Най-хубавият град в България

Нещата от живота

?

Русе
5
8%
Варна
18
28%
София
7
11%
Бургас
5
8%
Сливен
2
3%
Перник
2
3%
Пловдив
8
13%
Стара Загора
1
2%
Велико Търново
10
16%
друг(от село съм)
6
9%

Общо гласове: 64

Vermic
В момента играе: опаааааа
Обратна връзка:

Re: Най-хубавият град в България

Мнение от Vermic »

Ама какви разбирачи само.
Where The Eagles Fly I Will Soon Be There
Аватар
White Emperor
Обратна връзка:

Мнение от White Emperor »

Признавам,че не съм пътувал много из България,но определено като визия Варна най-много ми хареса.
Serious Sam 1.0

Мнение от Serious Sam 1.0 »

Долна Рикса къде е бе? :x
Аватар
bulLshi7
В момента играе: dota 3
Обратна връзка:

Мнение от bulLshi7 »

Serious Sam написа:Долна Рикса къде е бе? :x

izlez :arrow:
LA COKA
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

bulLshi7 написа:izlez :arrow:

fail

това се казва само по адрес на алминатора
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
bulLshi7
В момента играе: dota 3
Обратна връзка:

Мнение от bulLshi7 »

Боли ме кура на кой се казва. Спама в тая тема тряа да е редуциран до минимум, а тоя бот му вдига количеството.
LA COKA
Аватар
ass

Мнение от ass »

Велико Търново
ONE WAY TO HELL I'M DRIVING
Аватар
MetalGearRex
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Струва ми се, че да се отговори на въпроса "кой град ви харесва най-много за живеене" е много трудно да се отговори, при положение че повечето хора тук не са живели на повече от 2-3 места из България. Аз например съм живял само в Сливен и София. Прекарвал съм по 2-3 седмици в Пловдив и Варна, но като по-малък и съответно "при баба и дядо" и само с брат ми и естествено не оставах чак толкова очарован, особено от престоя си във Варна. Но пък миналото лято ходих за 5-6 дни във Варна с приятели и си изкарах много готино. Мисълта ми е, че доста често свързваме впечатленията си за даден град с хората, с които сме били в него.
Бих казал, че си харесвам родния Сливен и всеки път като се прибера там не усещам колко бързо е минало времето. Разходките през градската градина и главната улица са много приятни, има доста кафенета и други заведения, в които човек може да седне да си поприказва. За съжаление няма качествени, а в последно време май и никакви, дискотеки. Харесва ми да търся дрехи там, понеже след една обиколка на главната си видял практически всичко, а не като в София да обикаляш по хилядите молове и други магазини, да гледаш почти една и съща стока, а накрая да не си видял всичко. А и в крайна сметка е по-евтино. Има и много силен вятър, който е бич за хората, носещи лещи (като мен :( ). Няма обаче разнообразни възможности за работа, да не говорим за програмисти. Действително има много цигани и то точно с цигански характер. Балканът обаче е току до града и ако човек обича, може всеки уикенд да ходи на планина или на разходки с барбекю и т.н. на Карандила. Момичетата действително са хубви, и си имаме дори и кмет-мафиот-футболист-наркоман, така че атракции не липсват! :D
В момента живея в София и бих казал, че почти сигурно ще се устройвам за живот за постоянно тук. Действително възможностите за обучение и работа тук са най-големи в цяла България, малко по-скъпо е, но пък разликата в заплатите е дори още по-голяма. Логично като най-голям град има и най-голямо разнообразие от възможности за развлечение и разходки. Има много музеи, галерии и други интересни места за разглеждане, няколко доста големи парка, интересен зоопарк, хубави кина и още много неща.
Ще засегна и една друга тема, извинявайте, ако мястото ѝ не е тук. Искам да кажа, че е несправедливо почти всички важни и уникални за страната ни сгради, институции, новости и какво ли още не да са винаги и само в София. Може би звучи като оплакване на провинциалист, но пък България не е София и този маниер на работа само вреди на страната ни - в останалите градове се оказва, че има много по-малко, незначително малко неща от национално значение. Получава се така, че всичко интересно е в София и после софиянци негодуват, че хората от цялата страна се изсипват в столицата. В момента се сещам как щяха да затварят операта в Пловдив и някои управници се изказаха в стил "за какво ни е още една опера в Пловдив, нали има в София!" Яд ме е, че националния ни отбор по футбол играе единствено в София, вместо да отиде за някой и друг мач в градове от провинцията - не е като да няма други подходящи стадиони, освен Васил Левски. Яд ме е, че като завършат спортната зала в София и волейболистите ще се пренесат да играят САМО в София, та дори и ще изоставят хубавата си публика във Варна. И мисля, че когато тези думи идват от човек, който живее и смята да живее в София, то може би не са далеч от истината.
Never save anything for the swim back!
Аватар
MetalGearRex
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Аз си мисля, че то вече е така - хората от селата се заселват в близките градове, а хората от по-малките градове - в големите. Итерирайте този процес няколко пъти и накрая всички ще живеем само в София, Пловдив, Варна и Бургас! Чия е вината за това? Бих казал стремежът на младите да живеят все по-добре и по-добре, но това може би наистина е второстепенната причина. Нормално е новостите да навлизат първо в най-големите градове, а за България това е и общо взето само София, но поради някаква причина те спират дотам или навлизат в по-малките градове изключително бавно. Във всеки случай вече и една от причините е, че изключително голяма част от населението на страната живее в София и съответно управниците се опитват да угодят най-вече на тях. И все пак смятам, че това е нередно - знаете ли колко пъти съм се дразнил, когато по централните новини ми съобщават, че някакъв си булевард в София е затворен и пет минути ми приказват кои линии от градския транспорт на София са пренасочени и не знам си какво. Извинявайте, но това не са "новини от София и света", това не са градски телевизии. Защо никой не споменава как Лечков е разкопал една от улиците в Сливен и официално е разрешено колите да минават през тротоара там (по ирония на съдбата, това е точно пред нановоотвореното кино!)? А, да, вярно, Сливен е само 100хил. души... :D
И да, в Сливен наскоро са отворили отново едно от кината! Много се зарадвах като чух това, макар че най-вероятно няма да отида да гледам филм там (то и колко често се прибирам де). Не е Арена, но поне има кино, дето се вика, да заведеш приятелката си на кино някоя вечер.

