Днес ще споделя малко за рисковете да караш с отворени прозорци...
По принцип обичам да карам с отворени стъкла през лятото, особено в града, вместо да съм с климатик. Това обаче крие своите рискове.
Първият неприятен инцидент който имах преди години, още с предишната ми кола е че ме окъпаха

Ако е валяло и има локви трябва да внимавате. Веднъж се разминавах с един и явно е имало дълбока локва защото изпрати право в отворения ми прозорец огромна вълна която ме окъпа целия
Втория инцидент ми се случи наскоро и е нещо за което по-трудно може да се досетите, докато не го изпитате на гърба си. Говоря за МОТОРИСТ, който може да ви спука тъпанчето. Случи ми се на кръстовището на румънското посолство. Чаках си на светофара и няколко мотора минаха покрай колите, както си правят обикновено. По принцип на повечето мотори ауспусите са ниско долу и това е с причина. Но този беше от педерастките модели на които ауспусите са им щръкнали до гъза, което ако стоите в автомобил е точно на нивото на ухото ви. Та онзи се изряза точно когато ауспуха му беше на около 5см от ухото ми. От тогава видя ли/чуя ли приближаващи мотористи си затварям стъклото.