Проблем с интернета?

Проблеми, съвети, ъпгрейд
Der Meister
Обратна връзка:

Проблем с интернета?

Мнение от Der Meister »

Имам следния проблем. В нас сме с два компютъра които са в мрежа, като интернета идва в единия, а другия го взима през мрежата. В момента единия (този който е пряко свързан с нета) има интернет и всичко при него е ОК, а другия също има нет (скайпа работи), обаче не може да отваря интернет страници (нито през ИЕ, нито през Мозила). Звънях на доставчика и казаха че проблема не е от тях. Рестартирах компютъра, рутера, проверих IP-тата и всичко изглежда наред. Някой може ли да помогне?
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Re: Проблем с интернета?

Мнение от denik »

И моите са свързани точно като при тебе и от време на време ми се случва този проблем, но след рестарт на рутера или втория комп, всичко се оправя... :/

С какви ОС са пц-тата?
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Anon

Мнение от Anon »

Слагаш нета към рутера, а не към PC-то, и от рутера го насочваш към компютрите си. Просто.
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Оправих се вече, помогнаха ми в датата. Казаха да сложа на втория комп DNS адрес 8.8.8.8 и се оправи така. Иначе са с XP и двата компа.

@RTM, не е толкова просто, защото просто няма откъде да мине кабела. Но като цяло трябва да го измислим някак, защото наистина най-добре от рутера да идва нета към всички компове.
Публикувай отговор