Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: IT Talents
Публикувано на: 19 Фев 2015 12:42

Някакви мнения за тренировъчната им програма и за работата,която осигуряват на завършелите?

Профил

Заглавие: Re: IT Talents
Публикувано на: 20 Фев 2015 20:13

Да педалска е програмата в която всеки мързелив борсук иска да влезе !!!

Профил

Публикувано на: 21 Фев 2015 10:59

Обосновавай се, като си толкова сигурен в нещо!

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2015 18:41

Телерик вдъхват повече доверие.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Фев 2015 11:23

+1 за Телерик, карах известно време курсовете им, но нямах време да ги довърша. Софтуерният университет също е вариант.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 08 Мар 2015 14:17

нелегален написа:
за телерик само ще кажа, че в момента им карам академията и момичето, което на двата изпита досега е на първо място я патка един от квесторите на изпита.

правете си изводите.

toa post ma kara
da sam kvestor! :!:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2015 15:18

Мислех, че това е една от малкото бг компании където няма такива неща. Дано не е истина.

Профил

Публикувано на: 08 Мар 2015 16:37

Имам познати, които работят или са работили в тази компания, има неща, които може да са по-добре :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Публикувано на: 07 Окт 2015 11:44

Здравейте,

Направих си труда да мина през основните етапи на ИТталантс и ситуацията е следната:
Обучението е 6 месеца като лекциите са през седмицата в работно време 9-12 или 13-16(не е подходящо за работещи, освен ако не работят нощни смени!!!). Преди началото на обучението се подписва договор!!!, при който сте задължени да приемете работа в фирма клиент на ИТталантс със стартова заплата от 700лв!!!, ако откажете дължите неустойка от 5000лв!!!. Заплащането се актуализира във времето като при добро представяне след първата година добива едни нормални нива от 1200-1500лв.

4 са нещата които на мен не са ми ясни относно политиката на ИТталантс:
1. Каква е целевата група на курсисти които търсят? Според мен с тези поставени условия, курсовете са подходящи единствено за на скоро завършили гимназия или студенти, които да ги издържат родителите по време на обучението пък и след това през първата година от стажа им.
2. Защо имат неустойка от 5000лв!!! Съгласен съм, че обучението струва пари, наем на зала, заплати на преподаватели и тн. В частни школи по програмиране един тримесечен курс върви от порядъка на 500-600лв при това групите са много по малки 8-10 човека а не над 20 както в ИТталантс. Да предположим, че обучението е много по качествено в ИТталантс да ги оценим на 100% по висока цена това прави 1000лв, две нива по 3 месеца по 1000лв са 2000лв, къде отиват останалите пари?
3. Де факто обучението не е БЕЗПЛАТНО!!! То се заплаща от бъдещия работодател, предполагам заради това заплатата е 700лв, защото трябва да се удържат пари докато се изплати обучението. Едва след като e изплатено цялото обучение служителя преминава на заплащане подходящо за junior кадър в ИТ сферата.
4. Да кажем, че схемата е ясна. Аз не мога да разбера що за фирми очакват да наемат човек на заплата от 700лв в София, 2015г, в Софтуерния бранш и да очакват този човек да е мотивиран, че да си върши работата добре и да идва с желание на работа а не след втория месец да си търси работа на друго място. Ясно е, че за работодателя служител Х не струва 700лв на месец той плаща осигуровки, данъци, както и тлъста комисиона на ИТталантс но за мен е редно тези работодатели да се поставят в положението на служителя как би се чувствал той/тя в една такава обстановка. Аз лично ако имам фирма никога не бих наел служител през този канал, „евтиното, излиза скъпо“ са казали хората, предпочитам да наема служител през обява да платя 1500лв стартово възнаграждение но да знам, че този човек е мотивиран и иска да работи за мен, вече ако има някакви пропуски първите 2-3 месеца ще го до-обуча за нуждите на моят бизнес.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 08 Окт 2015 09:01

Ако имах насока за развитие в тази сфера, бих опитал със Софтуерния университет. Мои познати казват, че от известно време е по-добрата алтернатива на Телерик.
IT talents ми звучи като загуба на време - от някакъв огромен курс ще отсеят няколко от най-добрите и накрая 90% от курсистите остават с пръст в гъза и финансово загубени 6 месеца. Това, което Badi е коментирал е обезпокоително.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 08 Окт 2015 14:07

Имам приятел който завърши IT Talentes. Действително го взеха на работа веднага след завършването, не му знам точната заплата колко е. Това което лично за мен беше по-учудващо бе че го бяха научили на един програмен език, а във фирмата в която го взеха на работа изискваха от него да работи на съвсем друг език и така се наложи да се обучава сам, но поне имаше гарантирана работа за някакъв период от време.

Конкретно на въпроса на Badi не си мисли, че ако си току що завършил без никакъв опит в бранша директно ще ти дадат заплата от 1000лв. и нагоре. Така че 700лв. за човек, който е преминал едно бързо обучение и има още много да учи не е толкова зле. Като цяло смисъла на IT Тalents от гледна точка на участниците е възможно най-бързо да се изстреляш в IT сектора, ако например, както в случая с моя приятел вече имаш едно висше и искаш да се преквалифицираш. Ако си току що завършил гимназия и имаш време за губене може да заложиш на 4 годишно обучение в университет например.