Между другото, някой спомена, че нямало голям град/столица, която да няма проблеми с чистотата. Аз не съм обикалял много по света, но и малкото, където съм ходил, ми стига да посоча такава - Стокхолм! Така че това далеч не е невъзможно. Но проблемът тук е вече в манталитета ни.
Never save anything for the swim back!
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

абе майка ми разправя за абу даби дето има бури и всичко става в някъв дребен пуснинен пясък и пак било по чисто
Dexter
Футболен разбирач
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013

Мнение от Dexter »

[quote="MetalGearRex"][/quote]

Тва конкретно за киното, ме подсети, че moota работи там :D
Познайте на кого му е безплатен входа.
WeAreGettingClose
Dexter
Футболен разбирач
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013

Мнение от Dexter »

И ти също. Особено когато не пишеш :D :D
WeAreGettingClose
The Chameleon
Eroguro Lolies FTW!
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Обратна връзка:

Мнение от The Chameleon »

High_voltage написа:T_T       

there, there *hug* :D :D
天皇陛下万歳。。!

Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
долу_админа
В момента играе: Игрътъ

Мнение от долу_админа »

Изображение

типично пернишка гледка.
Аватар
Hurricane922
В момента играе: Severance:Blade Of Darkness

Мнение от Hurricane922 »

Аджъ Мехмед Ефенди написа:Руен , Джебел , Якоруда и Кърджали са най-хубавите ...

Я умри а?
Публикувай отговор