Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 02 Юни 2008 16:27
Till Lindemann написа: "Тавански спомен" е едно от най-......безмислените неща, които съм чел Мнооого лош вкус имаш, човеко.  Утре ми е матурата по испански. Трябваше да е по английски, но се оказа, че не може. Да им го туря на бюрокрацията.
|
|
|
|
 |
Till.Lindemann
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 02 Юни 2008 16:31
на теб кое точно ти харесва там, за да твърдиш това за мен беше яко тъпо палто, вътре бонбони, билет от филм както казва госпожата по история
СОЦ-БИТОВИЗЪМ
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 02 Юни 2008 23:37
Ледник написа: Трябваше да е по английски, но се оказа, че не може. Да им го туря на бюрокрацията. Как така не може? 0.о
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 02 Юни 2008 23:48
The Grim Reaper написа: Ледник написа: Трябваше да е по английски, но се оказа, че не може. Да им го туря на бюрокрацията. Как така не може? 0.о В Испанската учих първи език испански и втори език френски. И сега не ми разрешават да запиша английски, `щото не съм го учил. А защо матурата трябва да има връзка с изучаваните предмети - никой не ти обяснява. Както казах, бюрокрация, баси и майката. Ама последните две години все от бюрокрация си патя, та съм свикнал вече.  Тебе те искам наесен за колега в НБУ, знаеш. 
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 01:00
Ледник написа: В Испанската учих първи език испански и втори език френски. И сега не ми разрешават да запиша английски, `щото не съм го учил. А защо матурата трябва да има връзка с изучаваните предмети - никой не ти обяснява. Както казах, бюрокрация, баси и майката. Ама последните две години все от бюрокрация си патя, та съм свикнал вече.  Тебе те искам наесен за колега в НБУ, знаеш.  Ебати тъпото. 0.о Ама пък и като си учил испански 5 години, 'се ше вземеш матурата с висока оценка. Те матурите по език са на супер ниско ниво. Всеки, който е записал нещо друго, освен ако няма да кандидатства с тази оценка, се е попрецакал.  При положение, че матурата и по испански ще ти е някъде на нивото, че и малко под, на първото ДЕЛЕ, какво ти пука? Поне на такова ниво се водят де ^^ Аз обаче ще си карам матура по английски утре. И най-вероятно ще сме колеги в НБУ. Аз понеже само и единствено английски знам, нямам къде да кандидатствам с нещо особено по-прилично от английска филология. Ех, да бех изучил една история...
|
|
|
|
 |
Дади
|
 |
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 01:04
Абе, имам въпрос. Нали, оставяйки настрана ясното "изяжте ги и утре, момчета, видяхте че не е страшно!" ;-р. Та, нали можеш повече от две матури да изкараш (в смисъл - задължителната, избираемата, но и разни допълнителни). Всъщност нек'ва файда от т'ва има ли или просто си запълваш времето? 
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 01:12
Дади написа: Абе, имам въпрос. Нали, оставяйки настрана ясното "изяжте ги и утре, момчета, видяхте че не е страшно!" ;-р. Та, нали можеш повече от две матури да изкараш (в смисъл - задължителната, избираемата, но и разни допълнителни). Всъщност нек'ва файда от т'ва има ли или просто си запълваш времето?  Това е с цел ако някъде ти взимат оценка от матура по нещо си вместо кандидат-студентски изпит, да можеш да имаш и такава оценка допълнително. Но на това ниво трета матура е напълно безсмислена. И не, не си запълваш времето. Губиш си го.
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 05:04
Абе по правило матурата по език трябва да се равнява на ниво А2 по европейския стандарт. Което при английския означава, че матурата ще е на ниво KET по Кеймбриджката форма. А за А2 искането е: Цитат: Can understand sentences and frequently used expressions related to areas of most immediate relevance (e.g. very basic personal and family information, shopping, local geography, employment). Can communicate in simple and routine tasks requiring a simple and direct exchange of information on familiar and routine matters. Can describe in simple terms aspects of his/her background, immediate environment and matters in areas of immediate need. Разбира се, матурите ни ще са малко по-трудни от това. И да, в това, което и аз видях, си цареше простотия. И да, въпреки, че преживявах отвратителното четене по олимпиядите, за матура да ти изкарат човек, който не може да чете, си е за псуване. И не че не са могли да наемат англичанин. Не са искали да му плащат. Та някоя пенсия - учител по английски, който понеже са го изкарали "специалист", щом прави матурите, значи може да говори достатъчно добре... Пф.
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 08:35
Имам малко страничен въпрос. Защо всички се блъскате за НБУ? Щото се влиза лесно ли? На по-високо ниво на изучаване на предметите ли е? Изобщо не се заяждам и ебавам, съвсем сериозно ви питам.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Mad Hatter
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 08:59
Ми предполагам защото получаваш наистина качествено образование. Плащаш си за което и естествено в зависимост от това какви оценки имаш ти приспадат от цената на обучение. Казват че преподаватели от Софийския отиват в НБУ да изнасят лекции. Майка ми и брат ми са там и казват, че наистина получават това, за което си плащат.
___________________________________ http://svetomir.hit.bg
A.k.A PROTOSOON
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 09:07
The Grim Reaper написа: И да, въпреки, че преживявах отвратителното четене по олимпиядите, за матура да ти изкарат човек, който не може да чете, си е за псуване. Какъвто и да е, диктовката винаги е била и ще си остане възможно най-елементарното нещо. На третия кръг на олимпиадата по английски бяха хванали някакъв от гората да я чете и човекът наистина изпитваше затруднения, но все пак нямах грешки. То се иска и мислене. Дреме ти кой е и с какъв акцент говори - важното е да не е пиян. ;р
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 09:16
Сега се връщам от матурата си по История :Д Имаше доста литературни въпроси от рода на Коя книга е написал Петър Берон? А-ляля Б-Рибния Буквар В-бла бла Г-Ля ла ля Бива ли такъв литературен въпрос в тест по История  То бива бива ама за толкова ли тъпи ни вземат бе!
