1) Ще видим на следващите избори дали Атака е втора политическа сила, сега няма смисъл да споря повече по този въпрос. Само ще кажа 20 на 80 при положение, че седесарите не гласуваха на втори тур.Владо, всеки път (на парламентарни избори, след митинги, при нападението срещу Волен на магистрала Тракия, на последните избори) излиза някой, дето да каже че АТАКА вече е достигнала максимума на възможностите си и ще се разпада. Аз обаче друго виждам - за последната година АТАКА не е спирала да увеличава броя привърженици, които има, и в момента е втората по популярност партия в България и първа опозиционна сила. Факттт.
Относно ограниченията за пътуване - вместо поредица "следкомунистически" правителства да създадат благоприятни условия за да задържат младите (този преход можеше да се извърши за много, много по-кратко време), те съсипаха икономиката и за да балансират емиграционната вълна задържаха незаконните ограничения. Не е точно каквото наричам "добра политика".
"За реакторите, само ще кажа че и без Атака в момента се водят преговори"
Сегашните управници не могат да водят преговори. От половин век са свикнали да се гъзят на една или друга власт, дори с присъединяването към ЕС доказаха неспособността си да защитят българския интерес - преговори там на практика липсваха.
Обясни ми как произвеждането на евтин ток ни прави зависими от Русия, че май нещо съм изпуснал.
"Много съмнително също е обръщението на Волен към Максим, който е доказано ченге и нелегитимен водач на Българската православна църква. Това за пореден път доказва това което аз отдавна казвах а именно че Волен е прикрит комунист."
Тресе те параноя, Андрей.
Българската православна църква има един водач и в момента той е патриарх Максим. Волен се обръща към него като към духовния водител на българските християни, не като към ченге. Волен не може да отправя призиви към произволен поп от Долна Диканя, само защото той е по-не-комунист от Максим. Тъжно, ама е така.
"Защо Турция да не влезе в ЕС? Защо да е враг?"
Защото е някак нелогично да сме съюзници с държавата, която прокарва своите интереси тук чрез етнически партии, ислямско-фундаменталистки огранизации, терористи или просто мафиотизирани ченгета на службите си, за да насади турско национално самосъзнание у населението на определеги региони в България, за да отцепи после тези територии като автономни.
2) Относно ограниченията за пътуване, ставаше дума за страните от ЕС а не за българските власти, нали? Дали е можело да се оправим по-бързо това е тема на съвсем друг разговор.
3) За реакторите, ще ти го обясня много просто. Касети с уран може да се внесат само от Русия и никъде другаде. Освен това сме зависими от руснаците за извозването на отработеното гориво. Въглища можем да добиваме сами, а в случай на тотален конфликт с руснаците можем да внесем петрол или газ от съседни страни без голяма разлика в цената. Да не говорим, че за газта те са зависими от нас защото ние държим тръбите към Турция и Гърция. Ето защо потдържането на ядрена енергетика НЕ Е изгодно за България изобщо.
4) За Турция, според мен е прекалено да смяташ, че те се канят да отцепят територии от България, даже е абсурдно. Виж за прокарване на турско влияние това е друга опера и най-вероятно има такова.
5) В предишният си пост забравих да коментирам още една точка от изказването на Волен Сидеров. ПО отношение на корупцията. Никой не "напада" България. Хората просто държат да се отървем от нея и това дявол да го вземе е в наша полза. Ти какво искаш да живеем в корумпирана държава ли? Мога да ти кажа че ако не беше целта да влезем в ЕС никога нямаше да се отървем от корупцията.
Да в Еврошпа също има корупция, но самият факт че си говорим за СКАНДАЛИ е нещо. Хора си подават оставките и така нататък. В Бтлгария доскоро нямаше такова нещо. Корупцията се смяташе за нещо нормално от всички.
И тук индиректно ще ти отговоря и за Максим. В стрни като Полша (също бивша соц страна) наскоро избухна скандал в полската Католическа църква защото назначеният от Папата Епископ на Варшава се оказа сътрудник на бившите служби. СКАНДАЛ момче! И той си подаде оставката. Дядо Максим от сумати време се знае, че е назначен с декрет на Тодор Живков и никой не прави нищо по въпроса, няма обществено негодувание нищо. Църквата се разцепи защото истинските божи служители не искаха да бъдат управлявани от комунист и какво стана? Накрая ги изхвърлиха с полиция от храмовете под предтекст за обединение на Българската църква. И тоя педерас сега ще ми се обръща към Максим като към водач на църквата. Ако Волен беше патриот и христианин най-вече, нямаш да признае Максим въобще.
Въобще от изказването на Волен в парламента не се чу нищо освен познатият на всички ни популизъм, даже се чудя как хората въобще му се връзват.