съм, че почти не си попадал на кореняк-софиянци.
Възможно е да си срещал раздразнение от страна на хора, които си спомнят града като далеч по-спокоен, а сега им трябват 15 минути само да излязат от квартала си заради задръстване и строежи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 21:41

iskam_keri_russell написа:
The Arrow написа:
Плюс това, струпването на много квалифицирани хора е добре за компаниите защото създава добавена стойност, изгражда добра корпоративна култура и спомага в комуникацията между различните служители и екипи. За съжаление, дори в ИТто не може всяка работа да е remote.

Това директно от учебника ти по Бизнес мениджмънт ли го преписа? :roll:
Ебати бота си, честно...
Някой ден ако станеш шефче, недей прилага това цитиране на фрази на практика - всичките ти служители ще те мразят. :lol:

от учебниците почти нищо не научих, чета бизнес медии и блогове :lol: иначе звучи смешно ама си е така, особено си проличава при евентуална m&a сделка да речем купувача дали е склонен да отдели повече пари за екипа с цел интеграция, вместо да ги уволни директно и други подобни. шото много по-трудно биха се интегрирали дистанционни служители от колкото инхаус. та затова се получава това струпване на хора.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 21:51

vanmx написа:
Абе хора казах ви какво ме дразни, без да твърдя че съм обективен:

2) Фактът че ако искаш да постигнеш нещо трябва да отидеш точно там. Някакъв затворен кръг става - всички бягат към София защото всички бягат към София.

Реакцията, на повечето софиянци когато им обиждат града е далеч по-умерена. Пробвай да кажеш същото за града на кой да е друг, особено от по-малките, тогава да видиш реакция.

Иначе споделям мнението ти за бъдещото делокализиране на работните места - от там на населените места. Общо взето от началото на индустриалната революция тече процес на събиране на населението във все по-големи градове. Това се случва естествено, защото все по-малко хора са нужни за селското стопанство и все повече в индустрията. Пикът горе долу е в момента, с тази разлика че повечето фабрики са заменени с офиси, но принципа е същия. Трябва да живееш физически близо до работното си място което е локализирано на конкретно място и т'ва е. Макар че този феномен никога няма да изчезне, ще се увеличи процента на професиите на бъдещето - такива за които ще е необходима само интернет връзка без значение за физическата ти локация през повечето време. Роботизацията и изкуственият интелект също ще спомогнат да изчезнат голяма част от професиите изискващи физическото присъствие на човек някъде. Тогава според мен ще започне да се наблюдава обратна миграция от големите градове към по-малките населени места.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 22:36

vanmx написа:
Der Meister написа:
Това за мен е един панелен, обезлюден, депресиращ соц град, останал в сянката на 80-те...

Това е може би е най-точното описание на София, само че не е обезлюден ами по-лошото - мега претъпкан. Нямам си на идея откъде ги вадиш тия обективни факти. Навсякъде едни и същи подтискащи панелни гета от 80-те, централната част останала от царско време е супер неподдържана, със стари сгради, останали само по тухли и надраскани с някакви кенефни графити. :D
Колкото до Сливен - гадните места са точно около ЖП гарата и кварталът "Дружба" в който като вляза се чувствам точно като в София, защото по-голямата част от столицата е застроена по тоя същия подтискащ соц тертип :D Другото което не ми харесва са тия незаконни гаражи из целия град.. Ама заеби Сливен, дълго време съм бил и в Русе - това си е един европейски град отвсякъде, особено централните части, соц простотиите пак ги има, но там е доста по-добре устроено и озеленено. Търново си е приказка, да не говорим за Варна или напоследък и Бургас.

