Има ли тук любители фотографи?

Нещата от живота
Публикувай отговор

Обичате ли да снимате?

Да, със каквото ми падне и където ми падне
141
56%
Само с хубав фотоапарат
47
19%
Само себе си
8
3%
Не обичам да снимам и да ме снимат
55
22%

Общо гласове: 251

Аватар
Sandro
Обратна връзка:

Re: Има ли тук любители фотографи?

Мнение от Sandro »

Squiz написа:Че какво лошо има във PS ако прави снимките добри?
Всъщност нищо, усвен че чат пат измества акцента от самата снимка. В нароилите се 40 страници тук на места улових доста самоелно щракване на каквото и да е и после обилно омазване с ефекти, което е фън и ок. Зависи и с каква точно техника снимаш - с обикновена "сапунерка" не можеш да очакваш чудеса.
:)
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Макс Пейн
В момента играе: на сигурно...
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

То си зависи като снимаш какво искаш да постигнеш...Аз от два месеца не си мъкна апарата с мен за щяло и нещяло, щото ми писна да правя самоцелно щракане :) ( друг е въпроса, че не ми се мъкне моя топуз дето е половин кило за тоя що духа )

Проблемът е, че и за сериозно щракане не намирам време и най-вече компания...
"Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...

Все агенти сме!
Back_Door_Man

Мнение от Back_Door_Man »

Време е за още някои от наще снимки , вече много по сериозно сме се захванали , снимкте имат душа така да се каже :P Едно борче без връх , тази снимка ме наведе на някви луди мисли
Изображение[/url
]
и втората снимка за днес ....тя просто ми е любима има супер излъчване и дълбок смисъл.
3 [url=http://img362.imageshack.us/my.php?image=imgp0133yl4.jpg]Изображение
Аватар
Морт
Обратна връзка:

Мнение от Морт »

Да не кажеш, че само ви критикувам, ама и в тая снимка нищо няма. Борът се губи между другите два, цветовете са.... Никакви, поне да не бяха кропнати двата бора :roll:
Chris написа:
Vermic написа:Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа!
Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?
Back_Door_Man

Пролет е ...кестените цъфтят , сичко е ок ... 8)
[img=http://img138.imageshack.us/img138/7223/imgp0109ey3.th.jpg]
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Лято е.Жега е пекнала всичко, и цветята правят всичко по-красиво, въпреки лекото мръдване на пръста ми и избягалия ръчен фокус

Изображение

Back_Door_Man, съжалявам, но не намирам абсолютно нищичко в твоите снимки.Нямат никаква душа, за техническо изпълнение да не говорим...

Все агенти сме!
Back_Door_Man

Squiz написа:Лято е.Жега е пекнала всичко, и цветята правят всичко по-красиво, въпреки лекото мръдване на пръста ми и избягалия ръчен фокус

Изображение

Back_Door_Man, съжалявам, но не намирам абсолютно нищичко в твоите снимки.Нямат никаква душа, за техническо изпълнение да не говорим...

...Скуиз слагаш ли фото шоп ? Брат кво да правя като не те кефат ..? Ха .Нема да спирам да качвам се пак :D аз съм видял доста слаби снимки тука и твой и на други хора ти се изкара ебахти фотографа ...за 1 снимката мога да се съглася че не е яка ..но 2 и особено 3 са изпълнени с нещо което ти не улавяш шанс брат :wink:
Leach

Мнение от Leach »

Знам, че на нищо не прилича, но никога преди не съм се занимавал с нещо такова. Взех фотоапарат тая събота и покрай 12 часовото зареждане на батерията съм направил 5-6 снимки. Всеки започва от някъде. Ще задобрея...дано.
Изображение
Image
Аватар
Морт
Обратна връзка:

Мнение от Морт »

