Back_Door_Man написа:
...Скуиз слагаш ли фото шоп ? Брат кво да правя като не те кефат ..? Ха .Нема да спирам да качвам се пак

аз съм видял доста слаби снимки тука и твой и на други хора ти се изкара ебахти фотографа ...за 1 снимката мога да се съглася че не е яка ..но 2 и особено 3 са изпълнени с нещо което ти не улавяш шанс брат

Ъхъ, два цвята от кофти ъгъл, без детайл и кибритче с масур/цигара до него на кофти изпълнен с шум фон...Явно трябва да си наистина кьорав, за да усетиш фийлинга на тези снимки
Не се обиждай пич, ама в снимките ти няма идея ( или се е изгубила някъде по време на снимането ) няма и интересна композиция ( снимката с кибрита нарушава едно от основните правила в композирането ) няма и нещо интересно за гледане предоставено от интересн ъгъл.Аз може да не съм добър фотограф, ама със сигурност снимам по-добре от теб.Ако не вярваш - прави си всеки регистрация във ФФ или ФК, качваме ти тази снимка с двата цъфнали цвята аз тая море горе и виждаме кой ще събере повече рейтинг, ок?
Не искам да се правя на големия шеф и да раздавам критики безпричинно, искам тук да пускаме все по-хубави кадри.Ако примерно на снимката с кибрита беше запалил цигарата и я оставил в пепелника, насочил една лампа натам ( само тя да е осветление! ) и беше оставил кибрита леееко отворен и легнал - тогава щеше да е добра.Не те спирам да качваш - и да искам не мога.Но е безсмислено да говориш колко са добри снимките, при положение, че не са.Ако когато си ги снимал си усещал емоция, вероятно е било кефа от снимането.Но това не значи, че си я предал...Иначе всеки щеше да бъде фотограф.
Да, фотошоп ползвам, но за ретуш на портрети основно.Иначе обработвам RAW-ве през Lightroom и когато ги изкарам са 99% готови и само слагам unsharp mask в PS
Снимката на Leach, противно на скромността му - доста ми харесва.