Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: На Оня свят...
Публикувано на: 12 Апр 2020 11:07


На Оня свят... e ролева игра, включваща система от механики и игрова вселена, вдъхновена от античността, средновековието, ренесанса и народни приказки - предимно български, но не само. За незапознатите с този тип игри - хвърлете едно око на въведението. Ето го и игровия дневник към играта.

Ето и няколко географски карти от света на играта с по няколко думи за всяка:

Хабилеа
е най-големият континент на света, зает от опасни джунгли, безмерни пустини и жарки савани. Правете си асоциации с Lut Gholein от Диаблото, чернокожи диваци-човекоядци, вуду вещици, А-а-арабските но-о-ощи с кервансараи с кръшни кючекини и, естествено, древен Египет.

Орхонг е втората по големина област в игровата вселена. Тук ще срещнете орди на степни номади-завоеватели, династични шогунати по изолирани острови и султанати на екстравагантни махараджи със сектантски храмове на обречени из подземията на палатите им.

Латинейският архипелаг е почти изцяло подвластен на Самовластната Латинейска теокрация, чието Свещено Кредо обожествява Единството и Задружието на поданиците Й. Религиозните фанатици от Сивото жури обаче са изправени пред сериозно предизвикателство в лицето на Съпротивата...

Сирильско краище пък е вдъхновено от средновековието в източна Европа - суеверни крепостни селяни, шепнещи ужасяващи истории за кръвожадните си господари на изумени и отвратени странници от далечни земи, хайдути в горите и казаци из полята, чалдисани царе и царини, интриганстващи боляри и самозабравили се калугери...

Огам е втората най-малка местност в света, но първата най-мъглива и дъждовна. Тук живеят племена на горделиви и буйни войни, а в дъбравите се събират друидски кръгове. Почерпено е вдъхновение и от легендите за крал Артур и комиксите за Астерикс.

Футарк се намира далеч, далеч на север. Оттук в плоскодънните си кораби отплават на плячкоснически пътешествия сурови варвари-езичници. В миналото част от предците им са се отцепили от клановете си, за да поставят основите на крайбрежни кралства, развили се главно посредством търговия и дипломация, а в днешно време превърнали се в богати, но и упаднали общества...

Ето го и целия свят. Както ясно се вижда, няма претенции да предлага нещо кой знае колко оригинално, а по-скоро да обедини готини, добре познати trope-ове.

Най-характерните особености на играта:

1) Динамично действие и интуитивни, лесни за надграждане правила.
Преговорите са напрегнати, а битките - бързи и смъртоносни. Възможностите за развитието на героите са с отворен край, ограничени единствено от въображението на играчите и разказвача.

2) В игровата вселена няма осезаема магия като fireball или chain lightning.
Има заместители за почти всички класически заклинания. Вместо fireball, алхимиците могат да приготвят взривни смеси, вещиците могат да проклинат, замествайки ефекта на fear, оракулите могат да изкопчат тайна информация от разказвача чрез ясновидство, а свещениците да му отправят молитва за ''божествена намеса". Нещата обаче напълно се променят за героите, попаднали ''на Oня свят'' - те вече могат да разговарят с животни и да се вселяват в тях, да левитират, да призовават природните стихии от нищото, да се бият с лами, змейове, караконджули, кикимори и прочее. За останалите просто изглежда, че са се чалдисали, но ако заклинанията им са успешни на Оня свят, ефектът им повлиява и на действителността под формата на някаква случайност или съвпадение.


Профил

Заглавие: Re: На Оня свят...
Публикувано на: 12 Апр 2020 13:21


deleted :arrow:


Профил

Заглавие: Re: На Оня свят...
Публикувано на: 13 Апр 2020 08:27


deleted :arrow:


Профил

Заглавие: Re: На Оня свят...
Публикувано на: 13 Апр 2020 12:05


deleted :arrow:


Профил

Заглавие: Re: На Оня свят...
Публикувано на: 13 Апр 2020 14:28


deleted :arrow:


Профил

Заглавие: Re: На Оня свят...
Публикувано на: 13 Апр 2020 15:22


:lol:


Волтажче, престани да спамиш, да не предам папката с всичките ти отбрани психопатщини на съответни власти

Ще кажа й на Рико, че го наричаш жена, да те набие :lol:


Профил

Аватар
Регистриран на:
30 Юли 2005 19:49
Мнения: 6066
Заглавие: Re: На Оня свят...
Публикувано на: 15 Апр 2020 12:19


репортнат си as usual


Профил

Аватар
Регистриран на:
18 Дек 2016 16:45
Мнения: 306
В момента играе: Soldier of Fortune, Vivisector: Beast Within
Заглавие: Re: На Оня свят...
Публикувано на: 15 Апр 2020 19:43


Кефя се на картите, брат. Изглеждат ниво Cartographers' guild

___________________________________
"Carthago delenda est"


Профил

Заглавие: Re: На Оня свят...
Публикувано на: 16 Апр 2020 06:52


Тенкс :D правени са с Wonderdraft - за разлика от Incarnate, която е subscription based, тази е one time purchase и лично мен стилът и възможностите й ме кефят повече.


Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com