@Back_Door_Man,
Покажи тези снимки, които носят нещо.
Chris написа:
Vermic написа:Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа!
Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Back_Door_Man написа:
...Скуиз слагаш ли фото шоп ? Брат кво да правя като не те кефат ..? Ха .Нема да спирам да качвам се пак :D аз съм видял доста слаби снимки тука и твой и на други хора ти се изкара ебахти фотографа ...за 1 снимката мога да се съглася че не е яка ..но 2 и особено 3 са изпълнени с нещо което ти не улавяш шанс брат :wink:
Ъхъ, два цвята от кофти ъгъл, без детайл и кибритче с масур/цигара до него на кофти изпълнен с шум фон...Явно трябва да си наистина кьорав, за да усетиш фийлинга на тези снимки :roll:

Не се обиждай пич, ама в снимките ти няма идея ( или се е изгубила някъде по време на снимането ) няма и интересна композиция ( снимката с кибрита нарушава едно от основните правила в композирането ) няма и нещо интересно за гледане предоставено от интересн ъгъл.Аз може да не съм добър фотограф, ама със сигурност снимам по-добре от теб.Ако не вярваш - прави си всеки регистрация във ФФ или ФК, качваме ти тази снимка с двата цъфнали цвята аз тая море горе и виждаме кой ще събере повече рейтинг, ок?

Не искам да се правя на големия шеф и да раздавам критики безпричинно, искам тук да пускаме все по-хубави кадри.Ако примерно на снимката с кибрита беше запалил цигарата и я оставил в пепелника, насочил една лампа натам ( само тя да е осветление! ) и беше оставил кибрита леееко отворен и легнал - тогава щеше да е добра.Не те спирам да качваш - и да искам не мога.Но е безсмислено да говориш колко са добри снимките, при положение, че не са.Ако когато си ги снимал си усещал емоция, вероятно е било кефа от снимането.Но това не значи, че си я предал...Иначе всеки щеше да бъде фотограф.

Да, фотошоп ползвам, но за ретуш на портрети основно.Иначе обработвам RAW-ве през Lightroom и когато ги изкарам са 99% готови и само слагам unsharp mask в PS :)

Снимката на Leach, противно на скромността му - доста ми харесва.

Все агенти сме!
Back_Door_Man

Mорт написа:@Back_Door_Man,
Покажи тези снимки, които носят нещо.

Те носят нещо за мен , за теб нз ..но се пак ще опитам :P Слънцето къпе зелните листенца на крушата , деликатно осветява матреничката която виси на магия от там . Също в тази снимка ме изумява начина по който слънчевите лъчи се отразяват от самите листенца .
Изображение
Sick boy

Мнение от Sick boy »

Няколко нови и от мене:
Изображение
Изображение свобода :D (скуиз така май е по добре а?)
Изображение
П.П.Не знам кво храните като нито имаме с човека добро фото,нито блъскаме по снимките фотошоп :oops: бтв скуиз яка снимка е станала
Аз моята душа... май си я оставих в хладилника

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman
Back_Door_Man

Squiz написа:
Back_Door_Man написа:
Ъхъ, два цвята от кофти ъгъл, без детайл и кибритче с масур/цигара до него на кофти изпълнен с шум фон...Явно трябва да си наистина кьорав, за да усетиш фийлинга на тези снимки :roll:

Не се обиждай пич, ама в снимките ти няма идея ( или се е изгубила някъде по време на снимането ) няма и интересна композиция ( снимката с кибрита нарушава едно от основните правила в композирането ) няма и нещо интересно за гледане предоставено от интересн ъгъл.Аз може да не съм добър фотограф, ама със сигурност снимам по-добре от теб.Ако не вярваш - прави си всеки регистрация във ФФ или ФК, качваме ти тази снимка с двата цъфнали цвята аз тая море горе и виждаме кой ще събере повече рейтинг, ок?

