IC1101 написа:Бях споменал, че почнах да гледам Стрелата. Ами все още много ме кефи серияла, тъкмо гледах епизода от втори сезон с suicide squad и понеже само го бях чувал преди го гугълнах набързо да видя дали има отделни сериали с тях и се гледам, че щяло да има филм за тях. Та понеже прекалено много ми се струват размити ДС/Марвел вселените да питам дали предстоящия филм ще има нещо общо с отряда от сериала?
Определено няма да има нищо общо, с изключение на това, че герои със същите имена ще участват и във филма. Това е вселената на Стрелата, която няма нищо общо с пълнометражните филми. Не знаех дори, че има подобна серия в Стрелата и съдейки по това, че серията е единствена, вероятно ги е разнищил за нула време

Не очаквай да видиш никой от въпросното тийн сериалче в многомилионна продукция на DC.
Както и да е, съветът ми е да гледаш филмът Самоубийствен отряд, защото спрямо него версията, която си видял в Стрелата е меко казана жалка. Макар да имам сериозни опасения относно това как изглеждат героите и във филма, обаче ще коментирам по обстойно като излезе.
Сам, не преписвай тази схема на Марвел, защото не е много честно. Всички филми залагат на секси млади хора в каста, плюс един-два динозавъра за цвят. Като почнеш от сериалите на ДС, минеш през Марвел и Междузвездните войни и стигнеш до Трансформърси, Джурасици, Стар Трекове и Бързи и Яростни. А шаренията е също толкова дразнеща, колкото и насилствената мрачност, само колкото да се докаже, че филмът е нещо повече от гореизброените. Не е. Но това е един от прочутите способи на мистър Снайдер да се изтъкне като визионер. Който не харесва филмите му, един вид не е разбрал замисъла му. Пък какво толкова има да се разбира в неговите филми, които освен, че често не са хронологично навързани са с доста опростен сюжет остава тайна.
Иначе Брус Уейн и Кларк Кент са много различни личности. Често между тях прехвърчат искри и един сблъсък между двамата в никакъв случай не е изсмукан от пръстите и безпочвен, просто във въпросния филм се заформя под куц претекст породен от тъпа идея.
И аз ще гледам следващите продължения с изключение на Жената чудо с участието на Ге(я)л Гадо(с)т, може би най-противната и не на място избрана актриса. Ако искаха мацка, която не може да играе, но поне да прилича на Жената-чудо, да бяха взели Зоуи Дешанел. Тя има големи изразителни очи и в двата смисъла
Не съм надъхан въобще за въпросната филмова вселена, в началото бях много хайпнат за Батман срещу Супермен и Самоубийствения отряд, но след последните им трейлъри започнаха да смърдят на абсолютен боклук. Първия се доказа като такъв и чакам втория.
И като съм почнал да пиша, до споделя мнение за сериалите на DC
Загледах Супер момичето. Буквално всяка една минута от този сериал е равна на година психотерапия. Обаче съм се насилил и взел нужните средства за да изгледам първия сезон докрай, като по натам няма да се мъча. Абсолютно всеки един актьор, който играе в това е непознат за широката публика и... не може да играе изобщо. Ефектите са мега зле. Три нива под Агентите на Щит и Легенди на Утрешния ден, което е показателно. Подиграват се със Супермен изкарвайки някаква 30 кг. анорексичка по силна от него, но ок. Ако мога да кажа нещо хубаво за сериала, хубаво айде не, ами поне сносно, то е че има един актьор от Дързост и красота в ролята на богат дебил(в стил Старк), който иска да прецака Супер момичето и го раздава голямата работа. Злодеят Реактрон за пръв път го чувам, но бих искал подобен персонаж да се изправи срещу Супермен. Още повече, че и историята му не е чак толкова скучна. Актрисата, която изпълнява главната ролята в тв продукцията пък може да е тотална дупка като Супергърл, но като Кара ми допада доста и не само като визия. Дано вземе няколко урока по актьорско майсторство в скоро време. Голяма заплата взима и е срамота...
Легендите на Утрешния ден са точно на границата за гледаемост. В една серия ще завържат интересна случка, която още в следващата или тотално изоставят или я разрешават по възможно най-безвкусния и безинтересен начин. Ако гледаш на сериала като на комедия, хм, прекалено силни думи - нека кажем пародия, може да се забавляваш с малоумните персонажи, диалог и сцени. Проблемът не е толкова в подскоците из времето, колкото в алогичните действия и събития в периодите, в които се озоваваха героите. Нищо близо до истината. Особено лесбийските и расистките нишки през 50-та редуцират умствения ти капацитет наполовина. По добре е тоя сериал да не се гледа от трезвени хора.
Поднових втория сезон на Светкавицата и мамка му - след всички епизоди на гореспоменатите ми се стори като висш пилотаж

Имайки предвид, че първия сезон ми беше адски скучноват, а втория го прекъснах по средата, защото не издържах като Уелс се завърна. Изглежда леко са надградили, особено в ефектите. Може би и бюджета е по голям от на другите сериали. Специално сериите с битката на Светкавицата със Зуум, последвана от появата на Горила Груд и Вандал Савидж ме разбиха. Трима много силни злодеи в три последователни епизода, почувствах се леко нърдски и отново се качих на хайп влакчето. Сериала е ниво над останалите, макар и средняшки си има своите моменти.