Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

He who devoures cookies
Аватар
Заглавие: Farewell, PC Mania
Публикувано на: 30 Юли 2011 20:16

Spoiler for :
Преди някой духовит да се включи с коментар от типа "Ми маай се бе" моля ви, вземете под внимание, че това е МОЕ, ЛИЧНО мнение за това, какво не ми харесва в сегашният форум и сайт. Благодаря!

Списанието, което четохме и познавахме, като PC Mania, вече изчезва. Елитната медия, които на хартия, бяха изключително добро списание, умира. Приятният форум, в който с радост се логвах всеки ден, също запада, бавно, но сигурно.

Първо, да кажа дума, две за сайта.

Това ли беше "качествената журналистика", която ни обещахте февруари 2009 год.? Да намеря ли всичките глупави грешки, малоумни статии, пуснати с цел гледане на сеир? No offence, но наглото превеждане на статии от IGN, GameInformer, Gamespot etc. не ви прави "качествени журналисти", ако ще гъза да си съдерете. Най - малкото, погледнете статията за Duke Nukem Forever и по - точно, какво е положено в графа "Минуси":

"Нищо кой знае колко ново в сравнение с Duke Nukem 3D"

Аха, значи сравнявате игра от 2011 с игра от '98. Колко сладко, просто извирате от мъдрост. И защо е това г-н Тодоров? Какво ОБЩО има Duke Nukem 3D с Duke Nukem Forever?? Защото аз виждам нова и подобрена графика, добавени - наистина, малко, но ги има - елементи, които сте упоменали в статията си. Това ли го прави "Нищо кой знае какво"? Също така г-н Тодоров, с цялото си уважение долавям, крайно негативно и агресивно отношение към геймпродукти, които не са по вкуса ви...След като тази игра не ви допада, решението е достатъчно просто и мисля че го знаете - не я играйте. Да продължим? Ок.

"Даже тук се появява и единствената не чак толкова плоска шега, която дори не е на сексуална тематика. "

Моля? С цялото ми уважение, г-н. Тодоров, но вие правили ли сте секс, преди започването на статията, или просто сте комплексиран на тази тема? Какво общо има сексуалната тематика с една шега или просто изисквате игра, като Duke Nukem да ви поднася шеги на "сексуална тематика"? Не, грешка, защото тогава, шегите стават плоски? Хем боли, хем сърби м?

Също така, крайно не съм съгласен, дори против, наглите и глупави статии от рода на " Защо PC е по - хардкор" Ъм, прощавайте, вие кой сте, че ще казвате кое е по - хардкор, Господа на гейминга? Повече по този въпрос, може да се прочете в коментара ми по съответната тема.

Да не отварям дума, за статиите ви по World of WarCraft. Разбирам, че сте надушили, кое се мрази в китният форум и се забавлявате с това, предполагам, но аз лично, не виждам нищо забавно в съответните статии OЩЕ ПОВЕЧЕ в изключителният флейм в коментарите. Вие това ли целите, уважаеми автори?

Редовно се правят дребни, но съществени, грешки и това, че нямате редактор ви е основна грешка (А твърдите, че сте "качествена журналистика" хм...) Няма да започвам да ги показвам, защото постовете няма да ми стигнат. Също така, глупави думи от рода на "геймка", "хрумка", "джитка" и т.н не виждам какво място имат в "качествена журналистика" Тези думи, са присъщи на сбирщината 12-15 годишна паплач в любимият ни тракер - Zamunda.net

В общи линии - напоследък се толерират псувните и агресивните коментари под статиите и въпреки, че "Коментари, които не са по темата и нарушават добрия тон се изтриват." не виждам да са предприети съответните мерки...

... освен, разбира се, ако някой поправи ваша грешка. Сам видях в ревюто на г-н. Цеков на Halo ODST, как под производител пишеше Bungee. След като потребителят Stormheim си позволи да поправи тази грешка, коментарът му нагло беше изтрит и грешката - поправена. Какво, страх ви е "качествената ви медия" да не бъде разрушена от една грешка, разбира се, допусната неволно?

