Прецаках си тъч скрийна на тъпата Нокия 5800, която и без това щях да сменям, та вече е крайно време за нов смартфон. И понеже съм доста бос, що се отнася до смартфони, а тука съм останал с впечатлението, че повечето сте в крак с тенденциите, се обръщам към вас
Основните ми изисквания:
-Бюджет - до 500-600 лв. (абе може и повече в краен случай ма като цяло не ми дават много кинти за смартфон, тряя и комп да сменям също
);
-Да вади добър звук, тъй като предимно за слушане на музика ще го ползвам;
-Да има голям екран, тъй като Нокията 5800 уж ми изглеждаше, че е с голям, ама направо се измъчих докато браузвах с нея. Колкото по-голям екран, толкова по-добре общо взето
;
-Да не е с ОС Симбиън, щото са малоумни (то вече май няма нови телефони с нея всъщност ама ддз
). От останалите ОС-и не съм сигурен коя какви плюсове и минуси има, но като че ли Андроида е най-добър
Или?
-Да е сравнително мощен. Нокията 5800 беше толкова слаба, че като браузвах и слушах музика едновременно, ми забиваше. Искам поне това да мога да правя
-Да има памет или да позволява да се слага карта с поне 16 гб (все пак трябва да мога да го напълня с музика
);
-Камерата да прави снимки във формат 16:9, пък вече няма значение колко пиксели е и т.н. (ако искам да правя хубави снимки си имам апарат);
-Препоръчително, но не и задължително е да има екстри като радио и GPS.
Това е от мен. Вие сте на ход
Едит: И забравих да кажа, че нямам претенции към определена марка, стига да не е няква неизвестна.