Rostik79 написа:
Ако сметката е левова не можеш да внесеш долари. Можеш да внесеш примерно в брой долари да захраниш сметката, които като ти ги преведет по ЛЕВОВАТА сметка, автоматично ги превалутират в лева по актуалния курс долар-лев. Лихвите за различните валути са различни и затова не може в една сметка различни валута. Прави са били от банката.
Друг въпрос е, че ДСК са абсолютни измекяри с некомпетентни служители и тромава структура.
Какви лихви на дебитна карта бе мой? Тази сметка не е депозит, а метод за безналично плащане. Няма лихви по нея.
High_voltage написа:
Какво, какво, какво??
Не знам какво всеки е тръгнал да се прави на експерт и да маскира невежеството си като нарича Widowmaker тъпак. Аз за пръв път чувам за подобно нещо. Моята карта не е обвързана с никаква валута. Можеш да вкарваш каквото си искаш и да теглиш каквото си искаш. (е, поне от основните валути)
Сигурен ли си? Като вкараш картата в банкомата те пита какви пари да изтеглиш? И в картата имаш наведнъж няколко вида валути? Или просто в банката продаваш валута по текущ курс, която ти влиза в картата, и ако си в чужбина плащаш малка трансферна такса и вадиш евра от левова сметка? При всяко положение, в картата ти по всяко време има само една и единствена валута. Дори когато от АТМ прехвърляш пари от сметка в левове в сметка в евра, на практика вадиш пари, правиш една покупко-продажба към другата валута по текущ паритет, и ги внасяш в другата. Две валути в една карта няма.
Иначе да, ДСК са си скапаняци, не знам защо работите с тях. Най-мразя дърти лелки касиерки, на които си даваш парите, а те се чудят как да се заядат. Просто не ми е приятно да влизам в банка, в която охраната е по-любезна от касиерките.
Аз съм си най-доволен от ЦКБ и Райфайзен и само с тях си работя.