Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Medal of Honor:Breakthrough, HoMM 3, Call of Duty 4 MW, Diablo II (The Fury Within mod)
Заглавие: LCD vs Plasma
Публикувано на: 22 Яну 2007 08:56

Надявам се да ми помогнете при избора ми на TV, като ме насочите към какъв вид технология да бъде (с предимства и недостатъци), че съм леко объркан от мненията които четох в някои специализирани издания (едните казват Plasma, другите LCD)... Моля ви помогнете :?

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2007 10:47

Миии ЕлСиДи-то е по-евтино и по-перспективно (според мен), но изчакай година-две...защото:
1. До тогава високоразделителните ТВ-та ще поедтинеят.
2. До тогава в БГ-то и ще се наложи европейския стандарт за високоразделителна телевизия и ще имаш реална полза от такъв телевизор, засега ползата е само при гледане на ДВД-та.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2007 11:19

AlShu написа:
Миии ЕлСиДи-то е по-евтино и по-перспективно (според мен), но изчакай година-две...защото:
1. До тогава високоразделителните ТВ-та ще поедтинеят.
2. До тогава в БГ-то и ще се наложи европейския стандарт за високоразделителна телевизия и ще имаш реална полза от такъв телевизор, засега ползата е само при гледане на ДВД-та.

По тая логика като искам да си купя кола да изчакам 50 години и тогава ще си взема по-хубава.

По темата виж тези линкове:
http://www.yogo.bg/show_article.php?a_id=58
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=80994

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Medal of Honor:Breakthrough, HoMM 3, Call of Duty 4 MW, Diablo II (The Fury Within mod)
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2007 13:00

Много благодаря пичове за полезните съвети и информация, след като прочетох всички страници от втория линк (с форума), още повече се обърках май... :D

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2007 13:19

Golqmoto pile, пътищата в България няма да се променят чак толкоз много за много години напред (прекали с тези 50 години)...докато за разни технически новости човек винаги е ПРИНУДЕН да разполага с най-новото, а в момента у нас все още се работи предимно със стари ТВ формати...
А моето мнение е - че цените на HD телевизорите са все още неоправдано високи

Профил

Заглавие: Re: LCD vs Plasma
Публикувано на: 22 Яну 2007 19:29

Тъй като "съм бил некомпетентен" ще си изтрия мнението...

П.С. а това че нямате представа за какво става въпрос е съвсем ясно...

П.П.С. а че Панасоник са най-добрите пазми на нашия пазар, също няма спор, но... абе мир да има... просто ще замълча

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2007 21:38

AlShu написа:
...засега ползата е само при гледане на ДВД-та.

Всъщност не. DVD-тата не са с HD качество.

По темата...

Виждам тук има доста запознати хора. Никой от тях не знае, че разликата в цените на LCD телевизор със и без HDReady е малка.

И честно казано никъде не съм виждал някой да казва, че от техническа гледна точка плазмата е по-добър избор.

HD технологията е широко разпространена в света. Просто в България не е. И не се надявай на голям избор в предлаганите "цифрови" пакети от кабелните оператори. Поне при мен (ЕКК) има едва 10-15 струващи си 7-те лева отгоре програми, и наблъскани какви ли не италиянски/френски/кетайски програми. Рано е още. След година две може и да видим подобрение...

Аз лично ти препоръчвам LCD. От опит знам, грешка няма. Но каквото и да избереш, телевизора ти ТРЯБВА да е HDReady. В HD технологията е бъдещето. Няма смисъл да си купуваш хубав телевизор сега, ако не е HDReady, защото ще трябва да го сменяш след 2-3 години.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2007 22:01

gospoTTT_boK написа:
The Grim Reaper BG написа:
Надявам се да ми помогнете при избора ми на TV, като ме насочите към какъв вид технология да бъде (с предимства и недостатъци), че съм леко объркан от мненията които четох в някои специализирани издания (едните казват Plasma, другите LCD)... Моля ви помогнете :?

Бих те посъветвал да си земеш плазмата, а не ЛСД, ако ще гледаш тв, защото ЛСД-тата нямат добър тунер и винаги образът от кабелната тв е скапан... плазмата поне го предава горе-долу добре... а а ХД-ако искаш си земи, макар че ползата засега ще е минимална...

