Какво четем ?

Какво четем
Публикувай отговор

Четете ли книги ?

Не
22
10%
Да
175
76%
Какво е това книга
3
1%
Не знам азбуката
8
3%
Аз съм от село няма книжарници
8
3%
Стигат ми буквите във форума
13
6%

Общо гласове: 229

Warbringer
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.

Re: Какво четем ?

Мнение от Warbringer »

започнах "Дори насън не виждаме покой" от братя Стругацки. Съдържа 4 новели, взех си го за 3 кинта :Р Супер много се радвам и много ми харесва.
a.k.a. Disturbed

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!
Аватар
MetalGearRex
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Warbringer написа:започнах "Дори насън не виждаме покой" от братя Стругацки. Съдържа 4 новели, взех си го за 3 кинта :Р Супер много се радвам и много ми харесва.
Явно цената е паднала - аз го взех за 4лв. :D

Преди няколко дни довърших "1984" на Джордж Оруел. Изключителна книга, показваща една антиутопия, в която правителството е достигнало изключителни нива на репресия. Едновременно с това добре аргументирано и напълно възможно. Съдържа някои доста интересни разсъждения над обществените постройки през годините и борбите за власт, които произтичат от тях. Накрая, не на последно място, интересен роман. Първата част е гротескно описание на това общество на бъдещето и животът на различния, "нормален" човек в него. Втората продължава първата, но я примесва с малко любовен привкус и като цяло показва опитите за запазване на нормалните човешки емоции в този репресиран свят, а накрая третата част напълно унищожава всяка надежда за промяна и, бих казал, е изключително депресираща. Не на последно място искам да спомена и идеята за "новговор" - един напълно нов и изкуствено създаден език, чиято цел е единствено да ограничи възможностите на индивида да мисли (погрешно/престъпно) посредством липсата на изразителни средства в този нов език. Много добра книга, която силно препоръчвам на всеки, макар и може би да не е най-доброто четиво за разпускане на плажа.

Сега взех да довърша една малка книжка - "Упражнения по стил" на Реймон Кьоно. Представлява една и съща кратка случка (под половин страничка), разказана по много различни начини, т.е. в различни стилове. Показва, че едно нещо може да бъде разказано по адски много начини, предавайки основната информация, но повлиявайки на възприемането ѝ посредством различните стилове. Също така е полезно за всеки начинаещ писател, за да разбере, че с промяната на стила може да създаде коренно различно възприятие у читателя. Не на последно място, някои от начините за разказване са много смешни. :D Моето мнение обаче е, че специално за тази книга много по-важно е кои са преводачите ѝ, понеже реално те са направили същото, което и оригиналния ѝ автор на френски - упражнения по стил. :)
Never save anything for the swim back!
Аватар
big_bad_wolf
В момента играе: Alice:Madness Returns,Age of Conan,Dead Island.

Мнение от big_bad_wolf »

Чета "Царството на Хаоса" от поредицата "Хрониките на Амбър" на Роджър Зелазни.
Fenrir

Мнение от Fenrir »

Вапцаров.........................
For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа:ave isus e pokemon ve
Dexter
Футболен разбирач
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013

Мнение от Dexter »

2ра книга от "Божиите монархии" - "Отлъчените крале" - на Пол Кирни, много е добър, деба.
WeAreGettingClose
Аватар
MetalGearRex
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Прочетох първите три глави от "Метро 2033" и книгата определено ме грабна! Света е много богат и интересен, едновременно с това изключително мрачен. Историята започва доста добре, персонажите са земни и интересни.
Вероятно и играта ще се играе след книгата! :)
Аватар
Jedi Knight
В момента играе: League of Legends
Mass Effect
Обратна връзка:

Мнение от Jedi Knight »

Вчера прочетох трета книга от трилогията на Патрик Нес, Живият Хаос.
Уникално много ме изкефи трилогията, всяка от книгите като я почвах сутринта, я свършвах следобяда (това си го броя като минус :lol:)
Силно препоръчвам :P
Sirius написа:п.с. Котаракът вкъщи, бидейки гаден езичник, нагъва шунка за 22 лв килото като невидял и се е охранил до внушителните 8 килограма.
Z-Rock
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Момци :!:

Изображение

Намерих си я в booktrading-а днес и съм много щастлив :)
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
DJ Cat