Профил ICQ

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 08 Окт 2015 15:20

Адаш, пак говориш глупости.

1во за твоя приятел - хвала, обаче е вързан с договор за колко години към тия+неустойка? what the fuck? Ти представяш ли си как ще те държа заложник 3 години, защото съм ти намерил заплата. Телерик правиха същите мизерии едно време, та не е оферта "да ти намират работа". Това с езиците е все тая, защото ако не е драстична промяна, само синтаксиса се сменя, логиката е същата, а всички езици имат кажи-речи една и съща логика.

Цитат:
че ако си току що завършил без никакъв опит в бранша директно ще ти дадат заплата от 1000лв.

Ей тва е голямата глупост в твоето мнение. Защо ли? Няма джуниър програмист на какъвто и да е език, който да се навие за под 1,2 минимум. Ако има, значи е балък. Защо ли? Защото има тестове, аз поне знам за ДЕВ позиция, която да няма тест, а на тоя тест се вижда дали си или не си програмист. Опита въпреки че е хубаво нещо не е най-решаващ, шото ако го имаш няма и да кандидаства за джуниър, та ако имаш основите, които се искат за джуниър програмист, а то повярвай ми си личи от много далеч, и си изкараш теста+интервютата ще си вземеш над 1к лева като 1ва работа без да си се напрягал. Един обикновен програмист почва от 2к, а Senior почват да взимат някви суми, които са чиста гавра за БГ икономиката.

Бягайте от такива схеми, дето ви предлагат безплатни курсове, но ви връзват с договор или си платете няколкостотин лева за 1 курс за основите и после отделете още 4 месеца (поне) да напишете един проект от-до, и почвайте с кандидастването, ако сте поне малко кадърни ще ви върже в рамките на до 2 седмици.

Ето тука гледам във фирмата, едно момче на 21 години, умен, перспективен вече е програмист на Джава в сфера на програмирането, която е сравнително пипкава (бизнес процеси), и е на 21 бе! На 28 тоя ще взима няколко хиляди евро, само шото е написал код по-малък от този пост, еби му майката :(

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Окт 2015 21:19

Едни френдове се заиграха с компания за подбор на IT персонал... Още нещата им са в много начален стадий на развитие, но въпреки тва може да придобиете представа за кви позиции какво възнаграждение се предлага. Определено тия 700 лв не звучат сериозно дори и за някво супер начално ниво :D

http://pullthestrings.me/site/
https://www.facebook.com/Strings.IT.Rec ... ?ref=br_rs

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 08 Окт 2015 22:14

@Omega-x не са 3 години 6 месеца или 1 година беше договора нещо от този сорт. И за 6 месечен курс не може да се каже, че си програмист, при положение, че преди това не си се занимавал с това. Просто казвам.

Профил ICQ

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 09 Окт 2015 08:46

И пак, да се вържеш за 1 година на @700 лева в София е смешно. Никой не е станал програмист след курс, затова виж какво съм ти написал

"1 курс за основите и после отделете още 4 месеца (поне) да напишете един проект от-до"

И след като си направил това, имаш шанса да се борис за Джуниър позиция.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Окт 2015 18:51

-Stormrаge- написа:
Едни френдове се заиграха с компания за подбор на IT персонал... Още нещата им са в много начален стадий на развитие, но въпреки тва може да придобиете представа за кви позиции какво възнаграждение се предлага. Определено тия 700 лв не звучат сериозно дори и за някво супер начално ниво :D

http://pullthestrings.me/site/
https://www.facebook.com/Strings.IT.Rec ... ?ref=br_rs
Е може ли на снимката "CTO"-то да е с тениска и слънчеви... Ок ясно че в ИТ сферата не се носят костюми с вратовръзки, ма поне очилата да си беше махнал. Може да му го дадеш ато съвет, щото е несериозно.

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 13 Окт 2015 06:40

Ей тва е голямата глупост в твоето мнение. Защо ли?
gclub1688

Профил

Публикувано на: 13 Окт 2015 08:54

Българина си е Българин той обича да хейтва.
Нека дам малко информация от първа ръка.
Аз завърших 4-я сезон на академията със профил Java EE.
Мога да кажа само добри думи за академията, убочението е на много високо ниво и се започва от 0-та.
Аз лично имах опит със С и С#, но сега се специализирах със джава. Както и да е.
Да наистина се подписва договр, в който е упоменато, че ако не започнеш работа в една от водещите курса компании, а те са ти предложили такава то дължиш неустойка на фирмата в размер на 5000лв НО тук има едно голямо НО, това е само в случай, че от империа онлайн или терейдър бг ви предложат работа ако работата е предложена от друга фирма сътрудник на ит таланти то не се дължи неустойка. Да започваш на 700лв, но след 1-та година заплатата ти е 2000лв, а не е пак 700лв. Аз бях поканен на интервю във 2 фирми и на двете места ми предложиха между 1000-1200лв стартова заплата като отказах и на двете и неустойка не дължа на никой. Та накратко: Прекрасна кампания, но не е безплатна имерията и трейдър си взимат парите от фирмите, които ви наемат, но какво ви засяга тов вас.
Дават ви убочение и ви намират работа...... така стана при мен и аз съм адски доволен.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2015 12:40

изглежда убочението е на ниво :lol:

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 13 Окт 2015 19:56