Като цяло - изключително далеч сте от "качествена медия" уважаеми автори. Конкуренция ви правят Games Shadows, но дори там, виждам по - грамотно написани статии, макар стилът на изразяване да е на едно ниво. И както написах в един коментар - къде отиде списанието, чието мото беше "Играй си играта" .....

Да завърша с няколко неща за форума.

Предизвикахте дребен хаос с добавянето на много и ненужни подфоруми, защото всички сме свикнали да виждаме форумът в "Общ, специализиран, творчески, за сайта" ОКЕЙ усетихте се, че може би не е удачно всичко, което не е за компютър, да е в Общият форум, но можехте да проявите малко повече духовност с подразделите за Кино, Книги и .... ъъъ "Форумни Войни", но за това после

Въпрос - защо робувате на платформи? Какво ви пречеше, да разделите специализираният форум на "Игри" и "Хардуер и Софтутер" Не, вие трябваше просто да направите "Конзолни Игри" и "Игри за PC" и още повече да докажете, че искате да наблюдавате сеир, как едните преминават на флейм от единия форум в другия I suppose?

Отворихме дума за "Форумните Войни" - каква точно е целта на този подфорум? "Дядо Станчо vs. Дядо Гошко", "Бор - Чвор vs. Пършевица"? Nigga please, най - малко аз трябва да ви казвам, че това е НЕЛЕПО.

И накрая - потребителите. Не съм стар съфорумник, но чета форума от лято 2005 и добре помня "ядрото" на истинският форум - Кире_Гръчата, The Chameleon, Hicks, Frosty, readonly, Dante, Nocturno, Brain, denik, Vermic, Knjaz_Varggoth и много други, с които по всяко време, можеше да се направи качествена и приятна дискусия. Признавам - караници, флеймове, винаги е имало, винаги и ще има. Но като сравним тогава със сега, не само, че не сте прогресирали, ами сте дръпнали назад. Едва ли това е целта?

Като за последно да кажа - къде отиде приятното списание, къде отиде хубавият форум, къде изобщо се загубихте? Защото ако това е пълният ви потенциал, аз съм доста разочарован.

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: Farewell, PC Mania
Публикувано на: 30 Юли 2011 20:25

е добър ден
добър вечер демек

киро си е тука, ошог и той, дантето, деник, нокта, вермиц, бацата се е нацупил нещо, ама ще се върне

положението не е толкова лошо

Профил

Аватар
В момента играе: Severance:Blade Of Darkness
Публикувано на: 30 Юли 2011 20:38

Нищо му няма на форумчето според мен.Само че като си сменихте никовете с тия турските,не можах да ви запомня.

Профил

He who devoures cookies
Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2011 20:41

О, повярвай ми има му много. Да не говоря, за всекидневно регващите се за да рекламират "сержер на МУ/ WoW" или продаващите такива....

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2011 20:44

тука сме, но спряхме да влизаме в irc, спряхме като цяло да поддържаме кой знае какво онлайн ядро - повечето от нас са в софия и се срещаме нон-стоп => форума вече не ни е нужен за да си пишеме простотиите.
и аз го помня онова време, даже оная вечер покрай логовете дето беше постнал в темата за бисерите пак се сетих и си преглеждах стари логове, оцеляли теми и т.н.

беше яко, щот беше в началото, както с всяко нещо

пример - за последните години 100 пъти почвахме с форумци да играем диабло, но НЕ Е СЪЩОТО като първия път, когато бяхме се сбрали с омегата, хамо, княза и не помня още кои

или пък като първия път, когато играхме Куейк 3 с Нежи, Диста, НОКТИ и т.н.

за нас тва ''култово време'' е отминало и сега се ядосваме, че не е същото, точно както paradox, RIP и останалите ептен стари кучета се ядосваха през 2004-2005, че форума умирал. след 5 години декстъра и останалите newfags от сега ще говорят така за сегашното време на бъдещите потребители :D

Относно статиите и метаморфозата на списанието ... еми, честно казано, от както премина в тоя вариант, не съм и поглеждал кво се случва в раздела за новините, да кажем.
само някви трейлъри гледам, които понякога яко се бъгват :Д
идеята беше да си четеш списанието в кенефа и да киснеш 100 часа вътре, само щото искаш да изчетеш още една статия
и тая идея е мъртва, ''култовото време'' на хартиените списания премина, сега който има лаптоп - да си го носи в кенефа и да чете :D