Мнение от DJ Cat »

Някаква книга да знаете в която действието да се развива в бъдещето и да има лек cyberpunk привкус. Нещо като Blade Runner.
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Танца е ; )

Коташки, http://www.amazon.com/best-cyberpunk-fi ... M67XAE6JPA

От тези не съм чел нищичко, но Гибсън е палци горе по обща преценка.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
MetalGearRex
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

DJ Cat написа:Някаква книга да знаете в която действието да се развива в бъдещето и да има лек cyberpunk привкус. Нещо като Blade Runner.
Предполагам, че знаеш, че филмът е базиран на роман на Филип К. Дик и съответно сигурно си го чел. Все пак реших да го спомена, понеже наскоро се изненадах колко много филми са базирани на негови романи или разкази. :)
Warbringer

Мнение от Warbringer »

Франц Кафка - "Замъкът" и съм е така О.О
a.k.a. Disturbed

Мr.Anderson

Мнение от Мr.Anderson »

"Трудно е да бъдеш бог" ,Аркадий и Борис Натанович Стругацки. Поклон.
Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
Аватар
Tranquil
В момента играе: нищо, мързи ме

Мнение от Tranquil »

Тъкмо си мислех, че съм изчел всичко на Кинг (някои неща не само по един път) и изрових някаква книжка "За писането" в един от шкафовете на село. Животът му наистина е бил интересен, а има и доста добри съвети за начинаещи писатели.
:O
Мr.Anderson

Мнение от Мr.Anderson »

Понеделник започва в събота
Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
Dexter
Футболен разбирач
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013

Мнение от Dexter »

Спомени от лед (Малазана 3та книга) за втори път.
WeAreGettingClose
Warbringer

Мнение от Warbringer »

О. Хенри - избрани разкази

Страхотно четиво!
a.k.a. Disturbed

Аватар
blackmaster
В момента играе: Red alert 3

Мнение от blackmaster »

Тъмната кула 7 книга 1 част - Стивън Кинг
ЩАСТИЕ= А.П.Е.Л. 96
Апнем, Пийнем, Ебнем, Легнем и така до 96. Апелът към който се коренят идеологичните основи на партийното движение "Коалиция за Успешно Развитие и Европейски Ценности" съкратено К.У.Р.Е.Ц ..
Аватар
MetalGearRex
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Аз приключих метрото преди седмица - книгата ми хареса много! Започва доста ударно с вкарването на атмосферата и всичките истории, съществуващи из метрото. После малко става бавна, понеже героят върви из метрото и само бяга от разни неща, почти липсва екшън. Обаче от средата на книгата някъде екшънът се появява и е доста добър, има много интересни персонажи, още интересни местности и събития и какво ли още не. И накрая книгата завършва по един изключително депресиращ начин, който обаче е и доста силен и остава в мислите за дълго време.
През цялата книга се поставят разни интересни въпроси относно обществото и човечността ни. Книгата не е философски ориентирана, но авторът успява доста добре да вплете поставянето на въпроси като глобалното замърсяване, арогантността ни спрямо природата, ламтежа ни за власт и нетърпимостта към чуждия, което е и причината за постоянната заплаха от тотално унищожение. Тези въпроси се повдигат от герои или събития в книгата, без да стоят изкуствено сложени там по никакъв начин - те се задават напълно в контекста на книгата, но за един съвременен читател носят още контекста на неговото настояще, в което те също са актуални.
Мисля да прочета и продължението. Най-малкото защото Мелник ми стана един от любимите персонажи от книги и искам да видя какво става с него (ако е споменат в продължението де). :)
Tranquil написа:Тъкмо си мислех, че съм изчел всичко на Кинг (някои неща не само по един път) и изрових някаква книжка "За писането" в един от шкафовете на село. Животът му наистина е бил интересен, а има и доста добри съвети за начинаещи писатели.
Тази я имам и си мислех да я прочета по някое време. Дали ще е сега обаче не знам. :)
Аватар
Creator_
Цар
В момента играе: с чурка

Мнение от Creator_ »

На изток от Рая - Стайнбек - бая има да я чета, минах половината за цяло лято :roll:
Силата на настоящето - Екхарт Толе - духовност, медитация, съзнание.
Невромантик - Гибсън - понеже говорите за киберпънк :D
Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата.
Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите.
Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
Публикувай отговор