Форум на PC Mania
https://forum.pcmania.bg/

Wolcen : Lords of Mayhem
https://forum.pcmania.bg/viewtopic.php?f=11&t=72789
Страница 1 от 1

Автор:  the_presator [ 14 Фев 2020 04:15 ]
Заглавие:  Re: Wolcen


Автор:  VALEN7INVS [ 14 Фев 2020 11:47 ]
Заглавие:  Re: Wolcen

Тъкмо и аз щях да пусна тема по въпроса - играта страшно ме кефи и вероятно скоро ще си я купя, макар че подобно на Диабло смятам основно да играя соло и предвид че тук дори дават възможността да се играе offline не знам дали няма да си остана с пиратското копие. Кажете ми все пак, има ли някаква част от контента/ендгейма която да е само MP? Не че не искам да я притежавам и вероятно неизбежно пак ще си я купя, просто ми се иска да капиталайзна на този олдскул офлайн режим. :D

PS
И това е още една игра, чийто сетинг силно ми напомня на Малазанската книга на мъртвите, което е още един голям плюс. :D

Автор:  moroel [ 14 Фев 2020 19:06 ]
Заглавие:  Re: Wolcen

Клипче на скил ъп, ясна е работата-създаване на кънтент според настроението на масите с цел кликове.

Автор:  Gipo [ 16 Фев 2020 00:38 ]
Заглавие:  Re: Wolcen

Аз ще се въздържа от играта. Цената не оправдава качеството, според мен. Следях развитието и чрез клипове и стриймове и тази игра реално трябва да е поне 2 пъти по-евтина от grim dawn.

Автор:  shub niggurat [ 16 Фев 2020 12:25 ]
Заглавие:  Re: Wolcen

Вальо, кое пък ти напомня за Малазана в тая пошла уорхамър / д3 рип-оффка :D Огромни роботоизглеждащи, квадратни нереалистични брони, тъпи чийзи диалози, репилик, кът сцени, сюжет - свободен разказ в 5-ти клас ( ама в ТВУ-то ).

Иначе, играл съм я още в алфа-та - когато беше open world и т.н., въртяща се камера, не знам си кво. Играта е прокълната, не мисля, че някога ще излезе от тоя developer hell, честно. МНОГО ми се иска да я играя кат хората, с приятели, да грайндим нещо дето да не е Path of Exile, ахаха.

Взел съм я за 15 евро някаква промоция, иначе не бих дал 40 или колкото е сега. Предвид видяното през годините и това, че дори 3 дена след лаунч, ние все още НЕ МОЖЕМ да играем. Не знам дали следите, но тая драма с дата лосс и проблеми със сървърите се разтяга от 13-ти още, от петък са в мейнтенанс и по неофициални източници ( но от някъв дев в дискорд ), няма да я пуснат до вторник минимум.

Ако искате да играете сингъл плеър - става, май, но иначе - чакаме.

Единственото, което ми вдъхна надежда през последната фаза от бетата е това колко е MEATY combat-a и как се усеща тежест като замахнеш с двуръкия меч и като смелиш мобовете се чува якия звук на карантия. И ако тоя ендгейм, за който обещават, е наистина толкова разнообразен, ще е с една идея по-разнообразна от Д3.

Оффтопик малко :
Относно Малазана - винаги съм искал да пиша на GGG ( девовете на ПоЕ ) дали черпят вдъхновение от Малазана, защото там наистина се усеща. Може би това е играта, която я усещам леджитли като спин-офф някакъв на книгите, сякаш Wraeclast е далечен континент/остров, заклещен в някой Warren :D

Автор:  VALEN7INVS [ 16 Фев 2020 15:29 ]
Заглавие:  Re: Wolcen

shub niggurat написа:
Вальо, кое пък ти напомня за Малазана в тая пошла уорхамър / д3 рип-оффка :D Огромни роботоизглеждащи, квадратни нереалистични брони, тъпи чийзи диалози, репилик, кът сцени, сюжет - свободен разказ в 5-ти клас ( ама в ТВУ-то ).