Ха,какви глупости говориш,бе?!?
Плазмите били с по-хубав тунер,затова са по-хубави от LCD.Аз лично съм с едно LCD от 3 години вече(Prestigio P172W) с вграден ТВ тунер.Хем монитор.хем ТВ.Мога да ти кажа,че за тези 3 години съм се скъсал от играене и гледане,а монитора дори не е помръднал.А качеството на кабеларката е супер.Сега съм на ITV Partner,ама нещо е скапано.
П.П.LCD имат по-голямо качество на изображението.
П.П.LCD са доста по-малки на габарити и размери.
П.П.Плазмите се "износват".Някои модели имат определен живот.Примерно 35 хиляди часа и плазмата увяхва.
П.П.Имам Sony LCD KDL42" HDReady вкъщи и приятел на баща има Panasonic Viera Plasma.Мога да ви кажа,че LCD-то е в пъти по-добре на качество(е,все пак е Сони,де.. 8) )

Ако обичаш недей повече да се изказваш неподготвен.

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 22 Яну 2007 22:10

RudeB[]x™ написа:
П.П.Плазмите се "износват".Някои модели имат определен живот.Примерно 35 хиляди часа и плазмата увяхва.

Сега ти се изказа неподготвен. Всички телевизори се износват.
Не се замисляш колко много са 35000 часа. Ако телевизора е включен 12 часа в денонощието, имаш 8 години живот. Пресметни си го сам ако искаш. Толкова е. И никак не е малко.

А че gospoTTT_boK е изписал пълни простотии спор няма.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2007 22:24

The Grim Reаper написа:
RudeB[]x™ написа:

Сега ти се изказа неподготвен. Всички телевизори се износват.
Не се замисляш колко много са 35000 часа. Ако телевизора е включен 12 часа в денонощието, имаш 8 години живот. Пресметни си го сам ако искаш. Толкова е. И никак не е малко.

А че gospoTTT_boK е изписал пълни простотии спор няма.

Може би са много,но ЛСД обещават вечен живот.Така.Мойто ЛСД е на 3 и половина години вече.Като си представиш,че лятото работи по 16 часа всеки ден(плейване на компа(УоУ...)) и отделно като гледам ТВ на него...натрупва се доста време.А плазмите с времето почват да се износват.Не се развалят изведнъж.Първо почват мъртвите пиксели,после снежинките и така...

П.П.Според мен трябва да си всемеш ЛСД.Да е с HDReady,40 инча най-малко(иначе няма кеф),да има и аналогов и цифроф тунер и според мен марката да е Сони :D

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 22 Яну 2007 23:22

Не се научихте, че истината е в цифровата телевизия ;)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Яну 2007 09:05

Много благодаря за всички мнения - със сигурност ще го използвам като монитор за компютър, за да гледам филми, и понеже съм с цифрова кабелна, надявам се че всичко ще е ок, засега съм се спрял на този модел http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09022319, може би не съм се насочил към правилната марка или модел, но със сигурност ще разнообразя полето на избора си преди самата покупка... Още веднъж благодаря...

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Заглавие: Re:
Публикувано на: 22 Фев 2014 17:55

Wong Fei Hung написа:
Много благодаря за всички мнения - със сигурност ще го използвам като монитор за компютър, за да гледам филми, и понеже съм с цифрова кабелна, надявам се че всичко ще е ок, засега съм се спрял на този модел http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09022319, може би не съм се насочил към правилната марка или модел, но със сигурност ще разнообразя полето на избора си преди самата покупка... Още веднъж благодаря...

Ей, майка ви шееба, разбирачи!!! Плазмата е по-скъпа (все по-малко производители я произвеждат), но на телевизия предава в пъти по-добре! За филми е горе-доле еднакво, но за монитор трудно се прави... Но в момента бъдештето е на ЛЕД технологиите...

п.с. Плазмата се износва... Ебахта у смишника!!! Дришняр, плазмите и двете унас бачкат поне по 10 часа на ден, като едната е поне на 5-6 години и си бачкизъм перфектно...

П.п.с. УМРЕТЕ В ЛАЙНА ВСИЧКИ, КОИТО МИ ПРОТИВОРЕЧИТЕ!!!

П.п.п.с.
Spoiler for :
А О Т И С Т И

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2014 18:55

Случайно така да забеляза, че темата е от 2007-ма ? :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2014 20:25

Остави го тоя тъпир,вероятно дори не знае, че плазми не се произвеждат, щото са забранени

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 22 Фев 2014 21:01

Дейба, колко още теми ще вдигнете отпреди години бе... Уж само оня васето прави такива лайна, ама и други почнаха :?

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Със самолетчета :)
Публикувано на: 23 Фев 2014 17:00

The Wolf написа:
Дейба, колко още теми ще вдигнете отпреди години бе... Уж само оня васето прави такива лайна, ама и други почнаха :?

Мълчи бе, дришняр! Редовно се правя на археолог... Така че си ЕБИМАЙКАТА!

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста

Профил

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 23 Фев 2014 17:05

Тоя багериста е поредния желаещ за бан от сайта гледам.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com