Журналистика (Help!!!)
- фитенс-маняк
- В момента играе: истласкване с пудовки
Re: Журналистика (Help!!!)
Само да вметна, че Омегата нарича "журналистически опит" някогашната си работа на половин ден в lifestyle.bg, където, както и в повечето новинарски сайтове, под журналистика се разбира приоритетно превеждане/редактиране на материали от по 150-300 думички. Това не е никаква журналистика, а проста работа с текст, която може да я върши всеки, сядал някога пред компютър и завършил гимназия с повече от 3. Благодарен съм ти за всички случаи, когато си ми бил насреща, ама мразя самозванстването и не мога да се стърпя да не ти кажа, че освен няколкото евента/конференции, които си посетил, нямаш никакво основание да се наричаш журналист. За пример: моят журналистически стаж в "Труд" включваше два репортажа на терен (с BTV Хрътките и с шофьор на автобус без предварителна уговорка), където бях право в центъра на събитията. Това е доста по-различно.
бес ваглехидрати ниама резолтати!!!
Антилектуалец
"мразя самозванстването " за това ли не си пропуснал да споменеш великото си включване в репортаж на хрътките
А и никъде омегата не е писал че е журналист...
По тъжното е че дори не си схванал кво е писал той...
"Аз пък като единствен с реален журналистически стаж(запознатите да не се смеят много)"
Хубаво е да може да четеш между редовете ама понякога помога да четеш и в скобите..
"мразя самозванстването " за това ли не си пропуснал да споменеш великото си включване в репортаж на хрътките
А и никъде омегата не е писал че е журналист...
По тъжното е че дори не си схванал кво е писал той...
"Аз пък като единствен с реален журналистически стаж(запознатите да не се смеят много)"
Хубаво е да може да четеш между редовете ама понякога помога да четеш и в скобите..
it's never easy....
- фитенс-маняк
Няма да ти обяснявам разликата между хвалене и самозванстване, щото ме мързи. А и тва е трябвало родителите ти да го направят.
Целта ми не беше да се хваля, а съвсем друга, ама както и да напиша, че съм бил някъде на практика, ще излезе, че се хваля. На Омегата и други мои познати съвсем не им е за пръв път да се наричат "журналисти" пред други хора и по CV-та, като един познат, всъщност добър приятел, правеше това въз основа на един репортаж от концерт и блог, който ползва за всичко друго, но не и за журналистика.
Не отричам, че прочетох Омегата малко накриво, но някои неща трябва да ги set-нем straight.
"Не отричам, че прочетох Омегата малко накриво"
Ама само малко нали толкова малко че може би ако беше го прочел по "направо" нямаше да го има предния ти коментар ама как да е
Ама само малко нали толкова малко че може би ако беше го прочел по "направо" нямаше да го има предния ти коментар ама как да е
it's never easy....
- Раскольников
- Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
Антилектуалец написа: по CV-та, като един познат, всъщност добър приятел, правеше това въз основа на един репортаж от концерт и блог, който ползва за всичко друго, но не и за журналистика.
Еее айййде сегааа....Не е като да си нямам представа за какво говоря като ги пиша тези неща
Поне опре ли до дигитални медии и social(civic) journalism. Гарантирам ти че по опит и познания за това как точно функционират,как се организират, пише в тях и влият на обществото по нищо не отстъпвам на колегите ти....
А това с журналистическия опит го пиша защото зная че дефакто са познания и компетенции, които колкото и базови да са , са ми в плюс и поне там където си търся работа хората изобщо не се стесняват да изтъкнат дори най-малките си плюсове....
Lets have a black celebration
I see the stars come out tonight
I see the bright and hollow sky
Over the city's ripped backsides
I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see
PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!
I see the stars come out tonight
I see the bright and hollow sky
Over the city's ripped backsides
I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see
PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!
- Omega-x
- Супер Марио или Смърт
Ма покрай тоя сайт поне едно 10 човека сме журналисти! Иначе по CV-та се пише всичко възможно. Бил си на пиянство 10 дена с чужденци? Страхотно. значи можеш да комуникираш в международна среда 
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Taytay.
- фитенс-маняк
Напротив, отворко - пак щеше да го има, и пак щеше да бъде сто пъти по-полезен за останалите от твоя. Много ти здраве.dx4 написа:"Не отричам, че прочетох Омегата малко накриво"
Сашо, и аз съм чел много за програмиране (примерно), ама не разправям наляво и надясно, че съм програмист, нали? Като си компетентен в нещо - пишеш това, в което можеш да докажеш, че си компетентен. Ти си светлинни години напред от колегите ми, и от мен самия в някои отношения, ама журналист в истинското измерение на професията не си бил. Омегата поне е работил нещо във връзка с медии и е помирисвал спарения въздух на редакция, но пак не е бил журналист в традиционния смисъл. Не казвам, че като съм бил два месеца в "Труд" съм някакъв експерт, но със сигурност мога да го нарека "реален журналистически опит" с всичките нерви, срокове, телефони, неловки ситуации, екипна работа и т.н.
