Драсканици за Любовта

Вашите разкази и истории
Аватар
fresh
Обратна връзка:

Мнение от fresh »

На "Сънят" се радвах още преди около три месеца :) Но си давам сметка, че не ставам за критичка, дори и за положителна критика :roll: Защото ще се самозабравиш, ако започна да те хваля(шегувам се, разбира се :D ) А отрицателна...просто не намерих какво да критикувам :) Темата не съм я забравила, но се втори път зарадвах като видях хипервръзката в подписа ти. :) А и думата "драсканици" е и от моя речник(и така наричам нощните си словоизлияния под формата на "художествен текст" :) ) Още повече се зарадвах като каза, че ще има "продължение". И идеята за новата тема не е лоша, защото колкото и да следях тази, някои от "драсканиците" ти ми убягваха от погледа. :roll: След толкова много съвпадения може и да се окаже че ти чета мислите, кой знае? :lol: :D :wink: И не виждам защо ми благодариш, аз съм егоист и го направих главно заради себе си :D - с твоите словоизлияния лесно се свиква...дори четенето им ми става нещо като зависимост...ако знаеш колко пъти съм чела тази тема... :roll:
Ако можеш да бъдеш орел, защо ти е да си пръв сред гаргите?
Аватар
MetalGearRex
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Е, критика само ако ти се откъсне от сърцето... :) Е, дори и в такъв случай, ако не ти се иска, не пиши. :) Ще се радвам обаче ако поне кажеш, че си го прочела и дали ти е харесало. Е, ти го каза де, аз занапред имам предвид. :) Колкото до отрицателната критика - ами едва ли няма какво да се критикува, но щом така казваш... :)
Много съм щастлив, че съм те зарадвал! Е, обичам да радвам хората! Ще го напиша този нов разказ, предполагам днес. След като се нахраня и ще попиша малко май. :)
Хехе, "зависима от моите словоизлияния"! :) Много готино прозвуча! :) И та..., колко пъти си я чела темата? :) :lol: :wink: :oops: :D :lol: :)
Never save anything for the swim back!
Аватар
MetalGearRex
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

MetalGearRex написа:А иначе май този път ще направя нова тема. Хем да се забележи най-накрая нещо написано от мен, хем защото темата ще може да се продължи в леко дискусионна насока. Разбира се, ще сложа линк към нея в тази тема! :)

Всъщност дефакто ето го: "Обичам те!"
Приятно четене! :)
Аватар
MetalGearRex
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Музиката

Съседите го мразеха. Не че беше лош човек, мразеха го за друго.
В действителност той беше изключителен човек - много начетен, компетентен в почти всяка област. Беше забележително умен, хитър и пресметлив. Работеше в компютърна фирма, но също така разбираше и от математика, физика и химия. Много обичаше историята, а да философства му беше като втора природа.
Но въпреки всичките тези умствени качества, той не беше от хилавите хора. Тренираше всеки ден тялото си като бягаше сутрин или вечер, в зависимост от това кога беше свободен. Отделно тренираше джудо, а също така обичаше да играе футбол, баскетбол и волейбол с приятели.
Да, точно така, имаше и приятели. При това изключително много. Беше общителен и много забавен човек. Можеше да е изключително весел и жизнен човек, неспирайки да приказва и да развеселява всички около себе си. Апартаментът му неведнъж беше разтърсван и буквално опустошаван от диви купони под звуците на невероятни смесици от денс, техно, рок и метъл, идващи от компютъра му и излизащи от огромните му четири на брой колони, чиито вибрации се усещаха от първия до последния етаж на панелената жилищна сграда. И абсолютно винаги той беше по средата, танцуващ на музиката, изпаднал в някакво странно подобие на транс от удоволствието, което му доставяше музиката. Но можеше и да е спокоен и трезво разсъждаващ човек, предразполагащ събеседника си за смислен и интересен разговор.
Той беше всичко това. Изключителен човек, с всестранно развити интереси и способности.
Но най-характерното за него беше друго. Това беше музиката!
Обичаше музиката повече от всичко на света. Слушаше музика навсякъде - в колата си, ходейки пеша, на работа и навсякъде, където ситуацията позволяваше. Музиката в дома му просто не спираше - изпращаше го наизлизане и го посрещаше навръщане. Компютърът му беше буквално препълнен от музика, разбира се с най-високо качество, понеже беше перфекционист.
А когато беше у дома си, музиката просто не спираше да се лее, придавайки на бетонната постройка вибрации, тресящи я из основи в ритъма на някое парче с по-тежки баси. Затова и съседите му го мразеха.
Слушаше всякаква музика. От най-семплите софт и минимал изпълнения, до най-тежките хард-рок и метъл парчета. Слушаше още поп, денс, диско, техно, рейв, транс и въобще всичко, което можеше да се нарече музика.
Обожаваше и да танцува. По цели вечери и нощи не спираше да танцува, буквално изтощавайки се до смърт, в положение, при което просто вече не можеше да стои на краката си. Тогава събираше последните си сили, приближаваше се до компютъра, избираше WinAmp-а, който абсолютно винаги стоеше включен и на първо място сред работещите програми, и пускаше нещо бавно и спокойно. На фона на тази музика релаксираше и дори много често заспиваше така - легнал на пода, разперил крака и ръце в най-удобна поза и просто слушащ, слушащ музиката, неговата музика.
Той пътуваше на музика, работеше на музика, най-добре мислеше на музика, създаваше и консумираше музика, хранеше се на и с музика, ставаше и заспиваше с музика. Живееше с и за музиката.

