reconnect написа:За колко пари най-ефтино мога да си взема добър апарат?
От ниския клас (сапунерки) дигитални има от 100 до 700-800 лева (това са тея мъничките, с малките обективи). За огледално-рефлексов апарат минимум 1000 кинта (на ново) и дори не знам дали има за 1000 лв. Мисля, че са по-скъпи. Обаче при повечето модели ДСЛР (огледално-рефлексов) фабричните обективи (тоест този който е към апарата) не струват много и трябва да почнеш да си търсиш и обективи, които започват от 150-200 лева нагоре.
Естествено, доста по-голяма оферта е ако си вземеш техника втора употреба. Има няколко фотографски сайта, където редовно има обяви за продажба на апарати, като естествено има шанс да те измамят, но той е доста малък. Срещал съм обяви за ДСЛР апарат (канон 350д) за около 600 лв. Естествено и обективите на старо са по-евтини.
Другия вариант е от някой оказион да си вземеш СЛР (огледлно-рефлексов, но аналогов, не дигитален; с филм) апарат за 100-150 лв (ама не руските зенити!!! - има оферти за сносни практики на такива цени), като и обектив няма да излезе много скъпо, но тук проблема пък е че трябва редовно да си купуваш филми, после да изваждаш снимките и да имаш скенер, че и ние да ги виждаме
Надявам се да съм ти помогнал.