The Grim Reaper написа:VALEN7INVS написа:
Аз ползвам само смартуоча им
Amazfit GTS 2e, кантара и камерата им (много е добра, позиционирал съм я хем да имам поглед над вратата на хола, хем мога да видя термометъра на терариума на хамелеона, че ако съм някъде на майната си да мога да намаля лампите ако пак е станало 40 градуса в Холандия), и съм хвърлил око на едни сензори за температура и влажност да разположа на ключови места в стаята за да подобря драстично функционалността на смарт термостатите на парното от
tado°. Определено са много качествени устройства и си работят точно както трябва, но не мога да кажа че начинът им на свързване е толкова лесен и интуитивен колкото на
Philips,
tado° или даже
Ecovacs и
Broadlink.

Тоз часовник има ли шанс да му се върже GPay? Нещо не намирам конкретна информация в нета на първо четене, а това ми е единственото условие за да си вкарам още нещо дето трябва да зареждам на 2 дена. Впрочем изпуснах, че ползвам и Mi Band 4 от Xiaomi групата, където само NFC ми липсва, но пък компенсира с ~20 дни батерия.
Значи, работата е следната -
GPay няма как да има, защото не е Андроид или поне е някакъв fork на Андроид, който е моднат до неузнаваемост. За тези цели аз лично ползвам
Fossil Gen 5, който като цяло е часовникът който предпочитам да ползвам в бизнес среда или когато пазарувам, защото едно че има най-добрите интерактивни известия от всички смартчасовници, на които мога дори да отговоря с глас, и второ че поддържа
Google Assistant, който с времето установих че ми е особено полезен в деликатни моменти, когато жена ми спи или е на път да заспи, защото мога да го активирам като задържа коронката и тихичко да му прошепна да дръпне пердетата, да изгаси лампите, да пусне телевизора, просто за разлика от телефона ми и всички дистанционни просто ми е залепен за ръката и няма нужда да го търся в тъмницата.
Иначе също поддържа
Gpay, но трябва да се има предвид, че конкретно
Gpay за часовник се поддържа само в определени страни за момента, та реално съм го ползвал само в САЩ и Германия, докато тук в Холандия тепърва предстои да влезе в употреба. Иначе издържа около 48 часа, което ми е абсолютно задоволително.
Аз лично се спрях на
GTR 2е като алтернатива, защото едно че поддържа
Alexa, а тук къщата ни е напълно конфигурирана и с Алекса, и с Гугъл, та мога да избирам към кого да се обърна при необходимост (а и с някои неща тя се справя много по-добре от Гугъл, както и обратното), но и също така просто е по-подходящ за фитнес, обща употреба и мониторинг на съня, поради наличието на повече и по-чувствителни сензори. Както и батерия която издържа между 13 и 15 дни, с включени известия, 24-часово отчитане на пулса и мониторинг на съня +
SpO2 през нощта. Известията не са интерактивни и не са толкова навременни, като с
Fossil Gen 5, но когато не става въпрос за работа всичко може да почака, а и пак е достатъчно скоропостижно, че примерно като получа известие че някой от криптоактивите ми е скочил с драстичен процент пак никога не е твърде късно за да реагирам. В общи линии и двата часовника имат своите предимста и недостатъци, но за мен поне се допълват перфектно и имат своето място в арсенала ми.