Имената, приказките за някаква Република и това че си част от някаква военна единица ми напомни за Дужек и Кампанията на ДженабакЪз. :D
Иначе ясно че тук си говорим за нещо доста лишено от съдържание и е трудно да става въпрос за истински аналогии с нещо толкова комплексно.shub niggurat написа:
Оффтопик малко :
Относно Малазана - винаги съм искал да пиша на GGG ( девовете на ПоЕ ) дали черпят вдъхновение от Малазана, защото там наистина се усеща. Може би това е играта, която я усещам леджитли като спин-офф някакъв на книгите, сякаш Wraeclast е далечен континент/остров, заклещен в някой Warren :D

А Паато Егозай е още по Малазанска и съм си мислел абсолютно същата концепция :lol:

Автор:  Sentry [ 16 Фев 2020 22:52 ]
Заглавие:  Re: Wolcen

Имам 10тина часа в offline mode от release-а на играта и според мен е доста fun. Току що като я пуснах запали и online mode-а.

P.S. Online мода пак почина, мир на праха му.

Автор:  shub niggurat [ 02 Мар 2020 19:05 ]
Заглавие:  Re: Wolcen : Lords of Mayhem

Това съм го чел, да. Но самия сетинг и атмосферата, и така ''магически пресъздадената Нова Зеландия, са ми крайно Малазански, при всичките ОЧЕВИДНИ сходства.

Дори Ascendancy-то, ебати. Най-обвиъс приликата.

Отделно някои имена на НПЦ-та, легенди, итеми. Глей тва - https://pathofexile.gamepedia.com/The_Warlord

Цитат:
To cure the Goddess,
and break the chains of corruption,
you must shatter the world.


И Warlord-a е Caladan Brood. :D

Автор:  VALEN7INVS [ 03 Мар 2020 16:53 ]
Заглавие:  Re: Wolcen : Lords of Mayhem

Какви източници бе човек :lol:

Става въпрос за това какво впечатление оставя, а не дали има такива паралели в самия замисъл на играта... ти ако на това викаш фарфечд, предвид че дори буквално се говори за ascendancy .. :lol:
явно просто нямаш въображение

Автор:  shub niggurat [ 04 Мар 2020 08:09 ]
Заглавие:  Re: Wolcen : Lords of Mayhem

Как да не ти стане жал за Волцена, не стига че най-травмиращия лаунч в историята на гейминга, ами и хората пак обсъждат ПоЕ в дискусия за него :D

Иначе, точно тва с Каладан Брууд не е изхвърляне, а е директна препратка, вероятно направена от фен ( щото много карти са правени от фенове през лигите ), но ВСЕ ПАК ...
Не знам до къде и колко си чел от Малазана, но ти гарантирам, че тая карта е точно това, което имам предвид. :lol: Не ми трябват източници и други дискусии по темата.

Автор:  shub niggurat [ 05 Мар 2020 07:41 ]
Заглавие:  Re: Wolcen : Lords of Mayhem

Нека дропнем този спор с отворен край, понеже :

Цитат:
Supporter attribution :
This card has not yet been assigned or the creator wishes to remain anonymous.


Та, не знаем дали е дело на ГГГ или на фен. :D

Относно Волцена, много ми се иска играта да влезе в правилния коловоз и да се оправи, до година-две, с редовни пачове, БЕЗПЛАТЕН КОНТЕНТ и някой друг мега експанжън. Но не мисля, че някой повече би се занимавал с играта, ако почнат да цоцат още пари за ДЛЦ-та или експанжъни по 30 еврака.

Но това, което аз виждам, е че девовете нямат грам опит в балансирането и правенето на умения. С процентите и стойностите ги няма никакви, 3 пъти оправят разни бъгави пасивки и все нещо продължава да е счупено. :?

Налях солидно количество часове, разцъках енд гейма, съветвам ви - най-сериозно - не си давайте парите ( за сега ) за тази игра.

Автор:  shub niggurat [ 05 Мар 2020 19:52 ]
Заглавие:  Re: Wolcen : Lords of Mayhem

Първите няколко дни след релийса имаше теми в реддит, които компилираха пасивките, които НЕ работят, демек - не правят нищо. С тях и без тях, героят не се променя. На петия ден някой реши да направи тема, да обобщим нещата, които РАБОТЯТ. Оказа се, че са около 20% от цялото дърво.

