Аз ще отговоря на Майстора. Гласувах за Кадиев

Ама не случайно, просто ми е съсед, отделно от това селото ми е пълно с комунаги от различни поколения, пък с него си имаме и приказка, впрочем. А знам, че за нищо не става по принцип, но му ударих едно рамо.
Чисто статистически като погледна останалите кандидати и като изключа познанството си с Кадиев, излиза че няма за кого да дам гласа си. Та на тези избори съм чувал за едва няколко кандидата и от малкото, което знам за тях се изключва вероятността да ги подкрепя.
Ангел Джамбазки беше някакъв лидер във ВМРО, не знам на кого точно в тази патриотична коалиция, ама и не ме интересува. Вече загубиха доверието ми, след като играха заедно с Барека в коалиция. Завинаги. Онази Календерска съм я чувал като курвата, която роди син на Барека или нещо от тоя сорт, съответно - не ми дреме и за нея. И последно Фандъкова, за която ако трябва да съм честен, не ми допада като човек, понеже съм виждал какво уважение имат старчетата от евросъюза, които пристигат тук на гости към кметът на столицата. Обаче Герб си строят и облагородяват, в този ред на мисли хич не е случайно, че печелят и не съм толкова разочарован.
Представителите на РБ и БСП няма и да ги коментирам, ама бяха порядъчно жалки и с предизвестен провал. Както и да е, поне идеалистите от двете страни имаше на кого да се надяват отново. Тези партии за мен са отдавна извън играта и гледат отстрани, като така и ще бъде за в бъдеще, докато отново не направят фамозен гаф и големите не си измият ръцете с тях. След което отиват в небитието. Сега им беше моментът да покажат мъжество, да сплотят електората си зад някоя силна фигура, защо не някой от лидерите да се яви на избори. А не някакви анонимки, трябваше да има разпознаваем човек. Не е толкова срамно да бъдеш кмет за известно време, нали и Софиянски и Борисов бяха, какво толкова?
Друго, което ми направи впечатление и всъщност е малко плашещо е абдикацията на ДПС и като че ли примирение, което строеше от лидера им. Беше като насран. Ама спечелил в 200 общини. Ок, бе, ама в тея 200 общини, от които 70-80% процента селца в Кърджалийско и Смолянско с под 50 човека постоянно живущи и аз мога да спечеля. Загубиха Смолян, Хасково, Шумен, Разград, Силистра, където традиционно се представят силно. И то с голяма разлика. Мисля, че постепенно ДПС ще бъде изтикана в ъгъла и силата и ще бъде абсорбирана. Бойко Борисов е един много хитър тактик, може би от ранга на Тодор Живков, който знае как да дискредитира опасните си противници и сега всички са мъртви, ама в буквалния смисъл. Политически все още, надявам се да не стане и физически, ама почнат ли да печелят с по над 95% натам ще тръгнат нещата. Сега правилния ход е да продължава да си строи и да гради инфраструктура на градовете, отваряйки заведения, заводи, училища и градини, като отваря място за работа на хората. Така ще може да разшири електората си още повече, а междувременно кой знае - защо да не изникне някой антипод на ДПС, който обаче превръща идеите си в реалност или пък просто дава, където е нужно с кебапче-две повече? Циганите и голяма част от турците са политически номади да ги наречем, да не кажа продажници и много-много не им пука за кого гласуват и кой им организира екскурзията до България и им осигурява кетъринга.
Колкото до мен, има само няколко неопетнени партии в момента, които все още не са ми паднали в очите. Това са Глас Народен, който вкара няколко общински съветници в София и на други места, което не знам как точно да го тълкувам? Значи ли, че малко им се е дигнал процента след спада на Бареков, реформаторите и фронта, че и на БСП? Ако видя адекватна възможност за пробив от тяхна страна, ще имат незабавно моя глас. Зелените също успяха да вкарат хора в различни населени места, ето че бумът на малките партии се случва, след като големите са тотално низвергнати. Зелените също са ми симпатични макар идеите им в близките 20 години да не биха могли да се реализират.
И не на последно място АБВ, за които и гласувах на последните избори и мога да кажа, че съм доволен от избора си. Не ме подведоха, а изпълниха точно това, което казаха по време на предизборната си кампания. За разлика от Бареков, който щеше да дава айфони и да дига заплатата до 200 хилки, след като опандизи Борисов, за разлика от реформаторчетата, които се кълняха на клетниците, които все още имат надежда в тях, че никога няма да подкрепят Борисов и да му помогнат да дойде на власт, а ако това не дай Боже се случи, то те няма да влизат в директна коалиция с него и да имат свои министри в управлението на страната и не на последно място фронта, който ми падна най-много в очите, защото за Бареков, Кунева и Радан си знаех, че са политически курви и продажни същества, ама за патриотите не очаквах, че ще се окажат и те такива.
Докато АБВ си свърши работата, заради която и гласувах за тях - доуби БСП, като продължава да ги яде отвътре и на всички избори увеличава електората си с 0,5-1%, което показва стабилност и бавен, но сигурен градеж. Отделно от това не клекна пред Герб, като не им беше колело или златен пръст, което винаги да гласува заедно с тях при важни решения, което за съжаление няма как да се забележи в моментната конфигурация на парламента, защото ако реформаторите не се нагъзят на Герб, то ДПС ще ги подкрепи и всичко ще мине по вода, със или без АБВ. Но това не омаловажава стоицизма им. Започват да ми стават все по симпатични с идеите си, макар да не съм комунист и досега да не съм гласувал за друга лява партия. Обаче тези хора печелят доверието ми.
Досега съм гласувал главно за патриотични фракции, но вече едва ли ще го направя. Гласувал съм и за Расате и неговата Гвардия(които всъщност въведоха нахлуванията в различни институции, при това държавни), гласувал съм и за Болен, като бях много зелен и все още той не лижеше задника на Русия както сега, също за патриотите, преди да се надупят на Герб и да кажат, че ще затварят малцинствата в резерватите и ще ги охраняват с калашници

И за Герб съм гласувал де, даже май точно затова не съжалявам, но повече едва ли ще гласувам за тях, те печелят и без мен и изпълняват само инфраструктурните идеи за развитие, които споделям, макар че и това не е малко, защото предишните тройни коалиции и това не правеха.
В същото време следя отблизо Слави Трифонов и Кирил Домусчиев и евентуалното им влизане в политиката. Хубаво е да има успели бизнесмени в нея и аз съм готов да ги подкрепя, ако не завият по пътя на Бареков. Все пак тяхното богатство не се е случило по този начин: Мама ми подари медии и имоти на стойност 1милиард, а си изградиха от нищото успешните бизнес проекти. Ще изчакам да видя докъде ще им стигне мозъка и имат ли шанс да разместят статуквото, защото в момента почти всички партии са мъртви.