Да отбележа - дотук говоря само за външния вид - атмосфера и градоустройсво. Ще напиша нещо и за другото - това изкуствено превръщане на София в "най-добрия град за живеене" е нещото по което хейтя. Просто, поради необясними за мен причини целият бизнес се изнася към столицата и ако някой човек иска да работи нещо различно от продавач/пазач/барман трябва да се изсели натам. Това за мен е гадно, защото не се кефя на големи градове като цяло. Това лято бях 10 дена в Лондон - ами пак си ми е подтискащо... няма как град с милиони население да ми бъде "добър за живеене град", особено пък такова голямо соц образувание като София

А това което ме дразни са тия столични елитарни булшит изцепки на разните му там софийски "кореняци" с техните обективни факти за величието на столичното гето, съставено от 5 слети села , което те възприемат като мега и яко и като цяла България :D

п.п Не конкретизирам това мнение, разни колеги столичанчета от от "елитните" (:D) Люлин и Младост 4 са ми развивали тия теории че тяхното село е яко, а всичко останало е дупка и съм си спорил и с тях така :D

По принцип, за всеки град, за който става въпрос, зависи коя част се гледа. Пътувал съм доста из България и общо взето централните части на повечето градове са сравнително приятни, за това тях няма смисъл да ги коментираме. Но в повечето провинциални градове, всичко различно от центъра е мизерия. Днес бях в Трън, например, еми от това, което е извън центъра, половината са някви грозни панелки, другата половина някви мизерни къщи, които са на 100 години сигурно и не са ремонтирани от тогава. Като вляза в Сливен, имам чувството, че влизам в Припят ебаси. В София, освен центъра, има и доста други супер приятни квартали като: Лозенец, Иван Вазов, Изток, Изгрев, Гео Милев и др. Имаме и прекрасни паркове - Борисова градина, Южен парк, Западен парк и др., също и огромна лесо-паркова територия - пак части от Борисова и Ловен парк (който май също се води част от Борисова). Не знам коя друга столица по света има толкова гориста площ в центъра на града. Ако впечатленията са ти само от Люлин, Надежда, Свобода, Модерно предградие, Дружба и т.н., съм съгласен, че са пълна грозотия и като цяло неприветливи, но пак бих ги предпочел пред крайни квартали на провинциален град. Като цяло е напълно обяснимо защо е така, при положение, че България е пример за страна, с много погрешно регионално развитие - пари се наливат предимно в столицата, останалата част - кучета ги яли. Обективните факти, защо София е най-добрия град за живеене, са очевидни - повече възможности за кариера, забавление, отдих и т.н. Нямаше всички да се изсипват тук, ако не беше така. Единствения проблем е трафика и губенето на време в път, но за това можем да благодарим на скапаното управление, което отказва да приеме, че приоритизирането на автомобилния транспорт е глупост.

Що се отнася до Русе, съм съгласен, че е много приятен и хубав град, също както Пловдив, Бургас и като цяло по-големите градове, което си е напълно обяснима закономерност. Изключение правят някакви малки живописни градчета като Копривщица, Мелник и т.н. или такива около морето, но те са съвсем друга бира.

Що се отнася до отношението на софиянците, не знам, аз не съм забелязал такова нещо, за което говориш, даже напротив - на много хора вече им е писнало от големия град и стреса и гледат да пътуват из страната по почивки, планини, еко-пътеки и т.н. само и само, за да избягат от София. Като цяло ми е адски смешен този вечен дебат София vs провинция, при положение, че вече сме във век на глобализация и голяма част от нас вече са ходили къде ли не, живеят/работят/учат в чужбина и т.н.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2018 10:06

Майстъре, подхванахме доста лапешки спор, от който може да няма край :D

Значи ти си си софиянче и си обичаш града. Аз съм си от Сливен и си обичам моя.

Аз , както много хора се принудих да се махна от моя град и това ме кара да се чувствам тъпо. И афектиран от този факт започвам да си изливам хейта, което навярно е наистина безмислено. Ти ми четеш постовете и се засягаш че ти обиждам любимия град и започвош да ми обяснаваш как Сливен бил като Припят (демек обиждаш моя град :D ), а София "най-добрия град за живеене" при условие че е същата соц дупка само че много по-голяма и претъпкана.

Ами представи си примерно, в една паралелна реалност как би се чувствал ако не можеш да си намериш работа в София и се наложи да отидеш в Сливен. Няма обективни фактори за "най-добро място живеене" самото понятие "добър живот" e доста резтегливо понятие, философска тема, нещо което зависи само от субективни неща. И ако все пак трябва да вярваме на тия класации те май все слагаха Варна на първо място...

