Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Кандидат-студентите? НА майка ви питката ! Кой - къде ?
Публикувано на: 27 Юли 2010 19:32

Vermic написа:
Жалко е че няма човек във този форум който да е по-умен от мен :cry:

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2010 20:49

THE KING OF TIME написа:
Албтраум, абе не че съм добре запознат с английските университети, но там не беше ли London school of economics-едно от най-елитните учебни заведения за икономически дисциплини в света? Оксфорд и Кеймбридж мисля че са ясни-също така Universisty of Essex е доста престижен, в Шотландия също-University of Glasgow. bla bla bla

Хаха, какви възможности. Ти в Кембридж ли ще ходиш? Или Оксфорд? Или по-скоро някой немски/датски/холандски/италиански университет, в който се кандидатства с есе от 250 думи :lol: Щото силно ме съмнява първо да можеш да си плащаш таксата, а още повече да успееш да влезеш. А това, че си завършил LSE ти дава доста предимства, но не ти е сигурна работата, както го изкара. Даже Сорос след като го е завършил е бачкал арбитражен търговец, че да преживява. А има и такива, които без да се изгърбят с големи кредити си учат в БГ университети и успяват. Всичко си е до човека, желание, амбиция, способности. Ти, например, и на Луната да завършиш, пак ще си същото тъпо говедо, на което и метлата му е много.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2010 21:14

Audiofly написа:
Щото силно ме съмнява първо да можеш да си плащаш таксата
Ем за таксата си има студентски кредит

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2010 21:33

Имах предвид за Кембридж/Оксфорд/LSE тип университети с доста солени годишни такси, за които не знам коя банка ще ти даде кредит. А иначе си има и чуждестранни университети, които са напълно безплатни, само издръжката трябва да си плащаш. За мен кредитите (освен бизнес кредита) са стабилна набутвация. Казвам го от своята гледна точка, защото нещата, които ми трябват, мога да ги науча и самостоятелно, понеже имам желание, а дипломата не ми е толкова нужна. Важното е догодина да си взема CFA сертификата, с който можеш да работиш навсякъде, без значение дали си завършил в София, Одеса или Тирана.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2010 22:27

Audiofly написа:
Имах предвид за Кембридж/Оксфорд/LSE тип университети с доста солени годишни такси
Таксите (за бакалавър) са еднакви в цяла Великобритания (3300 паунда) . А CFA сертификат без диплома трудно ще ти дадат

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2010 22:47

Имаш още 7 500 лири минимум за настаняване, храна, транспорт и тн, които се плащат отделно, можеш да видиш на сайта. Това е при положение, че само учиш и не си позволяваш други удоволствия. А с тези пари, да закръглим 4 години на 100 000 лв (не смятаме магистратурата, която е по-скъпа), можеш след като вече си се потрудил да поучиш, да си направиш един портфейл, който да ти носи 20-25% годишна възвръщаемост, мисля че можеш да си ги сметнеш. А конкретно в тази сфера се гледат резултати, а не диплома. Литературата можеш да си я поръчаш и да четеш, стига да имаш желание. А за CFA не ти трябва диплома от посочените университети :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2010 23:08

Audiofly написа:
А с тези пари, да закръглим 4 години на 100 000 лв (не смятаме магистратурата, която е по-скъпа), можеш след като вече си се потрудил да поучиш, да си направиш един портфейл, който да ти носи 20-25% годишна възвръщаемост, мисля че можеш да си ги сметнеш. А конкретно в тази сфера се гледат резултати, а не диплома. Литературата можеш да си я поръчаш и да четеш, стига да имаш желание. А за CFA не ти трябва диплома от посочените университети :wink:
Първо там бакалавара е 3 години което по 10к паунда на година прави 70000 лева. Със завършено висше почваш на около 3000 паунда заплата месечно. Избиваш ги за 10 месеца. Тука за 4 години магистратура да кажем че имаш по 500 лева разходи на месец + 1000 лева такса годишно прави 28000 лева. С висше почваш на 1000 лева заплата. Избиваш ги за 28 месеца... Да не говорим, че в англия спокоино можеш като студент да си намериш няква работа за 6-7 паунда на час. Тука като студент ше бачкаш за 3-4 лева на час... Така че не ми обяснявай колко било набутвация да учиш в чужбина

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 28 Юли 2010 12:44

Ахахахахах бе, Уаноби...

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2010 12:46

Да беше намалил с 500 :lol:

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2010 12:49

Почваш с 1500 друг път.
Кой знае кои клозети ще миеш.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 28 Юли 2010 13:28

Човек като е кадърен всичко става, но трябва все пак да има образование.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2010 13:42

Точно толкова са

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2010 13:47

Моридин написа:
Ахахахахах бе, Уаноби...
Смей се ти с тъпото ти право дето след 5 години прогнозират да има 2 пъти повече прависти от свободни места... Ше те видим на ква заплата ше те земат

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 28 Юли 2010 13:52

Правото е престижна специалност и винаги ще бъде такава. Прависти ще се търсят винаги, то и за икономистите имаше всякакви прогнози, ама шанса да се сбъднат е никакъв. Относно заплащането не мога да кажа мнение, би трябвало да е така, както го описа уонаби, ама все пак се намираме в България и всичко е възможно. Иначе Уонаби, прав си за образованието в чужбина на 100%, жалко че много хора не го осъзнават :( .

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2010 13:56

даскалите и медицинските сестри почват на 1500, нали батка ? и до края на кариерата си не могат да стигнат 1000, кво остава за 1500. има хора дето без висше взимат над 1000 лева, а хора с 2 не могат да измислят кое да платят първо - интернет или кабелна. тъй че не ми обяснявай кое как било като си живял цял живот с 10 лева джобни на ден.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2010 14:15

Ми зависи кво си завършил, примерно един програмист почва на 1500-2000 лева заплата. Са ако си решил да работиш в държавния сектор естествено не може да очакваш повече от 1000 лева...

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2010 14:20

Това е адски тъп спор, защото всичко за което така разпалено говорите е адски относително. Wannabe може да има право в един случай, останалите в друг, но по никакъв начин не можете да ме убедите в 100%-та си правота.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2010 14:22

кой пък ще си прави труда да те убеждава нещо въобще :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2010 14:24

Ма глей са аз сравнявам началната заплата за един програмист (примерно) в англия и един програмист в България. Ти ако си завършил за медицинска сестра хубаво може и 500 лева да зимаш, ама 1500 лева начална заплата си е една съвсем нормална сума за хубава професия в хубава фирма.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Юли 2010 14:25

Ама аз и няма желание да се занимавам с някого, особено пък с теб, за да ме убеждаваш или не. Ако някой ме убеди, то това ще стане косвено, а не чрез пряка дискусия с мен.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost