Гледах го!
Днес, още в Петък, в 19:40 в Арена Запад. Звъннах едно телефонче на жената да я поканя на едно романтично кино с бая трупове и бумтене по екрана, ама тя като чу "Макс Пейн" и отговори с "Ооо, не". Поне да го беше играла ли, 'де да знам, ама... Останах си сам. Ама пък не ми пукаше!
Филма е хубав. Як. Готин. В сравнение с играта - става. Честно казано, липсва атмосферата на играта. Този филм е просто мрачен. А играта имаше уникална атмосфера, която пък и беше ясно, че трудно ще се издокара. Най-големия минус според мен е липсата на гласа зад кадър, който беше просто задължителен за екранизирането на тази игра. По дяволите, имаше цял един монолог! ЕДИН! Че нима това не беше най-якото от играта? Как нашия пич в комиксовидните кът-сцени не лее философии, често цинични, озвучени с мрачния, потискащ глас на някой гласов актьор, чието име едва ли някой знае? И подяволите, Лударкис като Джим Бравура?! Сюжета беше поизмислен. Но пък смятам, че нещо гениално се крие зад това. Не знам колко от вас ги прихвана фенщината гледайки кредитите, и успя да види сцената след тях. Но този филм има предвидено продължение. И имайки предвид, че втората игра беше непредвиден сикуъл, леко поизсмукан от пръстите на Remedy, но все пак велик, двата филма очевидно няма да имат този проблем. Сюжета е пренаправен така, че да пасне перфектно. Малко е кофти, че готини персонажи от играта въобще не се появяват. Например във филма келешчето Вини Гогнити се появява единствено с фамилията си, на която е кръстил тъпия си склад, в който Макс рови по едно време.
Та в равносметка, колкото и да не е точно копие на играта, макар от една страна и на мен като фен да ми се искаше, филма сам по себе си е доста добър. Струва си!
За който вече е отишъл на кино без да го види, или ще отиде но няма да изтрае кредитите, а може и да не му се чака DVDRip, в който ще е включена, ще спойлна сценката на края. Та... Внимание! Spoiler Alert!
Макс влиза в нек'фа кръчма (а навън продължава да е слънчево) и отива до бара, на който бармана му подава една бира, казва му "Glad to have you back." След което му подава още една бира, посочвайки с глава нанякъде. Макс поглежда натам и сяда на масата, на която седи Мона. След едно детайлно отпиване Мона му подава вестник, на който пише, че акциите на Aesir са се повишили, и тъпата пача Хорн на снимка отстрани, с нек'фа гадна усмивка. И т'фа е. Край. Та който е предположил, че може да има продължение, защото гадната кучка не умира в падащ хеликоптер, колкото и да се надявах, може да бъде спокоен. Очакваме следващия филм!