Аз даже бих влязъл във Волтаж територия и смея да предположа, че е умишлена конспирация, целяща да ядоса всички ония нърдове дето висят в редит/туитър/ютуб/etc по цял ден и да ги накара да изпишат стени от текст по темата или, както вече е почнало, да подписват онлайн петиции (щото всички знаем, че това работи

) за промяна на решението, за да може накрая като обявят каста и всичко е както си трябва (е, може би с някои забележки и голяма доза cautious оптимизъм) да могат да кажат 'ем, ние си вършиме работата, а ни се нахвърлиха да ни плюят на базата на непотвърдени слухове' и една дузина медии да изпишат какви расисти са всички геймъри или нещо подобно

.
Ест ще си изям гащите в непрано състояние, ако се окаже че съм надценил създателите супер много, но при положение, че тоя сериал на практика получава кикстарт от вече съществуваща многомилионна core фенбаза къде от игрите, къде от книгите или и двете, която вече си е изградила представи за това как изглеждат главните герои, просто не ми се вярва да направят такава рязка промяна.
Иначе принципно, нямам нищо против вкарването на някакви чернокожи/мургави персонажи, щото все пак Зерикания е ясно описана локация и в книгите, и в игрите, която е очевидно Witcher еквивалентът на средновековните арабски/северно-африкански цивилизации, и би било готино да видим нещо повечко от там (освен примерно дракона с двете зериканки от 1вата книга или Азар Джавед от 1вата игра). Но не и под формата на променяне на вече установени герои.