Най-накрая се стегнах и прочетох първи том на Shin и 14-ти брой на Shogun.
Shin 1
Картинките са много хубави, бекграундите страхотни, а екшън сцените разиграни прекрасно.
Сюжетът обаче не ме кефи. Имаме стандратното - някакъв силен тип дето се прави на слабак губи най-близките си и навлича прокрятие...резултатът е маса сцени със секс и насилие...Усеща се нещо, като Berserk влияние (или някаква подобна манга), но липсва философската дълбочина.
Самите автори в бонус материалите си признават, че обичат да прекаляват с емоциите...но с художествена цел. Мен обаче това не ме радва.
Shogun 14
All In, BB Project и Pen Dragon бяха с добри глави.
Kairi обикновено го скипвам, но в този брой имаше бонус материали. Те включваха единственото интересно нещо до сега по темата - няколко четирипанелни самоиронични комикс-стрипа за проблемите по съзваването на Kairi. Имаше и дълга-предълга статия за корените на Kairi. Това което ме шашна е колко на сериозно се взимат авторките му. Вместо стандартния набор от душевна урудливост, която обикновено забавлява женската публика

, те са се опитали да сложат реализъм (при това тяхна собствена силно изкривена версия)...правейки нещата още по-неестествени

. Сега, някой може и да му се радва на този комикс, на ако е възможно на мен ми стана дори още по-противен.