начи, малко травел блог incoming
Миналия уикенд покрай празниците ходихме с фр-та на роудтрип до Унгария и Словакия (до столиците). Аз като цяло почти не съм излизал от БГ (освен два пъти на гости при сестра ми в УК и още 1-2 места). За 4 дни съм навъртял 2к км, ама ми подейства много ревитализиращо на душата, мн обичам да карам :Д
И будапеща, и братислава бяха доста симпатични градове, но и доста различни един от друг. Много красиви, естетвено, доста по-добре уредени от софия, но в други моменти издишаха (като денонощни магазини за алкохол и цигари :Д). Както и да е, няма да се впускам в подробности относно архитектурните красоти, по-скоро искам да обърна внимание на това какво би означавало градът ти да е свръх популярна туристическа дестинация.
Начи още като влязохме в ЕС в Русе почна масово да се чува румънска реч по улиците, но не беше чак кой знае какво.
Сега и в двата града почти не се чуваше местната реч. Всичко беше чужденци (поне по централните части и клубовете през вечерта), дори 50-годишните касиерки по лидълите знаеха английски поне да ти продиктуват цената.
Но хората знаят как да правят партита поне. И алкохолът им е на цени като в СФ, и дори на места по-евтин (за разлика от другите неща, които логично са по-скъпички).
В Братислава ходихме на някакво balkan beats/slav парти, където логично пускаха някакви доста якички неща като дубиоза, пятница, някви местни регенца и ска-та, въобще от готината балканска музика.
и по едно време момчета АЛЕЛЕЙ ВСИЧКИ СА В СЕН ТРОПЕ
азис пуснаха лайнарите
И се замислих начи това ли е бг музиката? Ся, чувал съм че азис е доста популярен в чужбина, но не се ли предполага че DJ-ят на такова парти най-малкото разбира от крайното стилово разделение между нещата, които пускаше до преди това, и азис? Доста тъпо ми стана, а не е като да нямаме добри банди (вкл които пеят и на английски)
Все тая, ма беше яко като цяло трипа