Автор |
Съобщение |
Хърфордиан
|
 |
В момента играе: Дзверене в монитор.
|
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 29 Окт 2009 23:59
Facepalm... Уид, Ванга е била агент, официално е... Спри да спориш.
___________________________________ От Fa имат рекламни ЦИЦИ!
|
|
|
|
 |
Минотавъра
|
 |
В момента играе: Mozilla Firefox
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Окт 2009 00:01
Айде, мина към нападките, евтиния сарказъм, изопачаването на думите ми и започна да използваш доказателства по аналогия! Поздравления! В нормалните дебати, това означава, че нямаш доказателства и се опитваш да компенсираш за това, поемайки офанзива. Евтин трик. На изпечени софисти не минава.
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 00:02
Не, бе, так е, прав си.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 00:03
Цитат: Между другото, ти повдигна един интересен въпрос - че тя е познавало миналото, а не бъдещето. Добре, помисли сега, каква полза имат военните от човек, който познава миналото? Да познаваше бъдещето добре, но тя познава само това, което вече се е случило. Какъв кяр от това?
И въпреки това, военните са ходели при нея. Е тва сега написа абсолютна глупост.Ванга е световнопризнат феномен и е близко до ума,че военните са ходели при нея да им гадае бъдещето.Със същата тежест можеш да кажеш и че миньорите са ходели при нея,затова тя е обвързана с тайни масонски кръгове Цитат: Между другото, ти повдигна един интересен въпрос - че тя е познавало миналото, а не бъдещето. Тя ако познаваше миналото,нямаше да бъде толкова известна. Цитат: И между другото, на мен не ми се налага да доказвам нищо. Ти си този, който твърди, че Ванга има свръхестествени умения. Всъщност,ти не доказа нищо,написа няколко дълги поста съчинения по картинка и ся искаш да те оборим.Айде дай няколко валидни доказателства,не глупостите дето ги пише в "ШОУ" и "168 часа". Цитат: Както казах по-горе, науката е метод за придобиване на знания чрез проверка. Няма как да не "вярвам" в нея, защото тя се основава на най-първичните възприятия на човека (неговите сетива), на проста логика и на независима проверка. Това е така, защото "наука" е способ, създаден и развиван с една единствена цел да елиминира лъжата, нуждата от вяра, да осигури максимална достоверност. Науката е базирана на принципа "причина -> следствие", а не "иска ми се да е така -> значи е така", което очевидно мотивира привържениците на Ванга. Ти мислиш ли,че по времето на социализма хората не са се знаели кой работи за ДС и кой не?Ако във Ванга имаше нещо такова сто процента хората щяха да спрат да идват при нея.Единствената причина тя да е толкова известна,е че тя е феномен,единствена по рода си в света,жена която може да предсказва бъдещето.
|
|
|
|
 |
Минотавъра
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Окт 2009 00:06
Аз си знам, че съм прав, но се надявах на цивилизована дискусия, а ти почна да иронизираш...
Не се обиждай, но ми приличаш на средновековен селянин, когото се опитват да убедят, че след време хората ще летят на самолети без Божията сила. Упорито защитаваш тезата си, въпреки липсата на солидни и рационални аргументи. Това твоето си е направо религиозен фанатизъм.
Не искам да те обидя с това, просто правя аналогия.
ЕДИТ: Това беше за Уидоу.
___________________________________ Remember when you could play multiplayer without 15-year-olds insulting your mother or questioning your sexuality? Good times...
|
|
|
|
 |
Хърфордиан
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 00:06
Алми, кажи ми, че тролиш, братле...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Публикувано на: 30 Окт 2009 00:10
Minotaur King написа: Аз си знам, че съм прав, но се надявах на цивилизована дискусия, а ти почна да иронизираш...
Не се обиждай, но ми приличаш на средновековен селянин, когото се опитват да убедят, че след време хората ще летят на самолети без Божията сила. Упорито защитаваш тезата си, въпреки липсата на солидни и рационални аргументи. Това твоето си е направо религиозен фанатизъм.
Не искам да те обидя с това, просто правя аналогия.
ЕДИТ: Това беше за Уидоу. Да, бе, братле, убеди ме че ще се возя на самолет.
|
|
|
|
 |
Хърфордиан
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Re: Публикувано на: 30 Окт 2009 00:12
WidowmakeR написа: Да, бе, братле, убеди ме че ще се возя на самолет. На самолетите не пускат безстопанствени животни. ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Re: Публикувано на: 30 Окт 2009 00:17
Хърфордиан написа: WidowmakeR написа: Да, бе, братле, убеди ме че ще се возя на самолет. На самолетите не пускат безстопанствени животни. ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) 
|
|
|
|
 |
Минотавъра
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Окт 2009 00:19
Алми, Алмииии, от теб човек няма да стане...