П.П. така както сме почнали носталгично, би било яко няква тема, в която всеки да си напише какви никове е ползвал през годините, за да направим нещо като форумна хронология / родословно дърво :D

Профил Skype WWW

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 30 Юли 2011 20:55

Еми нормално е нещата да западат. Хайде за форума не мога да се изкажа компетентно, щото влизам от 2 1/2 години, но самото списание следих 5 год. редовно. Шокът ми, че спират хартиеното издание беше доста голям - особено последните 5-6 броя бяха много силни и по нищо не личеше, че му бъде теглен ножа. Но от друга страна, като се замисля, авторския кръг взе да се свива доста - ако през 2005 бяха 20+ авторите, активните през 2008/2009 бяха не повече от 7-8, макар да се водеха общо към 13-15 човека.Което беше първия белег, че нещо му куца на изданието. Пък и статиите някак си станаха по-тъпи - не бяха увличащи, на места изсмукани от пръстите, а за някои игри - Burnout Paradise например - си личеше, че авторът(Иво Цеков, помня) беше играл съвсем малко, беше се огледал из нета за други ревюта, и криво-ляво беше сглобил статийка, колкото да се каже, че има. Ами, аз като човек, който има първите 6 броя на списанието въобще(от 98ма) мога да кажа, че дори тогава, 11 години по-рано(ако съдим разликата между 2009 и тогава) статиите бяха МНОГО, МНОГО по-интересни, увличащи и снабдяващи с информация за конкретната игра. Та, какво стана в крайна сметка?! В момента имаме 2ма активни автори и 2ма, които пишат от дъжд на вятър, сиреч през няколко месеца. Статиите са все по-редки, все по-тъпи, все по-клиширани и все по-скучни. Не помня кога беше последната, която прочетох от край до край.
Да, медията умира. Но форумът никога няма да умре - винаги ще има още и още тъпанари, които да го захранват. PC Mania обаче е в предсмъртни гърчове.
Впрочем, Кире, радвам се, че си ме споменал :oops:

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 30 Юли 2011 20:57

Сайта си върви много добре, как ще умира :)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2011 21:28

Аз следя списанието от около 5 години вече, форума само от 1, но наистина мога да кажа, че качеството на статиите запада. Все по-малко са и някак си написани без желание. Само г-н Цеков и г-н Тодоров пишат по 2-3 статии на месец и от време на време Лили Стоилова се обажда за някой куест/приключение и това си е. То вярно е че гейм индустрията леко замира и започват да излизат купища некачествени заглавия и продължения на предишни такива (които в някой случаи се оказват разочарование), но това според мен съвсем не е повод и тази медия да отива към своя край. Даже не знам дали ще дочакаме ревю на F.E.A.R 3.
Относно форума не мога да дам компетентно мнение, но ми се вижда пълен с тролове и хора които вместо да дадат отговор на даден въпрос предпочитат да те напсуват за това, колко си тъп че не знаеш. Е има и някои пичове готови да помогнат като Минотавъра, Danivanov, и iddqd, който ми помогна с модовете за дърти игрици.
За изказването на ОП относно думи като "геймка", "хрумка" и "джитка", те се използват от авторите на PC Mania още от доста одавна (чета статиите от списанието, качени на сайта доста често :) ) и лично аз нямам нищо против използването на малко по-разчупени изрази.

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2011 21:33

Кирето ми припомни как преди около 5-6 години nlight поддържаше един CS сървър, където във форумното меле се включиха над 15 човека.