- Omega-x
- Супер Марио или Смърт
Що реши, че не съм го правил и аз, тва?Антилектуалец написа:
но със сигурност мога да го нарека "реален журналистически опит" с всичките нерви, срокове, телефони, неловки ситуации, екипна работа и т.н.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Taytay.
Омега не ставай смешен само той е журналиста в тоя форум всички други сте псевдо! 
Човека ви го каза...
Човека ви го каза...
it's never easy....
само не се заяждай бе, олдскул.
- фитенс-маняк
Не съм виждал твоя публикация, от която да личи, че си мръднал от стола, за да я напишеш. Концертите не ги броим, защото там си се забавлявал повече, отколкото си бил на работа.Omega-x написа:Що реши, че не съм го правил и аз, тва?Антилектуалец написа:
но със сигурност мога да го нарека "реален журналистически опит" с всичките нерви, срокове, телефони, неловки ситуации, екипна работа и т.н.
-
Маце Борко
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Бе скочихте му на баце да го убеждавате в някви неща, ма тва, че сте трима, не го прави по-малко прав.
Прочее, журналист е професия, а не компетенция - това, че много ги чаткате нещата не ви прави журналисти.
Прочее, журналист е професия, а не компетенция - това, че много ги чаткате нещата не ви прави журналисти.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- В момента играе: на троянска чушка
- Обратна връзка:
-
alikeunusual
здрвейте. тъй като поначало журналистиката всяка година е сред най-желаните специалности, бих искала да препоръчам един много полезен и добре структуриран курс. подготовката е обширна, но целенасочена, получавате основните знания, които ви трябват за кандидатстване в СУ и НБУ. академично есе, творческо писане, упражнения и подготовка за устния изпит, работа в екип, прожекции на филми, образователни клипове и т.н.
центърът, за който говоря е http://www.facebook.com/passshep и на страницата можете да намерите информация за дейността + телефони за записване за курса.
офисът се намира на алабин 10б, което е на доста централно място в софия, близо до съдебната палата. учебният център предлага и курсове за матура.
успех на всички кандидатстващи!
центърът, за който говоря е http://www.facebook.com/passshep и на страницата можете да намерите информация за дейността + телефони за записване за курса.
офисът се намира на алабин 10б, което е на доста централно място в софия, близо до съдебната палата. учебният център предлага и курсове за матура.
успех на всички кандидатстващи!
- - Алминатора -
Данте, искам да затвърдиш имиджа си на скандален журналист и да напишеш статия за упадъка на професията и на ФЖМК в блога си

САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
Все аркадаши сме...!
danteto go vijdam kato edin karbovski v bydeshte(da lapa na kevork)
Симо написа:снощи
пиян
без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай
Карбовски вече е голям и може би по-скоро Кеворк е в ролята на лапач, макар същият да е доказан капацитет. Но при всички случаи ученикът е надминал учителя, дори и себе си. В момента Карбовски е номер едно ВИП персона, шоу звезда, критик, скептик и сериозен журналист (това последното е рядко срещано у други телевизионери) в България, тъй че да му отдадем заслуженото и да му помогнем да отслабне най-сетне. След 40 години идва златният период за орелефяване и оживотяване - вижте Скалата какво направи:
Скалата преди и сега
Копелето не е добре!
Скалата преди и сега
Копелето не е добре!
Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата.
Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите.
Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите.
Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
- - Алминатора -
Винаги съм се чудил какво е това, което би накарало един мъж да се превърне от мъж в говедо.
Да, ако трябва да бъда честен, и аз бих желал да съм примерно още 5 кила по-тежък и малко по-стегнат в горната част на тялото;
но и така се чувствам добре, ако не се, ще ходя на фитнес и ще оправя нещата веднага.
Но коя е тази сила, която ще накара един човек, който е известен именно с това, че е здрав и силен да поиска да стане такова говедо?
Едва ли е, за да забива повече мацки, защото това все пак е Скалата, пък той и преди си беше адски здрав. Тогава какво?
Да, ако трябва да бъда честен, и аз бих желал да съм примерно още 5 кила по-тежък и малко по-стегнат в горната част на тялото;
но и така се чувствам добре, ако не се, ще ходя на фитнес и ще оправя нещата веднага.
Но коя е тази сила, която ще накара един човек, който е известен именно с това, че е здрав и силен да поиска да стане такова говедо?
Едва ли е, за да забива повече мацки, защото това все пак е Скалата, пък той и преди си беше адски здрав. Тогава какво?
САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
Все аркадаши сме...!
аз винаги съм се чудил на тия дето им се обяснява колко зле е журналистиката и накрая пак се записват там...
тежки нокаути