Автор |
Съобщение |
scorpiasss
|
 |
В момента играе: С МАЙКА ТИ
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 29 Авг 2008 15:23
Цитат: Стивън Хокинг решил да помисли какво бихме видяли, ако насочим невъобразимо мощния ни микроскоп към хоризонта на събитията. Вероятно ще видим „квантовата пяна” и как спонтанно се появяват една частица и нейната античастица. Когато те се появят, те тръгват в различни посоки — едната към черната дупка, другата в обратна посока. Ако античастицата поеме към черната дупка и премине хоризонта на събитията, то тя ще бъде погълната завинаги в черната бездна. Нейната частица обаче ще се отдалечи от хоризонта на събитията и ще остане да съществува в пространството. Това, което би видял един страничен наблюдател е как от нищото се появява частица. Наблюдателят няма да види античастицата, защото тя е погълната от черната дупка. С други думи, ще станем свидетели на „излизане” на материя от онзи обект, от който „дори светлината не може да избяга”. Този процес се нарича „изпарение” и теоретично значи, че черните дупки губят част от масата си и следователно не живеят вечно.
|
|
|
|
 |
Warbringer
|
 |
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 29 Авг 2008 20:24
Морт написа: П.С. В Хеликон онзи ден гледах, че предлагат една купчина интересни книги, дори преведени на български, включително и оригиналното илюстровано издание на кратката история на времето на Хокинг, а цените са под 20-30лв, което е просто смешно за такава литература. За "Кратка история на времето" имаш предвид онова тънко книжле, или това беше "По-кратка история на времето"? Иначе - мерси, утре ще навестя Хеликон  Случайно да си мервал някъде есетата на Нилс Бор? Щото искам да чета от първоизточника :Р Ако някой от София случайно по някаква причина има подобна литература и му се струва ненужна - да каже цена и място за среща - ще го отърва от нея :Р
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
 |
scorpiasss
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 31 Авг 2008 12:49
|
|
|
|
 |
Kazim
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 31 Авг 2008 12:53
А кой си ти там? 
___________________________________ Това на аватара не съм аз :/
|
|
|
|
 |
scorpiasss
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 31 Авг 2008 19:08
scorpisymbe
|
|
|
|
 |
Морт
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 31 Авг 2008 19:19
Цитат: Най-великият ум Хокинг, ония в инвалидната количка които по нищо не личи че е жив и компютър говори вместо него ... той уж е гУруто на Съвременната физика след Айнщайн, но нищо не му е доказано в действителност. Тук някъде ме загубиха като читател.
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи 
|
|
|
|
 |
Warbringer
|
 |
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 31 Авг 2008 19:21
Тези в дата.бг са тотални олигОфрени. А, бтв, сряда-четвъртък ще посетя Хеликон, че вчера бях там по други причини, видях с кво разполагат и от тогава потривам ръчички :Р Очаквам препоръки. Насочил съм се към "Холографската Вселена", някой да я е чел?
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
 |
Кирилицата
|
 |
В момента играе: GTA 4
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 18:05
Ахахахаха представяте ли си точно преди даскало да свърши света. То поне в Неделя да го бяха направили. БТФ само аз ли забелязах, че в логото има три шестици. 
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 18:06
три деветки са, зависи от гледната точка
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 18:34
Кирилицата написа: Ахахахаха представяте ли си точно преди даскало да свърши света. То поне в Неделя да го бяха направили. БТФ само аз ли забелязах, че в логото има три шестици.  За какво става въпрос?
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 18:57
Някой чете ли статията в днешния "24 часа" за CERN и 2012-та? 
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
jones
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 19:01
The Chameleon написа: Някой чете ли статията в днешния "24 часа" за CERN и 2012-та?  Мне. Скрийн?
___________________________________ тук и тук not understanding solitude they will attempt to destroy anything that differs from their own not being able to create art they will not understand art they will consider their failure as creators only as a failure of the world
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 19:03
Още не съм открил из нет-а... деник ми звънна " emergency style " и веднага си го купих от близката будка!  ЕДИТ : Това е част от статията, бтв : Страховит експеримент Учените от ЦЕРН се опасяват, че машината им не е достатъчно мощна, за да обясни тайните за произхода на Вселената ВАЛЕРИ ЦЕНКОВ
Два кошмарни сценария за края на света ни очакват следващата седмица. При първия нямаме никакъв шанс да реагираме. Приблизително около 30 дни ще се радваме на райски условия на Земята, след което внезапно и поетапно ще се активизират всички земетръсни зони и сеизмичната активност ще достигне катастрофични размери. За секунди от лицето на Земята ще бъдат заличени всички мегаполиси като Лос Анджелис, Токио, Мексико, Делхи и стотици други, океаните ще се надигнат и след серия от мега-цунамита ще загинат милиони човешки същества. Земята буквално ще започне да се разпада, разтопена лава ще залее цялата суша и океаните ще заврат. Планините ще започнат да се срутват и ще бъдат погълнати от земната кора.
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
jones
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 19:07
Иии, тия пишлемета пак избързват :Д
А сега сериозно, кой го казва това?
___________________________________ тук и тук not understanding solitude they will attempt to destroy anything that differs from their own not being able to create art they will not understand art they will consider their failure as creators only as a failure of the world
|
|
|
|
 |
h3artstone
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 19:14
Някой прекалено луд. Добре, аз не намирам логика в това ускорител на частици да създаде подобни катаклизми. Особено, когато експеримента е направен в специална среда. 
___________________________________ Беля картофи, беля, беля картофи, беля картофи - и ние правиме само това, и ние правиме само това, yeah! ~
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 19:21
Hey, i'm just a mere messenger. Чак сега забелязах : " Мишел дьо Нострадам умира от воднянка на 2 юли 1566 година в Салон дьо Прованс. Сянката му обаче стига до бъдещето. А в редиците на последователите му отново цари безпокойство, защото той предсказал, че между 2010 и 2012 година може да избухне нова световна война. " Оо Ама че нелогична вероятност. 
|
|
|
|
 |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 19:28
Hindsight написа: Някой прекалено луд. Добре, аз не намирам логика в това ускорител на частици да създаде подобни катаклизми. Принципно и аз не намирам особена логика.То ако така ставаше...Просто хората се страхуват от непознатото.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 19:28
The Chameleon написа: Ама че нелогична вероятност.  ... Грузия?
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
 |
Br?neR
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 19:30
10 000 души работят там, едва ли са чак толкова прости, за да допуснат собствената си смърт 
|
|
|
|
 |
bgKommando
|
 |
|
|
Заглавие: Re: CERN (опитче , братя , ша мрем ли ?) Публикувано на: 08 Сеп 2008 19:32
Според мен те ще направят реална възстановка на Bleck Mesa с този ускорител! 
___________________________________ taste the jelly - race the jelly - You JELLY?
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|