Списание PCMANIA не чета от началото на 2006 - оттогава някъде ми е последния брой. Причината е, че се загуби тръпката от гейминга заради комерсиалните заглавия с величествени изисквания, както и стотиците интернет източници, от които мога да се информирам уби всякакво желание да чета статии от което и да било гейминг списание. Предполагам и рокадите в екипа на PCMANIA не ми се понрави, но не бих казал, че това е съществено, тъй като поради горните причини едва ли в настоящето бих прочел и ред от статия за компютърна игра, а бих предпочел да изгледам един бърз трейлър в ютубата и да си създам собствени впечатления без риск да изпадам в колизия с мнението за съответната игра на автора на статията. Или в краен случай бих се доверил на геймспот или нещо от сорта, просто защото нещата са на несравнимо по-добре изпипани.
Относно разцепването на форумните раздели навремето и аз не бях голям поддръжник на тази идея, но откакто го направиха някак си се свикна и не виждам някакви съществени неудобства.
За упадък и отъпяване на форума аз лично бях пуснал тема през 2004, ако не се лъжа... Оттогава (а сигурно и преди това) е имало десетки такива теми. Обяснявам си това, че форумът не е така забавен и интересен с факта, че вече е поизчерпил капацитета си. Възрастта на активните потребители във форума (а и като цяло във всички български интернет форуми) постепенно нарастна и колкото и да се правим на идиоти, за да е забавно, понякога не се получава именно заради натрупаните годинки на повечето от нас. Честно казано, не съм забелязал нови потребители с някакъв потенциал да внесат свежест или някаква креативност във форума, а навремето правихме много форумни игри, мрежи, irc сбирки, творческият форум бе в разцвет и всеки успешно или не толкова успешно беше показал нещо от себе си. Все пак това за мен винаги ще е един от най-готините форуми, защото за мен той си има история, а и имам честта да познавам някои доста готини хора от тук, може да се каже, че освен тонове простотия има и интересни мнения, от които да се информираш.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 30 Юли 2011 21:43

През последните години се отказвам от форума поне 10-20 пъти.Сега вече е различно, нещата просто не вървят.Темите са скучни и няма нищо весело в глупостта.Влизам колкото да видя до къде пълзи работата.

Честно да си кажа имам голямо желание да напусна завинаги, но има много хора заради които си заслужава да се остане и те старите пушки.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2011 21:46

имаше такава тема киро, форумна енциклопедия нещо си

Профил

Публикувано на: 30 Юли 2011 22:25

Аз още помня един тип, дето правеше динозавърски скелети от тесто и също така някакви по някакви кланове с [ей такива скоби] бяхте луднали всички...

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2011 22:27

Сунай написа:

верно бе, деба
чейте да ви я линкосам тука, да си приповним :

http://pcmania.bg/phpbb3/viewtopic.php?f=1&t=47464

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 31 Юли 2011 01:06

Дано не я изтрият тая тема, искам да постна, обаче сега не мога :Р ще едитна утре I hope :D

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Публикувано на: 31 Юли 2011 01:14

Stylized Corpse написа:
Сунай написа:

верно бе, деба
чейте да ви я линкосам тука, да си приповним :

http://pcmania.bg/phpbb3/viewtopic.php?f=1&t=47464

Я, навремето съм имал никнейм Каручко. :)

Профил

Публикувано на: 31 Юли 2011 11:50

И във форумната енциклопедия "†Soul Hunter† винаги е бил единствен и неповторим".

Тези дни не съвсем, но все пак. :)

Профил

Аватар
В момента играе: 4chan
Публикувано на: 31 Юли 2011 14:13

За мене PCmania умря когато ми банаха акаунта от 2005 с +2000 мнение на връх една нова година. Толкова много бисери затрити за някаква тъпа админска грешка. От тогава влизам чат пат, но рядко пиша. Най-много да се заяда с някой, защото ми е тъпо.
Форума найстина е мъртав. Минаха златните времена, а повечето съфорумци едва ли ме помнят. Едно време от този форум излизаше най-доброто OC в българската мрежа. За повечето хора PCmania е останала като спомен за едно хартиено списание.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 31 Юли 2011 14:59

Помните ли как хакнаха сайта :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2011 15:07

Много правилен оригинален пост. Имаше време, в което PC Mania беше не най - добрата, но една от качествените медии. В последните години обаче коментарите, форума, че даже и статиите приличат на коментари под чалга клипче във vbox7. Шейм он ю!

Hail and Kill!

Профил WWW

Аватар
В момента играе: 4chan
Публикувано на: 31 Юли 2011 15:19

Vermic написа:
Помните ли как хакнаха сайта :lol:

Пак на нова година :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми