Автор |
Съобщение |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 15 Яну 2011 22:21
Спорихме през деня с моя скъп приятел Муута, отживелица ли е телевизията. Според него, единствено бабички и разни бебета я гледат все още, според мен си е все така разпространенa сред масовото население, както беше и преди 10 години, да речем. Какво е ВАШЕТО мнение? Нарочно не включвам 2012/барай меча като опции в анкетата, да ме прощавате, ама сериозно ви питам... Мууте, виж си шибания фейс!
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 15 Яну 2011 22:27
Я ми кажи кой е тоя да ходим да го редим Иначе, съвсем не мисля че е отживелица. Това че някои хора живеят пред компютъра си и се информират от там, не означава че болшинството НОРМАЛНИ хора не гледат тв. Не мога да разбера каква е тази злоба към телевизията напоследък - верно, има адски много предавания, които спомагат за моралния ни упадък, но от друга страна винаги има и нещо интересно за гледане; естествено изключвам Дискавъри, Енимъл Планет, НГ и т.н., които са си култ, говоря по-скоро за този тип телевизии, които обхващат много сфери от живота. Според мен ти си прав, но мога да ти кажа, че преди 10 години е било разпространено, защото компютър (и то с интернет) не всеки сульо и пульо е можел да си позволи.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 15 Яну 2011 22:29
m00t ми е скъпичкия приятел. Иначе съм напълно съгласен. Вярно е, че има много предавания, които не стават за нищо и изобщо не бива да намират място в медиите, но пък заради стойностите телевизии(които ти си изброил) + Фашън ТВ, си заслужава. А и друго си е да очакваш всеки ден, по едно и също време своя любим сериал.И не говоря за турските такива 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 00:22
Dexter написа: m00t ми е скъпичкияТ приятел ai onestli dunno wat he iss tolkin abaut denik написа: Дискавъри, Енимъл Планет, НГ и т.н.
Повечето им предавания могат да се свалят и от Замунда. Предимства - гледаш ги, когато искаш, паузваш ги, когато решиш и можеш да върнеш, когато искаш да видиш нещо отново. Да не говорим, че гледаш това, което влиза в интересите ти. А и друго си е да си свалиш три сезона от своя любим сериал и да ги изгледаш, когато имаш време. Лятото за 2 дена изгледах The Big Bang Theory. Точно фешън тиви е пълна безсмислица при наличието на интернет. Всъщност почти всички програми са такива. За омразата към телевизията (говоря предимно за този тип телевизии, които обхващат много сфери от живота, но не само) - освен това, което ти каза, освен, че това е невероятно успешна машина за промиване на мозъци и масова манипулация, която е изцяло в ръцете на хората с власт, освен, че виждаш и чуваш не това, което искаш, а това, което определени хора искат да видиш/чуеш... Всъщност, майната му, който иска, нека се оставя да бъде жертва и роб, контролиран от по-умни(хитри) от всички нас хора.
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 00:35
Цитат: виждаш и чуваш не това, което искаш, а това, което определени хора искат да видиш/чуеш... писах курсова работа на тази тема, която въпреки че беше насочена към фейсбук, доста сериозно загатнах и за този елемент в медиите като цяло виж, и ти си прав - и аз така за около седмица изгледах всичките 6 сезона на How I Met Your Mother имаш си замунда, имаш си всичките тези новинарски сайтове и т.н., но просто телевизията е институция, която няма как да бъде разрушена. Нещата се повтарят - при появата на радиото са предвиждали края на вестниците, при появата на телевизията са предвиждали края на радиото - сега е нормално с появата на интернет да предвидят края на телевизията, но това просто няма как да стане 
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 01:05
Няма да стане лесно, много хора не искат да приемат истината, че десетилетия наред мозъците им са били промивани и просто ги устройва да си седят на фотьола и да бездействат, мислейки си или, че научават нещо полезно/интересно, или, че това е най-забавното нещо, което могат да правят в дадения момент. Горките хора, наистина ми е жал за тях. Те не са виновни, че от малки мозъчетата са им били промити. Все още не осъзнават, че е техен изборът дали да гледат телевизия или не. Цялата ми рода е адски зарибена по тази простотия. Единствено надежда виждам в младите поколения, които като че ли са по-отворени към алтернативните начини за забавление/информиране, където не че няма никаква манипулация, просто се свежда до минимум тъй като в повечето новинарски сайтове всеки може да остави какъвто си иска коментар под всяка новина и обменът на информация е много по-свободен. Аз точно по тази тема писах съчинението си по английски на изпита за CPE, за радиото, телевизията и интернета. Общо взето въртях около това, което сега написах. denik написа: писах курсова работа на тази тема, която беше насочена към фейсбук За какво ставаше дума за фейса? Тази тема, по един или друг начин, засяга всички и ми е интересно какво си писал. Всъщност мога да създам и отделна тема...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 01:14
Дали е отживелица, не не бих казал . Но също така не е толкова популярна колкото в началото на века да кажем. Иначе аз спрях официално да гледам телевизия, когато дублираха Cartoon Network на български. Но пазя топли спомени от вечерите в хола, когато цялото семейство се беше събрало пред телевизора и гледаше новините по Канал 1 .
___________________________________ Olim bonum nec malum est cognitionis principium.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 01:45
Малко по малко губи популярност, като вестниците, които между другото са все още доста четени в Женева, понеже има два безплатни ежедневни (или на два дена излизаха, не помня), които са разпростанени из цялата република по автобусните спирки, а и не само. Ето нещо почти по темата - http://www.youtube.com/watch?v=3adw9oLBkBI
|
|
|
|
 |
Ред
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 02:06
Гласувах ДА и после чак видях колко тъпо си задал анкетата. Жалко ,че не мога да си изтрия гласа. Старомодна ли е - да Умира ли - не Тъп ли е декстар - заслужава отделна тема.
|
 |
indigo
|
 |
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 08:58
tv fags status: [ ] told [ ] not told [x] living in the 90's Вчера с баща ми гледахме Челси - Блекбърн онлайн, HD и с качествен руски коментар На полувремето влязох в 2-3 спортни форума и му превеждах какви лайна се пишат, вече е истински кийборд файтър. Dad, am proud.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
 |
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
 |
В момента играе: Всичко без аниме игри
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 09:10
еми принципно националните телевизи са шит също така и всичко в тях(гей брадър, блоу джоб идол, фагландо сцена на педалите и тн.) но други телевизи като ФОХ КРАИМ и ЛАИФ те са хубави щото има интересни предавания па за новините да не говорим там е направо кошмарно те за друго освен Цитат: На маргина брачет от линя на брачеда на баба му се зби с случаен миновач на улицата. Там той му разби главата, простреля го в бъбреците и му счупи гръбнака. Сега този човек цял живот ще е инвалид а брачеда на маргина получава 2 години ОСЛОВНО. А сега към главната новина бутнаха нелегално построения кенеф в градинката на бургас...
Drecher написа: От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
|
|
|
|
 |
Der Meister
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 10:07
нет > тв, защото при нета: 1. мога да гледам в hd формат; 2. мога да гледам когато аз си искам и да спирам/паузирам/връщам назад; 3. няма реклами; 4. няма гаден дублаж на филмите; 5. не ми промиват мозъка 
|
|
|
|
 |
R@Z0R
|
 |
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 11:17
Аз тегля неща от нета само и единствено заради гадния дублаж на български. Някой май го беше казал по-горе, и аз спрях да гледам телевизия, откакто CN го преведоха. Иначе това с промиването на мозъка се решава със здрава доза непукизъм. ХД не обичам, щото съм старомоден(монитора ми не е ХД). А дали ще умре...трябват й още най-малко 200 години, за да умре. По-трудно е да отучиш хората от нещо старо, отколкото да ги научиш на нещо ново. Пък и дават интересни филми от време на време.  Това, че не мога да си ги паузирам хич, ама хич не ми пречи(глезотии).
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 12:17
Абе вие добре ли сте бе?!Телевизията никога няма умре.Тя ще надживее всичко :/ освен 2012!
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 12:49
Дали е старомодна - да старомодна е, дали е отживелица -не мисля. Това са според мен две различни неща.
Аз лично не гледам телевизия от години. Но примерно майка ми гледа. Под "не гледам телевизия" имам предвид, че не сядам пред телевизора. Иначе гледам телевизионни предавания на компютъра. Разликата е, че интернет поколението е свикнало да получава всичко колкото и когато поиска, докато поколението на телевизията е свикнало да сяда в точно определен час и да гледа любимото си предаване. Иначе телевизиите и другите класически медии не вярвам да изчезнат, най-малкото защото в тях е концентрирано качеството на продукцията - най-добрите специалисти, най-голямо финансиране и т.н. Но вече повечето телевизии имат възможността да бъдат гледани и онлайн. Например понякога гледам новините на БТВ. Но го правя на компютъра в удобно за мен време, а не точно в 19:30, като преди това изгледам 15 минути реклами. И като стана дума за рекламите те са може би основния фактор да загърбя телевизора. Просто не си заслужава при положение, че може да гледаш същото нещо на компютъра без да си губиш времето. Вярно, че и в интернет има реклами, но те далеч не са толкова досадни. Горе долу това ми е мнението.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
Vermic
|
 |
В момента играе: опаааааа
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 13:20
Новини гледате ли въобще?Предавания тип Господари на ефира комиците?
___________________________________ Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
|
|
|
|
 |
vanmx
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 14:40
В тоя форум има вече поне 3 такива теми, една такава аз бях пуснал.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 17:04
Телевизията няма как да умре. Нормално е интернетът да е по-разпространен и може би, предпочитан, но това не значи, че можем само с него. Има неща които е много по-приятно да бъдат гледани по телевизията. Например колко от вас биха предпочели да гледат мач на компютъра с руски или китайски коментар и по-скапано качество, пред това да го гледат на телевизора с български коментар, хубаво качество и без лаг?
|
|
|
|
 |
Dexter
|
Футболен разбирач |
 |
|
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 19:44
Не аз съм с промития мозък, а тия които не могат да живеят без Интернет и HD са... Вижте сте кви сте лигльовци - имам чувството, че ако един мач не е на ХД, вие няма да го гледате. Що не си заврете модемите в трибуквията?! Да не говорим, че ако си достатъчно интелигентен няма как телевизията да ти промие мозъка. Мууте, ти специално какво ми се правиш на разбиращ?! Сам казваш, че не гледаш телевизия, а ми изказваш компетентното си мнение как промивала мозъци. Пак пишеш наизуст, пак са глупости прочетени в Интернет, тотално неверни при това... Също така си чалгар. Ама да не останете с впечатлението, че аз не гледам нищо в Интернет?! Напротив, даже в момента си гледам Валенсия - Депортиво от испанското първенство, обаче сто пъти предпочитам да го правя пред телевизионния екран...
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Старомодна ли е телевизията? Публикувано на: 16 Яну 2011 22:16
Dexter написа: Да не говорим, че ако си достатъчно интелигентен няма как телевизията да ти промие мозъка. Това просто не е вярно. Да ти обяснявам ли защо? Dexter написа: Мууте, ти специално какво ми се правиш на разбиращ?! Сам казваш, че не гледаш телевизия, а ми изказваш компетентното си мнение как промивала мозъци. Пак пишеш наизуст, пак са глупости прочетени в Интернет, тотално неверни при това...
Първо, до преди 3 години и аз си гледах ТВ като старците днес. Само че определени обстоятелства успяха да ме откажат от този порок и съм доволен от това. Второ, за да не кажеш, че разполагам със стари данни, баба ми постоянно пуска телевизора и чувам каква идиотщина се лее от една страна и каква мощна пропаганда от друга. Трето, ти говориш неща, които си чул от телевизора от някоя програма при положение, че всичко е под строгия контрол на държавата (разбирай - мафията, но това е друга тема). Аз говоря неща, които са плод на впечатление, събрано от десетки най-различни сайтове, след изчетени стотици, дори хиляди свободно изказани мнения и най-вече, след разговори с истински хора от едно нещо, наречено Реален Живот. Трябва да си сляп, за да не стопляш какво става около тебе. Това, че се опитвам да се абстрахирвам от някои неща и да се концентрирам върху моя живот и личните цели (разбирай - излизане от тая пародия на държава), не означава, че съм със затворени очи. Не че не обичам родното, просто ме дразни. Като повечето роднини, сеш'се. И ако това го приемеш като заяждане или нещо подобно, наистина не се заслужава да те убеждавам в каквото и да е. Айде да се направя още един път на разбирач, като кажа "със здраве"!
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|