Военните са практични хора. Те няма да ходят при когото и да било, ако от това няма полза.
Ванга е "познавала" предимно миналото - това е факт. Уидоу сам го призна, а той е най-големият й фен тук.
Ако беше чел внимателно, щеше да видиш, че моите доказателства идват по пътя на логиката, а не от вестниците. Всъщност именно вестниците - "Шок", "Шоу", "Жълт тигър" и прочее парцали - раздухваха славата на Ванга. Това би трябвало да ти говори нещо.
И да - по времето на соца никой не знаеше кой е агент на ДС. Каква полза от шпионин, който е известен като такъв? Именно в това се коренеше ужасът от ДС - никога не знаеш, дали собственият ти син или брат не е агент и няма да те предаде.
Защо ли си правя труда...
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 00:55
Хора, не че нещо, ама вие си го обърнахте баш на религия тука  А се беше получила интересна дискусия преди това. Спрете вече с тая Ванга. Единият не вярва, другият - вярва. Няма как да промените това.
___________________________________ People once believed that when someone dies, a Crow carries their soul to the land of the dead...
Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 01:13
Е ние спряхме, даже аз го натякнах няколко пъти, но той продължи. Както и да е, проведохме един нормален спор, не можахме да се убедим един-друг в противното и сега спряхме с тази тема за Ванга. А на тоя крик му пожелавам да дойде шерифа и да го report-не as usual. 
|
|
|
|
 |
Хърфордиан
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 01:18
Не, че 97 % от нас заслужават тази информация...
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 01:47
Random Idiot написа: Предполагам, щом написа въпросния пост, си наясно и с другите парадокси в съвременната физика, които не са един или два, а също така и не са никак пренебрежируеми. Виждаш ли, това е разликата между религията и науката. Когато науката си противоречи с реалността то тя търси начин да се нагоди към нея, докато когато религията си противоречи с реалността то тя просто я игнорира.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 02:02
Sentry написа: Random Idiot написа: Предполагам, щом написа въпросния пост, си наясно и с другите парадокси в съвременната физика, които не са един или два, а също така и не са никак пренебрежируеми. Виждаш ли, това е разликата между религията и науката. Когато науката си противоречи с реалността то тя търси начин да се нагоди към нея, докато когато религията си противоречи с реалността то тя просто я игнорира. Няма как религията да си противоречи с реалността, докато не е намерена Абсолютната Истина. Въпросната такава не е доказана от никоя наука, да се чете - никоя наука не обяснява напълно аргументирано създаването, развитието, та дори настоящето на нашия свят. Имаме група теории, действащи формулки и някакви константи, които не знаем откъде идват.. да не говорим, че въпросните действащи формулки колапсират при опит да се слеят в едно унифицирано цяло. Докато въпросната Истина не бъде открита, въпросните рационални и логични хора като нас нямат право да отхвърлят напълно религията, освен въз основа на собствени виждания (което е в разрез с самата ни/им логика - хем искаме доказателства за наличието на Бог например, хем нямаме/нямат подобни, че Бог не съществува).. Безкраен е спорът по темата, аз живо се интересувам от физика и астрономия и въпреки това не бих си позволил да твърдя неща по начина, по който Краля на минотаврите го прави от няколко страници, просто защото това значи да си противореча доста сериозно.
___________________________________ остарехме
|
|
|
|
 |
Хърфордиан
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 02:10
А защо всичко трябва да има смисъл?
|
|
|
|
 |
Минотавъра
|
 |
|
|
Заглавие: Публикувано на: 30 Окт 2009 02:12
Моля ви, да спрем с тая религия, че ще го обърнем на флеймуор.
Хърф, нищо няма смисъл.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 02:18
Хърфордиан написа: А защо всичко трябва да има смисъл? По същата логика, защо да няма.
|
|
|
|
 |
Хърфордиан
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 02:27
Може да има, може и да няма. Идеята ми беше, че концепции, изглеждащи абсурдни от човешка гледна точка са напълно в реда на нещата, просто защото "Ред" не е това, което си представяме ние.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Вярата Публикувано на: 30 Окт 2009 02:31
Хърфордиан написа: Може да има, може и да няма. Идеята ми беше, че концепции, изглеждащи абсурдни от човешка гледна точка са напълно в реда на нещата, просто защото "Ред" не е това, което си представяме ние. Осъзнаваш, че визираш религията в поста си, нали ? Не съм сигурен, но не беше ли атеист, там от групата на хейтърите.. мързи ме да прочета последните страници.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|