Не знам изобщо до колко сте наясно, ама витарата е един от най-проходимите джипове и ниската му цена го прави супер подходящ за някакви офроуд приключенци. Отделно, че от новите витари има доста луксозни изпълнения.
Субарутата имат имат луксозни изпълнения, които явно повечето от вас не са виждали, та го слагат като "low budget" таралясник

Това важи особено за Legacy. Няма да споменавам за спортните качества на имрезата, защото тук не се говори за това.
То е ясно, че ауди са много добри, ама хайде не се правете на много знаещи на тема азиатски коли (щото те определено са много по-качествени от азиатските жени

)
Отделно, че най-редовно по улиците виждате аудита с толкова смотано и базово оборудване, че почти всяко изпълнение на легаси ги бие.
Пък Морко не се е качвал в новите поколения фиестички, просто форд не са каквото бяха, сега са добра марка

Относно новата шкода... не съм никак съгласен. Ултра зле са. В служебния автопарк имаме няколко шкоди рапид на по 1000-5000 километра и няколко супърб. С рапидите ти падат горните пломби и чувстваш всяка неравност по пътя, отделно, че 4 от 7те вече влизат за 3ти път в сервиз с проблеми по електрониката. Предвид цената, логично супърб'ите са по-добри (тия дето са най-новите), засега не сме имали проблеми с тях. Предишните супърби се развалиха безвъзвратно всички до един на около 100хил км. Говоря ви за състояние, в което трябва да смениш на практика цялата кола. Та след тях ни беше много чудно защо изобщо решиха да купят пак шкоди. Другата част от автопарка са ни опел зафира. Пак от предпоследния-последния модел. Като возия и пътно поведение са на светлинни години пред шкодите и се развалят доста по-малко (на една и гръмна турбото).
Имам приятели с бмвта (2000г нагоре) и са като космически кораби (в най-добър смисъл) в сравнение с шкодите.
За 20-30 бона бих си взел 1-2 годишна луксозна кола, която е била върната от лизинг. Тоест някой не е успял да я изплати и е седяла с месеци на паркинг, преди да я купиш ти. Истински попадения има там, а цените на 1-2 годишни коли са 2 пъти и повече пъти по-ниски от чисто новата кола. На тоя принцип си взех моето мондео и вече пета година не съм сменял нещо различно от накладки, масло, филтри и ремък. Върви супер, икономична е (2.0tdci), адски широка е вътре, а багажника който и да го види казва - омфг къф е тоя огромен багажник!!??!?!
Та правилото за новата кола важи, стига да не е дачия, шкода, италианка и френска (тук цялото семейство имаме изключително болезнени спомени, сестра ми още се бори)