Откачам от жегата и скуката, пичове. Имам тон нереализирана творческа енергия, която се чудя къде да оползотворя. Някои от по-старите кучета във форума помнят, че преди години активно правех карти за Warcraft III, и нещо носталгията ме налегна пак. Работи ми се с World Editor-a, но нямам свежи сюжетни идеи, затова реших да направя нещо по-забавно. Конкурс за сюжет от любимите ми съфорумци.
Какво искам?
Измислете сюжет, удобен за направа в War III карта, след което пуснете някаква част от него - за предпочитане началото, което трябва да е достатъчно грабващо. Приемам го във всякаква дължина, от просто представен интересен конфликт до многостранична епична драма, но за началото е важно да пуснете само част от него! Останалото ще ми пратите, когато/ако ви одобря. Стилът геймплей на картата не е от значение, стига сюжета да ме грабне. Не е нужно да помагате с каквото и да е било, освен сюжет и (по-нататък) бета тестинг. Конкурсът за сюжет е валиден до 00:01 часа на 30-ти Юни, когато ще обявя и избрания сюжет.
Какво мога?
С две думи, страшно много - мисля почти всичко, което предлага World Editor-а като възможности + няколко странични инструмента за обработка. Карти от DotA до сериозни ролеви (с диалози и филмчета), арени и пр. и пр. Имам и умения в texture edit-инга над средното ниво, единствено 3D modding-a ми е непонятен (затова се въздържайте от желания за промяна на формата на бойните единици). Общо взето, лимитът към въображението ви е максимално малък.
Какво печелите?
Съжалявам, че не мога да осигурявам предметни награди и бла-бла. Печелите единствено удоволетворението от сюжет, превърнат в (играема) реалност.
Допълнителни
Ако мислите, че не можете да ми обясните някой аспект от геймплея, който искате да се включи в картата, можете да ми посочите карта, в която вече има нещо подобно.
Ако сюжетът ви е твърде мащабен, за да се побере на една карта... може да се направи цяла кампания. Не го имайте за проблем.
Ако пък обратното, представили сте супер готина идея, която обаче се побира в под 100 думи, не е нужно да си играете да ми давате само част от нея. Направо пускайте цялата.
Ще ми е страшно по-удобно, ако избраният си даде и ICQ/Skype за връзка, за да мога паралелно с него да уточниявам възможни корекции по сюжета и т.н.
P.S. Ако на някой му се струва тъпа идеята, да подминава темата. Така увеличава шанса й да потъне.