Но един ден се случи нещо непоправимо.
Часът бе чак два през ноща. Звукът на писукащият за получено съобщение мобилен телефон с мъка си проправи път през оглушителната дандания на най-бързия и мощен транс, който някога беше сътворяван от човешкото съзнание, излизащ от тресящите се от неописуемите баси на парчето колони. Невероятно как, но човекът го дочу. Може би в това пръст имаше и съдбата. Човекът не спря музиката - никога не го правеше, абсолютно никога.
Вдигна малкия писукащ апарат и бързо започна да натиска клавишите. Очакваше това съобщение. Отключи клавиатурата и бясно започна да препуска из менютата. Най-сетне отвори новополученото съобщение и го прочете на един дъх.
След като стори това, той се парализира на едно място. Вцепенението от прочетеното беше толкова непреодолимо, че няколко минути не можа да помръдне.
След като успя с нечовешки усилия на волята си да успее да преодолее стъписването, с бавна крачка се отправи към компютъра. Хвана мишката и натисна бутона "стоп". Музиката моментално спря, изчиствайки въздуха от превърналите се в постоянни и почти непрекъснати трептения. Човекът седна на дивана в хола си и сложи глава между ръцете си.

От този ден нататък от апартамента му нито веднъж повече не се чу музика. Дори и най-тих и слаб ритъм не се долови оттам. Първоначално хората от блока дори помислиха, че човекът е умрял. Но го виждаха всяка сутрин да излиза и отива на работа, макар че на ушите му вече не бяха дотогава винаги намиращите се там слушалки.
А вътре в хола на човека, огромните черни колони стояха заглъхнали завинаги, макар че WinAmp-а неспираше да стои все така неизменно включен и на първо място в списъка на работещите програми. Просто никога повече бутонът му "пусни" не бе натиснат.
Човекът продължи да живее, но вече като че ли не беше той. Беше се превърнал в едно подобие на човек-машина, която се движеше и живееше на автопилот.

А в този същия ден, в един друг апартамент, в един друг хол, от колонките на един друг компютър се носеше меката и красива мелодия на Orbital - HalcyOn&On&On, чиито прекрасни звуци лекуваха като вълшебна отвара и най-тежките рани. А те, те винаги се причиняваха от хора. От най-близките и скъпи хора - приятелите.
Аватар
fresh
Обратна връзка:

Мнение от fresh »

Хубаво е...много. Не зная защо толкова ми харесва. Може би защото представя музиката като живо същество. Или като магия. Като нещо повече от сила. Като преобразител. Дори думата "изкуство" не е склонна да я описва. И до каква степен може да промени един човек. Музиката е най-добрия психолог и допинг. И онзи незабележим начин по който втъкваш любовната идея в разказа. Или поне с такава идея свързвам смс-а...
Ако можеш да бъдеш орел, защо ти е да си пръв сред гаргите?
Аватар
MetalGearRex
Обратна връзка:

Мнение от MetalGearRex »

Ами честно да си кажа, както и за всички (или поне повечето), и този разказ ми дойде в главата след реално събитие. Както самата ти казваш, животът е, както най-добрата муза, така и предотставя най-много материал за писане. В конкретния случай обаче събитието не беше с "любовна насоченост". Точно това се улових, към края на процеса на писане - че всичко отново ще се схване в някаква такава светлина. А дефакто не беше така. Затова и седи онази думичка накрая на разказа - "приятелите". Защото исках по този начин да покажа, че не става дума за любовта или поне не само за него.
А иначе да. Идеята ми беше чрез музиката, като една основна черта в характера на човека, да изразя неговото вътрешно душевно състояние (брей ма как го казах само! :lol: ).
А иначе в моя случай музиката не спря, тази идея само ми мина през главата. :)
Nexus
Обратна връзка:

Мнение от Nexus »

Даа много добре се е получило аве хора как пишете такива неща :lol: :lol: към края мислех че ще напишеш какво точно е било съдържанието на sms-a но добре че не си направил нещо подобно :wink: хареса ми<като трябва да си кажа мнението за нещо в творческия не успявам съвсем добре :x е кво да направя)
Изображение
pwnd
Публикувай отговор