Ей такива изтъпанчени мнения най мразя. "Задълженията" ми се изчерпват с това да спазвам закона (в случай, че преценя, че закона е малоумен разбира се си позволявам и да не го). Как така прецени, че не си знам "задълженията" и, че оревавам всичко наоколо ако ми потъпчат правата или ме принудят да си изпълня "задълженията"? Познаваш ли ме? Темата е за казармата, за какви шибани глупости говориш, които нямат връзка с темата?Till.Lindemann написа:Типичния българин, можеби?
Никой не може да те принуди да правиш нещо, демокрация, знаеш си правата. Ама задълженията не си знаеш, не си знаеш, че има и такива. Ама, ако някой ти потъпче правата, ореваваш всичко наоколо, ако те принудят да изпълниш задълженията си, пак ореваваш всичко. Свободата е опасно нещо, така че трябва да я разпределяме внимателно.
Това е все едно когато отивам на протест за права на велосипедистите и някой ми вика "ама то и вие нарушавате правата". Чакай малко бе, кой ги нарушава, аз ли. Дай тогава всеки да ги нарушава щом те могат да ги нарушават, щом и аз ги нарушавам. Това като нямаш аргумент, да прибягваш до това, че и аз не съм изряден е супер малоумно мислене.