Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Петък вечер
Публикувано на: 04 Дек 2015 18:00


"Искаранов, заклевате ли се че ще разкажете истината и само истината?"
"Заклевам се."
Гласът ми прозвуча кухо в смълчаното помещение. Камерата се спря на лицето ми и думите дойдоха сами. Сякаш не говорех а преживявах всичко наново и спомените ме отнесоха...


Завърших скицата и се отдръпнах да се възхитя на работата си. Уродливото човече на листа ми намигаше весело, а ръчно написаното "работник на годината" имаше не по-малко гротесков вид. Изпълнен с гордост изправих табелката на бюрото си и осъзнах, че имам публика. Един от шефовете ме гледаше навъсено и се помъчих да прикрия новият шедьовър в изобразителното изкуство.

Въздъхнах уморено и вдигайки насмешлива наздравица отпих от чашата си. Е, той разбира се нямаше как да знае, че кафето беше добре подправено с уиски, но киселият му поглед беше многозначителен.

"Къде е месечният отчет, Исаранов?" Гласът му определено можеше да накара бременна крава да пометне. "Войкова трябва да го има. Пък и мислех, че съм ви включил в имейла?" Лицето му светна, сякаш си беше спомнил нещо и се отдалечи без да ме удостоява с повече внимание.

Обърнах се да се полюбувам още на творението си и отпих поредната щедра глътка. Петък. Определено е любимият ден на всички и баналността на този факт не беше достатъчна да намали вълнението ми. След толкова скучна седмица нещо просто трябваше да се случи. Въздъхнах и приковах поглед обратно на екрана, където четях една много интересна статия за поведението на цикадите.

И тогава се случи.

Има много версии, за това какво стана през този ден, как те се появиха и каква беше моята роля в цялата история. Всъщност, постъпките ми, макар и подплатени с доста късмет, далеч не бяха героични.

Една от секретарките изхвърча от тоалетната. Беше останала главно по сутиен, а разкъсаната риза висеше на парцали върху дясната и ръка. Хвърли се към първото нещо изпречило се на пътя и - тоест мен - и внезапно се озовах в безспорно приятна, макар и смущаваща ситуация. За нещастие кафиското ми (имах си свое име за напитката) се лисна право върху контакта зад мен. Пращящ шум заглуши изненадания и вой и внезапно токът спря.

"Кристин, какво по дяволите става?" Всички бяха замръзнали и ни гледаха изумени. Тя само изхлипа и понечи да стане. Очите и бяха огромни и оцъклени, а устата и беше разкървавена. Хванах я за раменете и понечих да кажа нещо.

И тогава от тоалетната изскочи нещо... нередно.

Съществото определено имаше хуманоидна форма и човешки ръст, макар че в устата простираща се от ухо до ухо нямаше нищо човешко. Криви зъби стърчаха сякаш от всеки ъгъл, а формата и беше жестока пародия на широка усмивка. Най-стряскащи бяха черната кожа и ципестите образувания по крайниците му, но това, което ме изуми най-много бяха двете напълно нормални (макар и черни) женски гърди.

"Хей, бившата е дошла на свиждане!" - думите се отрониха преди да го осъзная и прозвучаха сякаш казани от друг. Дори се изненадах, когато осъзнах, че съм проговорил. Съществото рязко извърна глава и за момент мярнах зелените му, огромни очи. Не можех да повярвам колко бяха красиви - нефритено зелени, с малки златисти отблясъци. Под пелената от гняв и безумия успях да съзра достатъчно интелигентност, а както по-късно осъзнах - и разпознаване. Със скорост, която не подозирах, че притежава то се засили към нас.

Инстинктите ми за самосъхранение зацепиха секунда по-късно и спонтанно запратих напред единственото нещо, което ми беше под ръка - секретарката. Сутиенът и се бе закачил за часовника ми и вече голото, пищящо момиче полетя право към връхлитащата фигура. Демонстрирайки отново впечатляващата си бързина то я зашлеви още във въздуха. Видях как тя се сгромолясва, а секунда по-късно то вече беше върху мен и огромен, черен нокът задълба в рамото ми.

Изхриптях и направих най-разумното нещо за деня - забих чашата право в устата му.

"Надявах се първо да се поцелуваме."


Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
cron
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com