http://www.youtube.com/watch?v=qYtNwmXK ... ure=relmfu - тук самата идея е обяснена по един доста достъпен и оригинален начин.
http://robinhoodtax.org/ - това е и сайтът на самата идея.
Значи, искам да направя уговорката, че не съм икономист, нито финансист и знанията ми в областта са не по-далеч от базови.
Интересно ми е вие какво мислите?
The Robin Hood Tax
-
Мr.Anderson
The Robin Hood Tax
Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- В момента играе: на троянска чушка
- Обратна връзка:
Re: The Robin Hood Tax
Tax е мръсна дума, страх ме е да ги отворя
Ма като имам повече време ше фърла едно око, сори, сесия иде
Не почвайте да пишете tl;dr коментари без мене, плс
Ма като имам повече време ше фърла едно око, сори, сесия иде
Не почвайте да пишете tl;dr коментари без мене, плс
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
като икономист щти кажа кво мисля.
като мн други неща - добра идея която ако се приложи най-вероятно ще е с лоша реализация.
банките реално няма да са на загуба защото ще си дигнат таксите, просто и ясно.
проблема за мен идва, че парите от тези данъци, като мн други пари, не е точно ясно къде и в кой джоб ще идат.. парите си се въртят в горните кръгове на власта и бизнеса и това е, щели да борят бедността с тях, айде моля ти се, пълни глупости..
като мн други неща - добра идея която ако се приложи най-вероятно ще е с лоша реализация.
банките реално няма да са на загуба защото ще си дигнат таксите, просто и ясно.
проблема за мен идва, че парите от тези данъци, като мн други пари, не е точно ясно къде и в кой джоб ще идат.. парите си се въртят в горните кръгове на власта и бизнеса и това е, щели да борят бедността с тях, айде моля ти се, пълни глупости..
Вече пари да се помогне на държавите от третия свят има, нужда да се събират още-не. Друг е въпросът дали тези пари отиват където трябва, дали дори когато стигнат където трябва храната не се продава на черно и т.н.
Проблемът няма да се реши с още пари.
Проблемът няма да се реши с още пари.
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be