Здравейте съфорумници.
От няколко месеца имам Asus EEE PC 701 4G. Предлагам в тази тема всички с нетбуци Asus (защо не и другимодели) да споделим опит.
Коя според вас е най-оптималната ОС за машинката ? Аз лично в момента съм най-доволен от EEEbuntu NBR.
На Win XP така и не можах да му инсталирам всички драйвери. 3-4 пъти инсталирах XP и все липсва някакъв файл при рестарта. И за това окончателно минах на линукс. Сега чувам, че ще има Ubuntu 9.04 за нетбузи...ще видим какво ще излезе
Само да кажа, че моето Aspire one изкарва поне 6 часа откакто му взех голяма батерия. Доста удобно ако пътуваш. Лошо е само че клавиетурата е по-малка от стандартната и ако си се научил да пишеш насляпо, бъркаш клавишите!
Казаха че новите модели еееРС с 6-целна батерия изкарвали 8 часа, но ще повярвам като го видя. Всъщност възможно е - еееРСто няма харддиск, който смуче доста ток.
На моето EEE не съм му купувал нищо допълнително. При работа с интернет (WIFi) батерията издържа около час и половина, без интернет малко повече...около два часа (работа с документи).
-Модел: Asus Eee PC 701 4G
-Display: 7" WVGA 800x480, изход за външен монитор VGA D-SUB (up to 1600×1280)
-Тегло: 0.92 kg
- Долу горе голям е колкото тетрадка малък формат.