WidowmakeR написа:
Омг, ти номална ли си? Ти дори четеш ли за какво си пишем?
И я ми кажи какво точно иска Ерик? Аз знам, че той иска Костов за премиер/президент.
Обсъждахме това за живеенето вече, скъпа. Обсъждахме го и стигнахме до заключение, че не всеки живее така, както иска. Земи прочети темата, не че е много поучителна ама поне е интересна.
Аз да се ебавам?

Пак да те попитам - ти нормална ли си? Всеки тука вика на другия колко е тъп и грозен и смотан и прочие... Най-малко аз съм го правил тва. Ерик особено го прави винаги.
И това за университетите и висшите образования го обсъждахме, скъпа. И пак стигнахме до извода, че човек с 3 висши не може да си намери работа. Ти за какво ми говориш... В момента аз мога да се смея на баламите с висши образования, дето нямат работа ама правя ли го?
Много си зле, скъпа. Преди да пишеш поне се опитай схванеш нещата. А преди да се опиташ да ги схванеш, поне се опитай да ги прочетеш...

Тъй като дискусията се е заформила, реших да те ънигнорна и да видя защо пак те хранят хората. Изненадващо, по някои пунктове си напълно прав. Но това, което ме смущава, е ролята на младия работническо-селски пролетарий, в която си се въплътил.
Хората с 3 висши няма как да си намерят образование. Подкрепям. Но ти се задоволяваш с простата констатация на факта, а не разглеждаш нещата в техния генезис.
Моето мнение е, че човек с 3 висши е един идиот. Абсолютен кретен. Обикновено първото висше, което записва, е някаква безсмислена специалност, предполагаща 4 години клатене на крака и после цял живот клатене от обстоятелствата. Но, записалият го не вижда тоя факт като започва да го учи, напротив. Някъде към края му хрумва, че няма перспективи и записва втората, която дори може да е полезна и приложима. Обаче, вече е пропилял 4 години. 4 БЕЗЦЕННИ години, в които той не се е развивал, освен горепосочената идея. А междувременно във втората специалност учи с хора, 4 години по-млади от него, които знаят какво правят с живота си и това им е целта. Той винаги се чувства по-стар, с по-малко възможности, защото навсякъде искат онази невъзможна комбинация от младост и опит. А 4-те години са се лепнали на негов гръб. Аналогично е положението и с третата.
И какво излиза? 15-тина години се лашкаш из университетите, докато хората правят връзки, заемат длъжности и правят пари. Не подценявам общата култура, която се натрува през това време, но тя не храни никого.
Има и още нещо, което бих искал да обсъдим. Положението "висшист съм, нямам работа, кур за системата, нека се напием", която оня наркоман сик бой очевидно ще изповядва след някоя друга година. Ми как ще имаш работа, като лежиш на кълката "университет", дори и да си в престижна по характера си специалност? За другите специалности не знам как е, но в моята се гледат допълнително поети стажове/посетени програми Еразъм/участие в конференции с изпит/сертифицирани чужди езици дори. Идеята на университета е не да те научи, да ти връчи дипломата, щастливо да изприпкаш до първия работодател с оферта 3 бона и виртуозна в свирките секретарка и да те назначат, а да ти създаде мислене, да възпита у теб пробивност, агресия, да ти създаде уменията да правиш контакти. Оттам нататък всеки е сам за себе си. Кажи ми, Уидоу, ти като работодател кого би взел - някакъв задръстеняк с прилична диплома, или човек със същата диплома, но и със сертификати във всяка една област, която работата изисква?
Престанете да се жалвате, че нямате възможности. Схемата е гъза-бюрото-изпит. Иначе алтернативата е ясна. Има много адвокати, които едвам плащат наема на кантората, много брокерчета, които се молят отчислението им от сключените за деня сделки да мине 20 лева, много лекари, които работят в Меричлери. Искате ли да сте от тях?