Страница 1 от 1
Рецепти
Публикувано на: 20 Мар 2016 16:25
от denik
Имам някакви бегли спомени за подобна тема, ама не можах да я намеря... а може и да се заблуждавам.
Кажете какво обичате да си готвите? Нещо по-интересно? Че нещо съм зациклил на едни и същи пет неща, а сайтовете с рецепти нещо не могат да ме спечелят.
Тия дни ще пробвам това и ще пиша мнения

Re: Рецепти
Публикувано на: 20 Мар 2016 19:21
от Аз
Това със зациклянето ми е познато, но
Аз има(м) "рецепта" и за това, без да правя някакви сложнотии от приложения пример
![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
Просто редувам боб, ориз, бели картофи, леща, сладки картофи, ориз, елда, макарони, овес и т.н
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
За допълнение - зеленяци като броколи, брюкселско зеле, зеле или маруля
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Re: Рецепти
Публикувано на: 20 Мар 2016 19:25
от Serious Sam
нелегален написа:потъси за "пълнени путки" - това беше най-култовата рецепта в старата тема.

shub niggurat написа:Ето я рецептата на баце ви Рийд за ПЪЛНЕНИ ПУТКИ :
За да започнете ви требе едно кило свежи путки. И то не какви да е, а женски путки, оти Цензурата си е Цензура коги мое да я напълним. Мое ли да напълним Цензурата на козътъ, ели на кокошката ? Епа у неко села тука наблизо и тава могат, ама ниа не сме като тех да го еба.
Та тея убавите путки съга ги умиваме с ладна вода, оти да не миришат на хуй ели на риба и почваме да ги пълним. Ниа мъжете млогу добре си знааме как се пълни Цензура, ама за жините е по-друго и я лично препоръчвам на сека жена, къде сака пълнена Цензура, да си викне неко мъж, барем напълни и нейната. Докато а пълниме, тя че пуска сос и тоо сос е млогу арен между другото ама не е за секой вкус.
Та коги ги напълниме теа убавите путки, пак ги умиваме и ги тураме на неко топло и сухо место да си пущат соса. След тава туряме кебапчета, туршия и рикия на масата и почваме да са галиме по шкембето и да го дръвим докат' дават Преслава ели Камилия по тиливизура. Тава беше от мене за сеги, а за следващио път че ви покажем СПАГЕТИ КАРБОНАРА - ФАНИ МА ЗА ФАРА. Приятно пълнене на путки!

http://pcmania.bg/phpbb3/viewtopic.php? ... 9#p1049099
Re: Рецепти
Публикувано на: 21 Мар 2016 01:20
от Till.Lindemann
За фитнес сандвича ми съм писал.
Иначе често си правим спагети, пица, макарони, риба/месо на скара, запеканки, мусака, месо с картофи/ориз/зеленчуци, палачинки, които след закуска стават на дюнер. Като има време, разбира се. Обичам готвенето като цяло. Конкретни рецепти мога да споделя, ако те интересува нещо от гореспоменатото

Re: Рецепти
Публикувано на: 21 Мар 2016 11:15
от Serious Sam
И аз правя мусака понякога. Общо взето ми е любимото ястие. Макарони, спагети, бъркани яйца - понякога със сирене, понякога без, дроб-сърма със свински дроб, паприкаш, миш-маш, гювечета и май това за сега. А, и баница.

Със собственоръчно разточени кори.

Re: Рецепти
Публикувано на: 21 Мар 2016 15:15
от wannabe
http://magyclub.com/yaytsa-v-domaten-sos/
Вчера ги пробвах, доста силно стана. Само добавих малко люто и накрая нароних сирене в соса и стана мн яко. Иначе преди като живеех в чужбина готвих ежедневно, са вече по рядко но пак като имам време уикенда, ми е много забавно.
Собствена рецепта която мога да споделя че е бърза (е не знам дали е собствена де, ядох го в един стол и го reverse engineer-нах) е сьомга с майонезен сос и бутер тесто.
За соса:
Нарязваме копър на ситно и го разбъркваме в 100тина грама майонеза. Изцеждаме лимонов сок.
Филе сьомга се натрива със сол и пипер. Намазваме горната страна със соса, след което покриваме плътно отгоре с много тънък лист бутер тесто.
Пече се във фурната докато тестото стане златно и си облизваш пръстите.
Re: Рецепти
Публикувано на: 04 Май 2016 08:21
от ТРУПОНАРЕЗЕНинс
Само да вдигна темата.
Готвенето ми образува невъобразими нерви, нямам обяснение за причината.
Обичам храната, но приготвянето й ме спича, дееба.
Все пак когато се наложи, купувам свинско или пилешко бон филе.
Нарязвам на ситно. Пържа в мн вряло олио.
Вадя на салфетка, за да попие евентуалната мазнина.
Сетне хрупам без хляб.
Става и за мезе.
+++
P.S.
винаги имам 2-3 номера на добри пицарии, че да си заръчам, ако некак прецакам готвеното.