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
redy
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Публикувано на: 03 Юни 2008 09:54
Vicious написа: Аз се чудя защо нас, '93, ни гледат с презрение... Наречи ме тъп ма нещо не схващам. Мене до са не са ме гледали с презрение а съм си точно 93. Ако обясниш, ще съм благодарен. По темата с Listening-a: Подкрепям мнението на Vargg- Независимо какъв набарат да чете, то ще трябва да му се разбира. Колкото и да фъфли и да заеква, се ще се разбере какво говори.
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 10:10
Като ти вземат някой балък да чете е мега голяя' брд. Матурата по АЕ ми беше по-лесна и от по БЕЛ, може би щото съм се готвил през годината по английски и изобщо не съм бутвал български... Как да е, верно ли всички се бутат за НБУ? О.О Супер, аз да не се бутам значи. 
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
Морт
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 10:31
Трета матура е ценно закандидатстване на вън. "Вижте ме къв съм умен", един вид. Аз имам трета по Физика. И то най-вече защото вече на сън я знам тая физика... Повишителен на пълен курс на обучение, SAT Subject Physics. Тая трета матура ще ми е през к*ра. Математиката днес беше пълен ташак. Това не си заслужаваше дори ниво задължителна подготовка... А не разбрах само защо трябваше да ни пращат в някакви училища по гетата. Люлин 5, е така. Това докато не го намерих на картата дори не знаех къде е 
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи 
|
|
|
|
 |
Kompoth
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 11:13
Гоше, темите за съчинението накрая бяха ТОЛКОВА ИЗСЪХНАЛИ, че чак ми се доповръща  По-постни не можаха да ги измислят, начи. Сигурно ще ми го турят, защото писах абсолютни глупости и 90% няма нищо общо с темата, плюс това написах 180 думи, демек 10 отгоре.
|
|
|
|
 |
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
 |
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 11:36
Бах го, аз писах за " Петокрилия Седмохуй/Седмокрилия Петохуй " 
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
 |
Kompoth
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 12:09
Пише се ВИАС. С-то е от строителство. Не се заяждам, само констатирам и те поправям, за да не го използваш другаде така, освен ако не си го объркал без да искаш.  За там всички плашат с "МЕГА ТРУДНИТЕ ЗАДАЧИ БРАТ, НАЙ-ТРУДНИТЕ ДАВАТ", а всички казват "ИЗКАРАШ ЛИ 3,00 И СИ ВЪТРЕ БРАТ", така че... кво да си говорим. Отвсякъде те заливат със субективни мнения. На мен лично даскалица ми е казвала, че трудно се влиза, тя е завършила там, ама не е изкарала 3, а 5+ на изпита и то преди много години и предполагам, че го казва, за да си дадем сега зор, че да не ни е после зор.
|
|
|
|
 |
Морт
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 12:25
Нещо отговорчета за математиката?
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи 
|
|
|
|
 |
AcTivE
|
The King of Kings |
 |
|
|
Заглавие: Re: Утре маТури! Пак! Публикувано на: 03 Юни 2008 12:37
Аз пък смятам, че нормативите на СУ са леко завишени, но това си е за тяхна сметка. Вече определено съм против държавните ВУЗ, защото съм отвратен от корупцията, безхаберието и слабото финансиране, които ще дадат своето отражение съвсем скоро. За УНСС няма да коментирам изобщо, а провинциалните са посредствена работа - освен разбира се, ако амбициите ви не стигат до някаква педагогика или филология. Не знам Бродника кога е кандидатствал, но в момента за хубавите специалности е изключителна конкуренция - заради корупцията и измамите. Лично на мен са ми предлагали 3000 бона, за да се явявт други лица на изпита вместо мен и да ги вземат (завършили студенти по специалността, по която е изпита). И аз кандидатствам за НБУ, защото съм наясно, че там където се наливат пари - има и резултат. А и са хуави специалностите, в момента има и нови, които също са много интересни (макар че аз лично кандидаствам само за специалност Право). Имам познати там и чувам само хубави неща. Някой да е чул "подкуп" или "лоша база" в НБУ? Е, разбира се, има си и недостатъци - липсата на общежитие, отдалечеността от центъра и високите семестриални такси, но много хора разбират, че във всяко нещо, ако искаш добър резултат, трябва да инвестираш определен ресурс в него - така е в бизнеса, в живота и съответно - и в образованието. А това, че някои реват, че се "купувала" дипломата, това ще си проличи на пазара на труда след време, така че ако си кадърни, няма от какво да се притесняват. Представете си един кандидат-студент, решил да продължи семейния бизнес - идеални условия и т.н., но... не може да се пребори с конкуренцията на изпитите и не влиза, после няма диплома, следователно няма да може да практикува пълноценно, а има предпоставки да стане добър в професията си и т.н. Да не говорим, че се създава предпоставка за така наречената "кандидат-студентска индустрия", която е част от сивата икономика, а също така е предпоставка за корупционни схеми. Общо взето системата е много прецакана. В момента се влиза много трудно, а се завършва лесно, а по пример на добрите образователни системи в света е точно обратното. Уви. Не заслужаваме да сме в Европа, а някъде в Западна Африка.
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|