hyper1 написа:Не, не беше по-добра като графика, по-реалистично управление на колите (малки даже се бяха изсилили), по-хубавите престрелки + прикритие, истински мултиплейър, не, хиц, ц. *яко сарказъм*
Да, графиката на GTA 4 е едно сиво и грозно мазало. Никакъв контраст, всичко замаскирано с някакъв сив blur ефект. Все едно играеш на черно бял повреден кинескоп. На всичкото отгоре ти трябва егаси компютъра да подкараш всичко това. PS3 версията пък е още по-голямо лайно от към визия.

Сравнено със San Andreas и Vice City, тяхната цветова гама е много по-приятна за окото. Особено при залези и изгреви гледката е много красива. Или като небето се изпълни с облаци и малко след това запраска дъжд... направо играта те пренася там. В GTA V всичко това е направено още по-красиво, в 4-ката само гледаш различни нюанси на грозния и сив град
За по-реалистичното управление на колите какво да си говорим - на най малкия завой се клатят като люлки. Абсолютно всички возила са все едно на някакви дълги пружини. Да му имам реалистиката. Не само че изглежда нереалистично, ами не е и толкова забавно. В старите игри колите са много по-пъргави, няма го това смешно люлеене и пак има малко реалистика. Управлението на колите е по-забавно и затова в GTA V го направиха същото като при GTA 3/Vice City/San Andreas.
За пуцането вече съм съгласен, наистина е по-забавно заради физичния енджин. Трябваше да го вкарат още във Vice City.
И все пак нито реалистиката, нито графиката прави San Andreas по-яка от GTA IV. Можеш да правиш много повече неща - да пресонализираш героя си като му сменяш дрешките, слагаш татуси, има фитнес, можеш да го тренираш на различни бойни изкуства да му ъпгрейдваш способностите и т.н Картата на SA е осезаемо по-голяма от тази в GTA IV и е пълна с красиви горски пейзажи, пустиня, реки и езера, малки градчета и т.н. Ако тръгна да изброявам всичко, което го няма в GTA IV ще стане много дълъг пост. В 4-ката имаме само грозното и еднообразно Liberty City и стандартните GTA мисии. Затова казвам че е крачка назад. Фактически GTA IV е същата работа като GTA 3 само че с по-добра графика и физика.
Като се замислиш 80% от нещата от San Andreas ги има в GTA V. Това е реалното продължение на GTA. GTA 4 е просто някаква стандартна игричка за едно превъртане и мен лично ме разочарова, защото San Andreas яко вдигна летвата. Очаквах 4-ката да е това, което сега е 5-цата.