Re: Рецепти
Публикувано на: 04 Май 2016 08:42
от vanmx
И аз имам нулев интерес към готвенето. Или си купувам нещо готово от супермаркета или ям хляб с нещо за мазане и някакъв колбас . Да, знам че не е здравословно.
Re: Рецепти
Публикувано на: 04 Май 2016 13:04
от pllpkpo
Re: Рецепти
Публикувано на: 04 Май 2016 14:18
от Gen.Toast
Миналата седмица си направих кюфтенца по цариградски. Не очаквах да са толкова лесни за приготвяне.
Иначе мога да си сготвя мусака, ама само аз ще мога да си я ям.
Но напоследък нямам никакво време да си готвя.
Re: Рецепти
Публикувано на: 04 Май 2016 14:26
от Аз
Преди около две седмици си направих глутеново месо (сайтан), от пълнозърнесто брашно, след което го овкусих със кимион и соев сос и го спържих в тиган
![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
Беше яко
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Re: Рецепти
Публикувано на: 04 Май 2016 14:26
от Аз
Двоен пост
![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
Игноре и делете, моля
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Re: Рецепти
Публикувано на: 04 Май 2016 16:25
от Omega-x
Готвенето е едно от малкото неша, които ми идват наистина 'отръки'.
Наскоро я споделих на Деник тая рецепта, ама и на вас ще ви я дам.
Рецепта
Това може да ви служи като основа, но аз правя някои мноого леки модификации.
Пропорцията ми е 1:1. На 500г картофи, слагам 500г ориз. Варете по инструкциите на опаковата ориза. Белите картофи и слагате в 1 по-дълбок тиган с 250 масло и 1 лъжица олио(Винаги когато готвите с краве масло слагате и малко слънчогледово олио). Когато картофите ви почнат да омекват слагате вече сварения ориз(ествено сте махнали лилавата вода в която се е варил), добавявате и ситно нарязания лук, и настъргания джинджифил(обелен), ама сложете мнооого, мен последно ми отиде към 200-300 гр джинджифил.
Оставяте вкусовете да се смесят към минута-две, сол и черен пипер на вкус и това е. Ядете.
Относно продуктите, тъй като ги няма навсякъде, аз лично ползвах Фантастико, в което си имаше абсолютно всичко ^^.
За черния ориз, има някъв био шит, който е адски скъп, за това ползвате на
Крина, който е около 3 лева за 500г.
Заради огромното количество въглехидрати не се препоръчва, ако сте на строга диета, но ако искате да впечатлите някого, а ви мързи да правите по-сложни неща, повярвайте ми, десйтва.
Бон Апети!
Re: Рецепти
Публикувано на: 04 Май 2016 16:48
от ТРУПОНАРЕЗЕНинс
звучи мн вкусно!
ще сторя опит да го приготвя, не се ебавам.
може би другата седмица, и ще драсна за резултата
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Re: Рецепти
Публикувано на: 09 Май 2016 14:57
от Till.Lindemann
Аз написа:Преди около две седмици си направих глутеново месо (сайтан), от пълнозърнесто брашно, след което го овкусих със кимион и соев сос и го спържих в тиган
![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
Беше яко
![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Демек си ял пържено тесто? Като мекички ли? Не разбрах как става
Абе, омежи, тва верно само въглехидрат, направо не си го представям в една чиния картофи с ориз. Другия път, като готвиш, ще менеш ли един пик насам?
Иначе, който иска нещо здравословно - конска кайма, слагате лук и подправки, разстилате на дъното на една тавичка и запичате. Реже се на 8 квадратчета после, с по 200гр ориз, тва са ти две яденета за следващите 4 дена. Яката работа.
Re: Рецепти
Публикувано на: 09 Май 2016 16:09
от Omega-x
Верно е само въглехидрат, и аз самият не вярвах че ще става, но е факт, че е адски вкусно, за снимка ->
http://imgur.com/nC1KvBa
Re: Рецепти
Публикувано на: 09 Май 2016 16:48
от {SuPa-1337-Killa}
Хелти Фитенс Палачинка/Питка а.к.а Закуска За Шампиони
За тази рецепта ви трябва блендер, нещо от сорта на нутрибулет и също плосък тиган е за препоръчване.
3/4 чаена чаша овесени ядки(поридж)
5 яица(5 белтъка 1 жалтък)
100г. сирене
2 супени лъжици фастъчено масло(натурал)
50мл. мялко за разтваряне(инак става мноу гъсто)
И мед за намазване
Взимате овесените ядки и ги правите на прах в блендера, след това добавяте яицата, сиренето, фастъченото масло и млякото. След като всичко се блендира и стане като боза, сместа се изсипва на предварително нагорещен тиган с малко зехтин. Пече се на средна температура за да не загори, ололо 15мин. обърща се за 1-2 мин. да хване лек загар отгоре и се поставя на чиния за намазване с меда.
Нарязва се на парчета като пица и се поднася с неподсолен аирян.
Re: Рецепти
Публикувано на: 17 Май 2016 07:24
от ТРУПОНАРЕЗЕНинс
Мн се изложих, ебати. Вложих старание, а получих лепило.
Втори път опитах, с помощница. Стана мн вкусно ястие, но наистина мн приятно.
А аз повече не ще опитвам сам.
Re: Рецепти
Публикувано на: 11 Юни 2016 18:48
от Serious Sam
Днеска правих баница със сирене. Стана супер
