нелегален написа:Gipo написа:
Тъпнята в поста на волтажния няма да я коментирам, по-скоро се обръщам към
Аз с идеята да му предложа да почне да се пораздвижва повечко

коя тъпня, баце? Кажи ми точно коя тъпня?
поздравления, осра и тая тема
Ето кое точно е тъпня:
Сами по себе си фирбите са полезни, но не са достатъчни за добро изхождане. Те са само 1/4 от формулата. Другите компоненти са - разнообразна полезна храна, много вода и правилни мазнини, които да те лубрикират (буквално). Въпросните полезни мазнини ги взимаш от неща като ядки (сурови) ,маслини (зехтин), смляно ленено семе... Пържената мазнина и сланините са съвсем друго и те не са добре за тялото. До тук ще кажеш, че постът ми не се различава много от написаното от теб, да, ама не съвсем.
Избрал си си сарми, което е меко казано нелеп източник на фибри, тъй като сармите са термично обработени и са загубили голяма част от свойствата си + наличието на ориз, който пък е чист въглехидрат и никак не е най-доброто за човек целящ изгаряне (е не е зле като хляба, но все пак). Сармите са обработени с мазнина, от лошата. Всички плодове и зеленчуци са източник на фибри, колкото по-разнообразно се храниш, толкова по-добре за здравето ти и за изхождането. Ако се храниш постоянно с един и същ източник на нещо, макар и полезно, тялото ти привиква към този източник и се пренасища. Бобът си го оцелил, той както и другите варива са много богати на какво ли не, включително на протеин, който пък е нещо супер. Но пак, не се ограничавай с боб, яж и леща, елда(гречка), грах, нахут...
Защо слънчогледовите и тиквените семки не са добро решение:
- термично обработени са
- имат сол, която надвишава дневните човешки нужди и изстисква водата от тялото
- и двата вида семки са изключително калорични, а почти никой не се задоволява с половин шепа дневно
1000 пъти по-добре е да си вземеш някакъв микс от
сурови лешници, бадеми, кашу и тн. и разбира се да не прекалиш с тях. Трябва да си направиш някаква макс дневна доза, защото и при тях важи правилото - прекосиш ли границата, почват и да са в тежест на тялото.
Не пийте фрешове, а яжте плодовете цели, когато имате тази възможност. Най-полезните съставки(витамини, минерали, фибри) на цитрусите са в ципите и белите работи, които човек изхвърля, когато пие фреш.
В общи линии тиганът е враг на човека, скарата и фурната са му приятели
И - движете се бе, хора