Отделно, че тотално не знаеха как да балансират проценти и неща като 50 или 0.5. Някой просто беше оставил пасивка, която скейлва 50 флат дпс на процент блок чанс. Още на 20-ти левъл, героят можеше да прави енд гейм демидж.

На фона на това, съмоните не работеха, а магиите не скейлваха по някъв начин и в сравнение с меле, не правеха никакъв демидж.

ТРИ дена даунтайм, рандъм уайпове и брикване на клиента след интеракция с някои от енд гейм нещата в Стормфол, дюпване и тривиализиране на целия контент още първата седмица - не знам, кажи ми по-кахърен старт на игра. ПоЕ никога не е била така, дори в ранните си алфа/бета години. Играл съм я и нея, не помня такова нещо.

Единствено мога да се сетя за хейта покрай No Man's Sky. Но там май беше друго, че не деливърнаха обещанията?

Както и да е.
Да, оправят ги нещата, лека-полека, но след като ние им направихме още еднo QA, ама тоя път плащайки си за пълен, готов продукт.
Не ме бърка толкова това, защото съм я купил преди години, когато беше на промоция 15 еврака. Тогава много от тези неща ги имаше като бъг, дори аз съм ги репортвал, и познай - има ги и в релийс версията. Какво ми остава да си мисля? Че или някой не знае изобщо как да ги оправи, или не ги ебе.

Гугълни някои от проблемите в момента и ще видиш реддит теми от 2017-та :lol:

Живот и здраве, ако направят пара ( въпреки, че с тоя флоп, нз ) да наемат още хора, да си експанднат студиото и да почнат да бълват адекватен контент.

Щото наистина бих се кефил да я играя, завършена, работеща, без да ми изтрива прогреса постоянно, и т.н.

Автор:  shub niggurat [ 06 Мар 2020 08:10 ]
Заглавие:  Re: Wolcen : Lords of Mayhem

Е, аре ся. Помня го, не беше толкова кофти, ако не си хардкор. :lol: В смисъл, беше гадно - знам. За Д3 не помня да е имало. Освен претъпканите сървъри в началото, не помня други ТЕХНИЧЕСКИ проблеми с Д3, или някви втф недосмислици.

ПоЕ като цяло се радваше на доста добри отзиви от стриймърите, а от там вече - готова ти е рекламата. Волцена стана за смях и меме потенциала е through the roof. Но, нали - няма лош пиар. Та ще видим :D

Бтв, нещо което много хора приеха крайн негативно - имаше елементарно дюпване на голд в играта. В смисъл, може да го направиш без да знаеш дори, докато си пишаш инвентара. Както и стакване на някъв МФ и накрая честовете валят по 10 минути предмети. Накрая девовете казаха - ще вземем крайни мерки за хората злоупотребили, бла-бла. Чакай ве, мой. Играта дори няма компетатив елемент, няма ладър, няма трейд, хората цъкат сингъл плеър щото не ви работят сървърите. Кви мерки, кви 5 лева. Това беше момента, в който стийм почнаха да рефъндват за цяла седмица играно време :lol:

Автор:  shub niggurat [ 03 Дек 2020 23:19 ]
Заглавие:  Re: Wolcen : Lords of MayhemИзглежда твърде яко за да е истина :lol:

Автор:  Gipo [ 04 Дек 2020 00:23 ]
Заглавие:  Re: Wolcen : Lords of Mayhem

Точно когато всички мислеха, че играта е изоставена...

Автор:  shub niggurat [ 04 Дек 2020 11:32 ]
Заглавие:  Re: Wolcen : Lords of Mayhem

въх ама тва дроп-нало вече
от нищото, е така

сега ъпдейтвам в стийм, пък ще видя
мернах 2-3 коментара, че е рециклиран контент от други игри и нищо ново, освен новите задължителни бъгове и ерори и абсурди

иначе играта е намалена в стийм, който му се рискува :lol:

edit :
нов мазаляк от бъгове
не, мерси
френска работа

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ Лятно време ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/