Не искам да се правя на големия шеф и да раздавам критики безпричинно, искам тук да пускаме все по-хубави кадри.Ако примерно на снимката с кибрита беше запалил цигарата и я оставил в пепелника, насочил една лампа натам ( само тя да е осветление! ) и беше оставил кибрита леееко отворен и легнал - тогава щеше да е добра.Не те спирам да качваш - и да искам не мога.Но е безсмислено да говориш колко са добри снимките, при положение, че не са.Ако когато си ги снимал си усещал емоция, вероятно е било кефа от снимането.Но това не значи, че си я предал...Иначе всеки щеше да бъде фотограф.

Да, фотошоп ползвам, но за ретуш на портрети основно.Иначе обработвам RAW-ве през Lightroom и когато ги изкарам са 99% готови и само слагам unsharp mask в PS :)

Снимката на Leach, противно на скромността му - доста ми харесва.

Да спреме ...снимам от 10 дена ...уча се да каеме но се пак снимката с цветовете си ме кефи хех сичко е зелено ...а тая с масура . кефи ме начина по който пепелника се отразява в масата . как масура се издължава като комин надолу ...и т.н ...ти гледаш салбите неща .
Аватар
Макс Пейн
Обратна връзка:

Мнение от Макс Пейн »

Не знам защо си мислите, че "храня" някого...Просто критикувам, все пак, не съм казал нищо не става от вас момчета, откажете се, нали? :) Просто ви давам съвети, щото едно е да си мислиш, че си добър, друго е да ти го признаят и другите...А стане ли второто начи си успял.Аз още не съм :)

Свобода става ( но бих направил друга обработка ), за тази с мартеницата отново бих избрал друг ъгъл...

Изображение

Щом снимаш от 10 дена, разбирам те напълно.И аз в началото се кефех на вс, което произведе апарата ми.Все пак, предлагам ти да прочетеш това - http://photo-forum.net/ebook/start.htm и после само снимане остава :wink:

Все агенти сме!
Back_Door_Man

Squiz написа:Не знам защо си мислите, че "храня" някого...Просто критикувам, все пак, не съм казал нищо не става от вас момчета, откажете се, нали? :) Просто ви давам съвети, щото едно е да си мислиш, че си добър, друго е да ти го признаят и другите...А стане ли второто начи си успял.Аз още не съм :)

Свобода става ( но бих направил друга обработка ), за тази с мартеницата отново бих избрал друг ъгъл...

Изображение

Щом снимаш от 10 дена, разбирам те напълно.И аз в началото се кефех на вс, което произведе апарата ми.Все пак, предлагам ти да прочетеш това - http://photo-forum.net/ebook/start.htm и после само снимане остава :wink:

Добре е че се разбрахме само с по 3 поста хех :P още сега ще прочета линка и се пак нали спомена запален масур ...ще метна още 1 снимка която не претендирам да има неква стойност :oops: мацката от последната снимка е супер и снимката също.
Изображение
Back_Door_Man

Добър ден ...момчета :P Една снимка от земята ...супер е удобно да легнеш на центъра в града си . Зеленият Килим ... :arrow:
Изображение
Аватар
Морт
Обратна връзка:

Мнение от Морт »

В последната снимка има малко надежда. Само композицията малко има да се оправи. Като насоки опитай да хванеш само нещото отзад, без БТК и сградата. Със сапунерката, с която снимаш надали има много настройки, но пробвай да фокусираш върху него, а не в тревичките директно пред обектива.
Chris написа:
Аватар
zip0
Обратна връзка:

Мнение от zip0 »

Изображение
Не съм я снимал аз.
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

zip0 написа:Изображение
Не съм я снимал аз.
Маратонките със зелени лепенки бяха на мода, когато бях първи клас 8) :lol:
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Zero Endorphine
Обратна връзка:

Мнение от Zero Endorphine »

Който качва творчество в нета (за ПЦМ да не говорим) - да се научи да носи на хейт. ^^

П.П.: Деяницо, последните ти три кефят много, задобрял си от едно време насам.
стон, тон, ехо във салон, ако бях микрофон, щях да бъда он.
Публикувай отговор