И преди да ми скочите с викове "Флуудъроподстрекател!", нека да обясня идеята си. Тя е малко сложна и е твърде верятно да няма възможност да бъде реализирана, но аз съм доста горд с нея и все пак искам да я споделя с вас. Най-малкото, за да осъзнаете и вие какъв висш интелект притежавам.
Всъщност новите ранкове няма да са титли от сорта на "Ефрейтор", "Майор" и "Цар", както бяха преди. Те ще представляват коефициенти. Идеята е с тези коефициенти да се показва колко въпросният юзър е спомогнал за активността във форума без директно да поства по 100 безсмислици на ден.
Ето как ще се определя коефициентът:
брой постове в теми, създадени от юзъра
брой постове, написани от самия юзър
Ясно е, че с по-висок коефициент ще са хората, които предлагат стойностни теми за размисъл и дискусия. Така ще се поощрява измислянето на умни топици и едновременно ще се ограничава флууда. Помислете си само как заковавате в земята малоумното флуудърче, размахвайки му пред носа коефициента си 3.04, да кажем, и подчератавайки неговия собствен, който например се равнява на 0.0014.
Възможно ли е да се направи нещо подобно или системата на форума не го позволява?