Никой не отива в столицата защото много му е домиляло за нея, просто се оказва принуден и в това няма нищо яко

Да си призная засегнах се още преди не знам си колко време, когато направих един опит за хумористичен пост-ебавка в тоя форум, сравнявайки един квартален сливенски фитнес с един скъпарски софийски. И ти тогава започна да ми разправяш че било така в тия провинциялни градове, всичко е ташак не само фитнеса, още много неща ще преоткрия в мега яката София и тия гадни градчета не са за млади и умни хора. Аре бегай бе, София не е България :D

Цитат:
Най-големите елитарници са тия, които са дошли НА София преди няколко години, вече живеят тук и се смятат за нещо повече от другите, които тепърва идват НА София.

Ами не знам майстъра от коя група е, ама някои негови изречения в иначе разумните неща които пише ме карат да започна да си блъскам главата в стената. :D

Аз преди малко се върнах от Сливен и пътувайки с трамвай 7 от гарата до Борово направо ме хвана депресията. Почуствах се като в тоя клип https://www.youtube.com/watch?v=h-9UvrLyj3k

п.п Тоя ловен парк не беше ли един голям парцел, който просто все още не е застроен и оставен на природата ? :D

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 05 Ное 2018 10:24

+1 за Vanmx-а.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2018 10:24

Трамваят е супер, гледките през прозорците са гадни :D

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2018 11:42

Докато провинциалистите спрат да чакат "от София" еди какво си, тогава ще има бъдеще за тях. "нямаме го на склад, ма можем от софия да го поръчаме" :lol: :lol:

А единствното общо между Сливен и София е, че административно се водят градове. Мисля че пикото ти е навредило и почнал да фантазираш некви неща :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2018 11:54

^^^ Точно за тоя род булшитове говорех :D

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 05 Ное 2018 13:49

kato tolkova ne ti haresva stolicata
nikoi ne te spira
da napusnesh :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2018 16:27

Мастър Люх написа:
kato tolkova ne ti haresva stolicata
nikoi ne te spira
da napusnesh :lol:

хахахах :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

земи тоя демидж :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2018 16:55

vanmx написа:
Трамваят е супер, гледките през прозорците са гадни :D

Бате не...

Много се старая, но се провалям в опита да разбера чисто естетическите предимства на Сливен.

Рандом места в Сливен:

https://www.google.bg/maps/@42.6796638, ... authuser=0

https://www.google.bg/maps/@42.6858235, ... authuser=0

https://www.google.bg/maps/@42.6856678, ... authuser=0

https://www.google.bg/maps/@42.6780301, ... authuser=0

Малко от централната градска част. Не казвам, че е зле, но е в най-добрия случай, като навсякъде другаде:

https://www.google.bg/maps/@42.6811082, ... authuser=0

https://www.google.bg/maps/@42.6804053, ... authuser=0

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2018 17:12

Точно това смятах да коментирам - ако Русе имаше гъстотата на население като на София, щеше наистина да е върхът. На този етап обаче предвид доста голямата си площ по-скоро наподобява Припят - някаква обширна инфраструктура за... един господ знае кого. Само като гледам състоянието на Тилбург, град с почти същата площ който помещава 220 хиляди души и дори изобщо не е от особено гъсто населените точки на Холандия, и като си представя че де факто цялата му площ е покрита с къщи, които в общия случай помещават едно до две-три домакинства. Като сравня това с Русе, който е на 100% покрит с бруталистични, монолитни блокове, определено мога да си представя как в Русе ако имаше климат за личностна реализация могат да живеят поне 2, ако не и 3 пъти повече хора без да има някакъв осезаем недостиг на жилища. В целия постсъветски свят обаче естествено тенденциите са за суперцентрализация - все пак властимащите искат да държат всичко от някаква значимост на една ръка разстояние, и съответно всичко по периферията бавно но сигурно деградира до пълен разпад. Ако някой някога има нещастието да пътува от София на Североизток ще види за какво става въпрос - desolate ruins of a now distant & mostly forgotten past. Като зона, в която до неотдавна е текъл въоръжен конфликт - against time itself.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 05 Ное 2018 18:18

ебати драмата за една запалка :? кур за цигарите и пушачите :D

Профил

Публикувано на: 05 Ное 2018 19:48

И ти, и другия пушач получавате сигнали, че е време да спрете да пушите и да започнете трансформацията си в атлети :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com